reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Cześć, ja jednak mogę się z Wami pożegnać.. w poniedziałek byliśmy u lekarza, powiedział że nie widzi serduszka, a to już był 10 tydzień. Według USG wychodził 8. Kazał przyjść za tydzień, ale nie dawało mi to spokoju i poszliśmy wczoraj do innego, który ma lepszy sprzęt i powiedział nam że serduszko przestało bić, że ciąża się zatrzymała na tym 8 tygodniu.. a w 7 tygodniu serduszko ładnie już biło.. 😥 jedyne co mnie zastanawia to, to że na USG na dole był nasz zarodek, gdzie serduszko przestało bić, a do góry nowy pęcherzyk żółtkowy, który ponoć powstał niedawno...i nie bardzo rozumiem tą sytuację, o co w tym chodzi...
Przykro mi 😢
Wcześniej było coś nie tak ? Przepraszam , ale nie pamiętam 🤷🏽‍♀️
I co teraz ? Dostałaś skierowanie do szpitala ?

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi kiedy i w jaki sposób informowałyście rodzeństwo o ciąży? 😊

Ja z informacją chcę na pewno poczekać aż będę pewna, że wszystko jest w porządku, myślę że póki rzeczywiście brzuszka mocno widac nie bedzie, bede czekać, bo kilka miesięcy czekania dla 5cio latki to będzie wieczność 🙃

Może zechcecie podzielić się swoimi doświadczeniami w tej kwestii? 😁
Ja mam 4latka, cały czas mowi o rodzeństwie. Chcemy powiedzieć pp pierwszych prenatalnych, zamowilam książeczki i mały prezent dla synka.

Cześć, ja jednak mogę się z Wami pożegnać.. w poniedziałek byliśmy u lekarza, powiedział że nie widzi serduszka, a to już był 10 tydzień. Według USG wychodził 8. Kazał przyjść za tydzień, ale nie dawało mi to spokoju i poszliśmy wczoraj do innego, który ma lepszy sprzęt i powiedział nam że serduszko przestało bić, że ciąża się zatrzymała na tym 8 tygodniu.. a w 7 tygodniu serduszko ładnie już biło.. 😥 jedyne co mnie zastanawia to, to że na USG na dole był nasz zarodek, gdzie serduszko przestało bić, a do góry nowy pęcherzyk żółtkowy, który ponoć powstał niedawno...i nie bardzo rozumiem tą sytuację, o co w tym chodzi...

Tak mi przykro! 🥲

@Pauliyne córka o braciszku dowiedziała się po USG połówkowym. O poprzednich ciążach posiedliśmy od razu i bardzo mocno przeżywała straty, więc chcieliśmy poczekać jak najdłużej. Teraz już wiem bo martwiła się że mama jest taka zmęczona. Ona ma 8 lat i jestem bardzo mądra dziewczynką i wie że na razie nie może nikomu mówić i jeszcze nikomu nie wygadała.
Cieszy się bardzo, nawet bardziej niż z braciszka

my, powiedzieliśmy mojej córce jako pierwszej bo ma 14lat i jakos tak dla mnie bylo wazne zeby ona wiedziała pierwsza, ogolnie u nas wszyscy wiedzą nie robiłam z tego tajemnicy, najpierw tescią powiedzieliśmy a potem rodziców i mojemu bratu, jakoś wychodzę z założenia ze co ma byc to bedzie

dziewczyny ważyłyscie sie juz ???? ja mam 10tyg. i dzis rano weszłam na wage +2kg jak na koniec 1 trymestru chyba nie jest zle....

Ale Wam zazdroszczę, że już jesteście w okolicach tego 10 tygodnia! Ja jeszcze niecierpliwie czekam na wizytę serduszkową 😂 W ostatniej ciąży też miałam termin na koniec miesiąca i też ze wszystkim byłam prawie ostatnia... chociaż urodziłam w 38 tc więc wyprzedziłam niektóre ;p

my, powiedzieliśmy mojej córce jako pierwszej bo ma 14lat i jakos tak dla mnie bylo wazne zeby ona wiedziała pierwsza, ogolnie u nas wszyscy wiedzą nie robiłam z tego tajemnicy, najpierw tescią powiedzieliśmy a potem rodziców i mojemu bratu, jakoś wychodzę z założenia ze co ma byc to bedzie

dziewczyny ważyłyscie sie juz ???? ja mam 10tyg. i dzis rano weszłam na wage +2kg jak na koniec 1 trymestru chyba nie jest zle....
Mi ginekolog kazała schudnąć, ponieważ mam BMI 32 czyli otyłość 😅 Nawet się udało 2kg zejść, ale to raczej dlatego że się nieźle pochorowałam w 6 tc. Miałam ostre zapalenie zatok, a leków przeciwzapalnych nie mogłam brać, więc było ciekawie.

Ale Wam zazdroszczę, że już jesteście w okolicach tego 10 tygodnia! Ja jeszcze niecierpliwie czekam na wizytę serduszkową 😂 W ostatniej ciąży też miałam termin na koniec miesiąca i też ze wszystkim byłam prawie ostatnia... chociaż urodziłam w 38 tc więc wyprzedziłam niektóre ;p
rozumiem cie doskonale, bo córka z 29.01 jest wiec na styczniówkach byłam ostatnia ...
syn z 18.07 wiec tak w polowie
chociaz teraz mam poczatek miesiaca :D

Jak na ostatniej wizycie mnie ważyli to nie przytyłam nic :D a w miałam wrażenie , że mam jakieś +5 😅 ale to było prawie 2 tygodnie temu , więc jestem sama ciekawa jak teraz :D

reklama
A na jakim etapie jesteś? Ja dziś 6+0, termin na 30.04 🙈 też jeszcze przed wizytą 💕

Do góry