reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
hej dziewczyny
mam wyniki
beta 963 (wzrost 50%)
progesteron 9 (spadek poniżej ciążowej normy)

czyli dalej beta przyrasta a progesteron spada. może dziś już coś będzie widać na usg skoro ta beta jest w okolicach 1000, ale kiepsko to wyglada, boje sie tej pozamacicznej :(
ale przyjmujesz jakiś progesteron ??

hej dziewczyny
mam wyniki
beta 963 (wzrost 50%)
progesteron 9 (spadek poniżej ciążowej normy)

czyli dalej beta przyrasta a progesteron spada. może dziś już coś będzie widać na usg skoro ta beta jest w okolicach 1000, ale kiepsko to wyglada, boje sie tej pozamacicznej :(
Norma ciążowa progesteronu jest od 8. Mi się udało utrzymać ciążę z progesteronem 8 i mam zdrowego synka

Hej 😊 ja urlopuję z rodzinką. U mnie dalej nudności, nieraz nawet w nocy i... mam już brzuszek?🤷😅 nie wiem jak 2mm człowieczka mogły mi to zrobić, ale tak się podobno zdarza przy kolejnych ciążach, mam wrażenie, że ktoś mnie napompował. A jak u Was??

Moje laboratorium podaje normę progesteronu w I trymestrze od 11. Ja z wynikiem 10 mam duphaston 3x dziennie przepisany.

reklama
Hej 😊 ja urlopuję z rodzinką. U mnie dalej nudności, nieraz nawet w nocy i... mam już brzuszek?🤷😅 nie wiem jak 2mm człowieczka mogły mi to zrobić, ale tak się podobno zdarza przy kolejnych ciążach, mam wrażenie, że ktoś mnie napompował. A jak u Was??

Moje laboratorium podaje normę progesteronu w I trymestrze od 11. Ja z wynikiem 10 mam duphaston 3x dziennie przepisany.
U mnie pierwsza ciąża , a brzuszek już też widoczny 🫣 u mnie maleństwo miało w zeszłym tygodniu 1,2 cm , więc może temu widać brzuch 😅 ja jestem od samego początku na duphastonie i progesteronie . W klinice ani razu nie kazali mi go zbadać 🤷🏽‍♀️

Do góry