reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

U mnie nadal mega mdłości i nadwrażliwość na zapachy.

To zupełnie normalne, objawy będą raz większe, raz mniejsze, a czasem całkiem odpuszczają.
Uspokoiłas mnie trochę .. w poprzednich ciążach miałam objawy od początku do końca .. wystraszyłam się , że coś jest nie tak .. moja siostra tak miała .. ze objawy ucichły.. a po 3 dniach straciła ciążę ..

reklama
Zawszę możesz przepłukiwać gardło wodą z solą, mi to zazwyczaj pomagało.
W aptece pewnie dadzą ci p.r.e.n.a.l.e.n gardło.
płukam 😁 póki co nie jest źle. A nie chce mi się jeszcze z domu wychodzić. Ostatnio leniwa jestem 🫣😂
Wczoraj z Młodą zrobiłyśmy wieczorny spacer z placem zabaw. To trochę ruchu było. Dziś jak pogoda pozwoli to zrobimy powtórkę. Cieszę się że Młoda już fajnie sama spaceruje i nie muszę targać wózka bo to dla mnie była katorga.

Uspokoiłas mnie trochę .. w poprzednich ciążach miałam objawy od początku do końca .. wystraszyłam się , że coś jest nie tak .. moja siostra tak miała .. ze objawy ucichły.. a po 3 dniach straciła ciążę ..
Tak naprawdę nie ma na to reguły.
Z córką jedynym objawem ciąży był brak okresu, dopiero pod koniec zaczęły mi puchnąć nadgarstki i nogi.
Z synem miałam i plamienia i krwawienia, zanik objawów, potem wracały ze zdwojoną siłą.

W ciążach które straciłam objawy też były różne.

ja w poprzednich dwoch ciazach nie mialam wogole objawów, w tej od samego poczatku czuje wieksze zmeczenie, zgaga, i takie uczucie kluski w gardle, jedynie co chce mi sie pic to woda gazowana - chyba pierwsza zachcianka ...
i nie chce mi sie jesc wogole
musze wejsc na wage i zobaczyc z czym startuje.... w pierwszej ciazy przytylam 30 kg, w drugiej 15kg zobaczymy teraz ...

Dziewczyny robiliscie przed ciaza albo już teraz w ciąży usg piersi?
USG miałam robione w styczniu, pokazał mi się guzek. Muszę poinformować ginekologa o tym, będzie najlepiej wiedział czy cos z tym robimy. Bardziej martwi mnie fakt, że na dwóch jajnikach mam torbiele po 3 cm ponoć podczas ciąży powinny się wchłonąć, ale pewności nigdy nie ma

ja w poprzednich dwoch ciazach nie mialam wogole objawów, w tej od samego poczatku czuje wieksze zmeczenie, zgaga, i takie uczucie kluski w gardle, jedynie co chce mi sie pic to woda gazowana - chyba pierwsza zachcianka ...
i nie chce mi sie jesc wogole
musze wejsc na wage i zobaczyc z czym startuje.... w pierwszej ciazy przytylam 30 kg, w drugiej 15kg zobaczymy teraz ...
Z tym tyciem to u mnie tak samo, pierwsza ciąża+30 kg druga +15🙈
Dziewczyny robiliscie przed ciaza albo już teraz w ciąży usg piersi?
Taki traf że miałam USG piersi miałam na wizycie w maju

USG miałam robione w styczniu, pokazał mi się guzek. Muszę poinformować ginekologa o tym, będzie najlepiej wiedział czy cos z tym robimy. Bardziej martwi mnie fakt, że na dwóch jajnikach mam torbiele po 3 cm ponoć podczas ciąży powinny się wchłonąć, ale pewności nigdy nie ma
Bo ja miałam przed pierwszą ciąża i właśnie wczoraj mi wypisał skierowanie i idę jutro zrobić żebym miała z głowy.

reklama
Do góry