reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Hej 😊 ja urlopuję z rodzinką. U mnie dalej nudności, nieraz nawet w nocy i... mam już brzuszek?🤷😅 nie wiem jak 2mm człowieczka mogły mi to zrobić, ale tak się podobno zdarza przy kolejnych ciążach, mam wrażenie, że ktoś mnie napompował. A jak u Was??

Moje laboratorium podaje normę progesteronu w I trymestrze od 11. Ja z wynikiem 10 mam duphaston 3x dziennie przepisany.
Jejku ja też jak balon, nie wiem jak to możliwe.. Ale też słyszałam, że w kolejnych ciążach szybciej brzuch widać

reklama
Hej 😊 ja urlopuję z rodzinką. U mnie dalej nudności, nieraz nawet w nocy i... mam już brzuszek?🤷😅 nie wiem jak 2mm człowieczka mogły mi to zrobić, ale tak się podobno zdarza przy kolejnych ciążach, mam wrażenie, że ktoś mnie napompował. A jak u Was??

Moje laboratorium podaje normę progesteronu w I trymestrze od 11. Ja z wynikiem 10 mam duphaston 3x dziennie przepisany.
O tak, ja też w drugiej ciąży i też już brzuszek widoczny, już wszyscy znajomi co mnie widzieli domyślili się że jestem w ciąży 🙆‍♀️

A jak to jest dziewczyny z tym progesteronem? Nie badałam go ani razu, lekarz zlecił mi pierwsze badania typu hiv, różyczka, toxo itd, zrobiłam je na 19 sierpnia, ale o progesteronie nic nie wspomniał. Powinnam go kontrolować?
mi lekarz powiedział że nie bierze pod uwagę progesteronu jeżeli beta jest ok i na usg wszystko się zgadza

Czyli masz betę powyżej 1000 i lekarz nie widział pęcherzyka w macicy i kazał czekać na krwawienie?
Koniecznie zrób betę, jak dalej jest na plusie to koniecznie zgłoś się do szpitala. Ja jestem w podobnej sytuacji i codziennie chodzę na usg i co dwa dni badam betę bo boję się ciąży pozamacicznej
W najbliższych dniach niestety nawet nie mam jak zrobić bety. Ale idę zaraz do innego lekarza, umówiłam się przed chwilą. Zrobiłam test czy dalej mam beta hcg i kreska bardzo widoczna wychodzi od razu, czyli nic się nie zmieniło. Strasznie mnie to stresuje. Bo lekarz kazał mi się tym nie przejmować, ale beta się z kosmosu nie bierze. I w zeszłym cyklu robiłam testy czy jednak w ciąży nie jestem i wychodziły negatywne. A teraz pozytywne, więc coś się dzieje

Ja cały weekend przeleżałam w piżamie
Dziś wizyta na 18:00
Dziś mam 8+1 tyg to moja druga wizyta zobaczymy jak tam w brzuchu

U mnie ogólnie narazie nic nie widać pomimo 3 ciąży ale miałam brzuszek robiony więc mega płaski i naciągnięty jest dlatego chyba narazie udaje mi się zatuszować krągłości

U mnie objawy lekko się uspokoiły już dziś nie miałam nudności i nawet trochę kawy się napiłam tak tęskniłam… za nią

W najbliższych dniach niestety nawet nie mam jak zrobić bety. Ale idę zaraz do innego lekarza, umówiłam się przed chwilą. Zrobiłam test czy dalej mam beta hcg i kreska bardzo widoczna wychodzi od razu, czyli nic się nie zmieniło. Strasznie mnie to stresuje. Bo lekarz kazał mi się tym nie przejmować, ale beta się z kosmosu nie bierze. I w zeszłym cyklu robiłam testy czy jednak w ciąży nie jestem i wychodziły negatywne. A teraz pozytywne, więc coś się dzieje
Jak się nie przejmować? Zmień lekarza. Bo jeśli beta wychodzi, testy również to gdzieś ta ciąża musi być. Ja dla świętego spokoju pojechałabym na sor, bo jednak ciąża pozamaciczna to zagrozenie zycia

reklama
Do góry