reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dziewczyny ja jestem po wizycie ale nie zrobił mi dziś usg bo byłam w sumie tydzień temu i dziś tylko karta ciąży i zmniejszył mi duphaston z 2xdziennie do 1x
Trochę liczyłam na badanie ale No tak często faktycznie chyba nie ma potrzeby.
Powiedział ze jeśli mnie coś niepokoi to mozemy zrobić ale ze jeśli jest wszystko dobrze to nie ma potrzeby teraz i na kolejnej wizycie mi zrobi 25 września

reklama
cieszę się ze masz już to za sobą i mimo wszystko bez większych komplikacji choć swoje wycierpieć musiałaś i ten ból. Teraz będzie już tylko lepiej 💗
A to teraz trzeba poczekać 3 miesiące ze staraniami? Kurcze, w sumie to będą pierwsze starania, bo zawsze zachodzilam w ciążę jak tylko zaczelam o tym mówić, że może bym chciała. I zaraz jakas wpadka się zdarzała. 🤣
Spytam na wizycie za 3 tygodnie, bo beda wtedy też wyniki histopatologiczne. Ale jestem ciekawa, ile trzeba czekać.

A to teraz trzeba poczekać 3 miesiące ze staraniami? Kurcze, w sumie to będą pierwsze starania, bo zawsze zachodzilam w ciążę jak tylko zaczelam o tym mówić, że może bym chciała. I zaraz jakas wpadka się zdarzała. 🤣
Spytam na wizycie za 3 tygodnie, bo beda wtedy też wyniki histopatologiczne. Ale jestem ciekawa, ile trzeba czekać.
nie ma takiej konieczności, wiele kobiet nawet nie czeka na 1 miesiączkę. Ale coś o zaśniedzie wspominałaś to poczekaj na wynik. Miałaś tez usuwane polipy wiec tu warto się dowiedzieć czy nie trzeba odczekać

nie ma takiej konieczności, wiele kobiet nawet nie czeka na 1 miesiączkę. Ale coś o zaśniedzie wspominałaś to poczekaj na wynik. Miałaś tez usuwane polipy wiec tu warto się dowiedzieć czy nie trzeba odczekać
Ginka mowila, że trzeba to wykluczyć. Ogólnie było baaaardzo dużo tego jak na 6 tc. Ja mam grube endo i mocno mi narasta. Wiec teraz to na pewno nic nie będę kombinować. Wylyzeczkowala tak, że już nawet nie plamie. :)

Ginka mowila, że trzeba to wykluczyć. Ogólnie było baaaardzo dużo tego jak na 6 tc. Ja mam grube endo i mocno mi narasta. Wiec teraz to na pewno nic nie będę kombinować. Wylyzeczkowala tak, że już nawet nie plamie. :)
pamietaj ze mimo wszystko możesz jeszcze plamić. Poczekaj na wyniki i będziesz wtedy wiedzieć kiedy można :)

Dziewczyny ja jestem po wizycie ale nie zrobił mi dziś usg bo byłam w sumie tydzień temu i dziś tylko karta ciąży i zmniejszył mi duphaston z 2xdziennie do 1x
Powiedział ze jeśli mnie coś niepokoi to mozemy zrobić ale ze jeśli jest wszystko dobrze to nie ma potrzeby teraz i na kolejnej wizycie mi zrobi 25 września
nie odpuscilabym usg 😄 podziwiam. Ale kolejna wizyta w sumie niedaleko 😘

jakoś dam radę ;p mam nadzieje ze wszystko jest dobrze ale w sumie chyba bym coś czuła jakby było coś nie tak, tak myśle
Ale w sumie dziwne ze tak powiedział. Chyba nigdy nie spotkałam się z takim podejściem że nie zrobię usg bo miała Pani tydzieb temu. Rozumiem gdyby to było wczoraj.. ważne ze Ty czujesz się dobrze 😍
Poczekaj jeszcze chwilkę. Ja po usuwaniu polipów miałam czekać z ciąża miesiąc na pewno ☺️ poza tym warto zbadać histo żeby mieć pewność ze to nie groźnego.

Wizyta w pracy przeżyta, teraz tylko wyjście na kolacje z nimi i będę mogła wrócić do spanka 🤭 pod względem uciążliwych mdłości i mega zmęczenia, ten tydzień jest najgorszy :(

ja do tej pory miałam jedno usg, ostatnio też dr mi nie zrobił, mówił, że w tak wczesnej ciąży lepiej unikać zbyt częstej ekspozycji na promieniowanie. Spotkałam się już wcześniej z podobnymi opiniami, wiec stwierdziłam, że w sumie może faktycznie nie ma co naciskać ;) mam objawy, także wierzę, że jest ok. Drugie usg mam w piątek :)

reklama
ja do tej pory miałam jedno usg, ostatnio też dr mi nie zrobił, mówił, że w tak wczesnej ciąży lepiej unikać zbyt częstej ekspozycji na promieniowanie. Spotkałam się już wcześniej z podobnymi opiniami, wiec stwierdziłam, że w sumie może faktycznie nie ma co naciskać ;) mam objawy, także wierzę, że jest ok. Drugie usg mam w piątek :)
promieniowanie z usg?

Do góry