reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Ja nawet nie mam kiedy się tu odezwać, bo na stanie bardzo aktywna trzylatka 🤣 niby chodzi do przedszkola, i w ciągu dnia te 5 godzin mam dla siebie. Ogólnie to nic w sumie o sobie nie pisałam tutaj, więc może opowiem jak to było u nas. Jak robiłam testy ciążowy to myślałam że to jest jakoś 4 tydzień. Ale na każdym teście były takie dwie mocne kreski, że mówię kurcze przy pierwszej ciąży ledwo widoczna miałam ta druga kreskę. I poszłam na bete, wyszło że to byłby 7 tydzień. A w lipcu miałam jakby normalnie okres, tylko bardziej skąpy niż zawsze. I wcale mnie to nie zastanowiło 😁 po czym w tym 7 tygodniu dostałam plamienie i poszłam do lekarza, niby wszystko w porządku, ale nie wiadomo skąd plamienie, więc dostałam duphaston i mam leżeć jak najwięcej. W pierwszej ciąży też cały pierwszy trymestr byłam na duphastonie.
Mój lekarz za tydzień wraca z urlopu i już się nie mogę doczekać wizyty 😍😍😍

Ja nawet nie mam kiedy się tu odezwać, bo na stanie bardzo aktywna trzylatka 🤣 niby chodzi do przedszkola, i w ciągu dnia te 5 godzin mam dla siebie. Ogólnie to nic w sumie o sobie nie pisałam tutaj, więc może opowiem jak to było u nas. Jak robiłam testy ciążowy to myślałam że to jest jakoś 4 tydzień. Ale na każdym teście były takie dwie mocne kreski, że mówię kurcze przy pierwszej ciąży ledwo widoczna miałam ta druga kreskę. I poszłam na bete, wyszło że to byłby 7 tydzień. A w lipcu miałam jakby normalnie okres, tylko bardziej skąpy niż zawsze. I wcale mnie to nie zastanowiło 😁 po czym w tym 7 tygodniu dostałam plamienie i poszłam do lekarza, niby wszystko w porządku, ale nie wiadomo skąd plamienie, więc dostałam duphaston i mam leżeć jak najwięcej. W pierwszej ciąży też cały pierwszy trymestr byłam na duphastonie.
Mój lekarz za tydzień wraca z urlopu i już się nie mogę doczekać wizyty 😍😍😍
A był widoczny pęcherzyk na tej wizycie na której byłaś?

Ja też miałam bardzo intensywny weekend . Dzisiaj zaczynamy remont mieszkania , wchodzi ekipa … mój narzeczony w czwartek już wyjeżdża na 3 msc , także wszystko będzie na mojej głowie 😶 super ! Mnie dalej męczą mdłości , piersi powiększone i tkliwe . Senność i ogólne zmęczenie.

Dziewczynki polecacie jakieś fajne książki dla przyszłych tatusiów ? Chce kupić mojemu na wyjazd . Niech chociaż trochę się podszkoli 😅

hej dziewczyny
mam wyniki
beta 963 (wzrost 50%)
progesteron 9 (spadek poniżej ciążowej normy)

czyli dalej beta przyrasta a progesteron spada. może dziś już coś będzie widać na usg skoro ta beta jest w okolicach 1000, ale kiepsko to wyglada, boje sie tej pozamacicznej :(

reklama
Do góry