reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Byłam dziś na zakupach bieliznianych.
To była katastrofa nie mogłam nic zmierzyć bo ból masakryczny ...wzięłam na oko.
Pójdę chyba do lekarza bo nie wydaje mi się żeby bolały mNie od wody podczas kapieli
Sama nie wiem...głupieje już

reklama
Byłam dziś na zakupach bieliznianych.
To była katastrofa nie mogłam nic zmierzyć bo ból masakryczny ...wzięłam na oko.
Pójdę chyba do lekarza bo nie wydaje mi się żeby bolały mNie od wody podczas kapieli
Sama nie wiem...głupieje już
to faktycznie bardzo mocno Cię bolą. Takiego bólu piersi w żadnej ciąży nie doświadczyłam.

Ja to dzisiaj jak się obudziłam czułam się jakbym zupełnie w ciąży nie była. Nic mnie nie bolało. Brzuch mi się zmniejszył. Cycki macam nic. Oczywiście wzięłam detektor znalazłam dzidzie od razu, usłyszałam to mi lżej 😻 a teraz chodzę i już czuje ze mi cycki ciążą i plecy bolą, zwariować można 💁‍♀️😆

Kochane. Wczoraj miałam paappa i USG. Wydaje się że wszystko jest ok. Wszystkie parametry wg lekarza w normie. Trochę zaniepokoila mnie przezierność karkowa bo mimo , że w normie to wysoko 2.6 mm a na wielkość małego max 2.8. Lekarz tego nie komentował, dopiero na moje pytanie powiedział, że jest ok choć w górnej granicy i im niżej tym lepiej ale to nie musi nic znaczyć. Wcześniej mierzył i było cały czas 1.6 mm ale powiedział, że zapisać musi te największą jaka zanotował. Myślicie, że skoro w nifty badającym dna dziecka wyszło bardzo niskie ryzyko różnych trisomi , dupkikacji i delecji (badano ponad 90 łącznie) 1 na kilka miliardów to nie ma się co przejmować? Szczerze się zestresowalam. Mam w 20 tc dla pewności zrobić echo serca maluszka by wykluczyć ewentualne problemy. Kość nosowa jest więc to dobry znak i ogólnie mały na USG wyglądał cudnie ♥️

reklama
Kochane. Wczoraj miałam paappa i USG. Wydaje się że wszystko jest ok. Wszystkie parametry wg lekarza w normie. Trochę zaniepokoila mnie przezierność karkowa bo mimo , że w normie to wysoko 2.6 mm a na wielkość małego max 2.8. Lekarz tego nie komentował, dopiero na moje pytanie powiedział, że jest ok choć w górnej granicy i im niżej tym lepiej ale to nie musi nic znaczyć. Wcześniej mierzył i było cały czas 1.6 mm ale powiedział, że zapisać musi te największą jaka zanotował. Myślicie, że skoro w nifty badającym dna dziecka wyszło bardzo niskie ryzyko różnych trisomi , dupkikacji i delecji (badano ponad 90 łącznie) 1 na kilka miliardów to nie ma się co przejmować? Szczerze się zestresowalam. Mam w 20 tc dla pewności zrobić echo serca maluszka by wykluczyć ewentualne problemy. Kość nosowa jest więc to dobry znak i ogólnie mały na USG wyglądał cudnie ♥️
Czytałam wiele historii gdzie przyzierność była ponad normę, a dzidzia była zdrowa. Mysle ze Nifty jest wiarygodne. W końcu piszą o 99% dokładności. Nie wyglada żebyś miała się czym martwić 😉

Do góry