reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja po wizycie ;-) takie można powiedzieć przed prenetalnej bo duzoooo widziałam duzooo się dowiedziałam ;-) krwiaka niema, może to kwestia heparyny i acard stad te plamienia. Iii uwaga będzie wielce prawdopodobne - dziewczynka ! Śliczne ma palce u stop , dwie ręce dwie nogi wszytsko w środku wyglada dobrze ;-) wiec już chyba mniej stresu przed prenatalnym :-) ale idę jutro na nifty - namówił mnie. Jeśli 2 tys nie jest jakimś kosmicznym wydatkiem to mówi ze warto - posłucham go.

Bonzur,
Uwilebiam takie informacje. 🤗
A dziś z tymi moimi bólami brzucha nie wytrzymałam i byłam na usg. I wszystko w porządku, także ufff. Tylko teraz zapisała mi luteine, a ja nie bardzo jestem przekonana. Zresztą ona też nie była. 🤔 zadzwonie do mojej położnej,ewentualnie poczekam na wizytę do mojej gin. Jakby nie było to hormony nie cukierki. A mnie w dużej mierze boli żołądek, który jak się rozkręci to juz nie ma zmiłuj 😔 boli wszystko

reklama
Nie martw się. Myślę że lekarz poinformował by Cię gdyby coś było nie tak. Ja w 10+5 miałam 165. I tez nie wiedziałam czy to mało czy dużo. Zapytałam się jej czy to dobrze. Powiedziała że ok. Więc nie dopytywałam. Teraz mam 12+2 i już bym chciała iść na USG. A tu jeszcze cały tydzień. :( Jajo zniose.
Oj tak, te dni miedzy wizytami strasznie sie dłużą.. ja to bym biegała co 3 dni na usg :D

A właśnie - czy kupujecie detektor tętna? Kusi mnie, ale wiem tez, ze moze przyprawic o dodatkowy stres, no i nie wiem...

Oj tak, te dni miedzy wizytami strasznie sie dłużą.. ja to bym biegała co 3 dni na usg :D

A właśnie - czy kupujecie detektor tętna? Kusi mnie, ale wiem tez, ze moze przyprawic o dodatkowy stres, no i nie wiem...
Też chciałam ,ale nie kupię bo czasami nasze serce może zakłócić i nie wykryje albo nasze wykrywa .

W ciąży z córką nie miałam i teraz też nie planuje. Czasem ciężko jest uchwycić maluszka i pojawia się niepotrzebny stres dlatego ja się nie decyduje na zakup.

Bo ja mam tak w tej chwili na przykład. I oczywiście myślę .. i wymyślam. Ale może faktycznie to normalne.
Wiesz mnie w ciąży z synem dosyć mocno wszystko ciągnęło, kuło, pytałam lekarza czy to tak ma być i stwierdził że niestety ciąża boli i to wczesna też 🤷🏻‍♀️ wszystko się rozciąga, ból tez może promieniować i odczuwamy go gdzie indziej. Zalecil doraźnie brać nospe jakby ten ból był bardziej uciążliwy. Teraz albo ze względu na to że już wszystko raz rozciągnięte było to jest o wiele lepiej albo po prostu jeszcze przyjdzie. Teraz mnie boli głównie jak za szybko wstanę, szczególnie w nocy, jak się zerwę do dziecka albo siku, taki kłujący ból jakby mi ktoś szpile od środka wbił.

reklama
W ciąży z córką nie miałam i teraz też nie planuje. Czasem ciężko jest uchwycić maluszka i pojawia się niepotrzebny stres dlatego ja się nie decyduje na zakup.
Ja tak samo. Stwierdziłam że nie będę sobie tego robic bo jeśli nie znalazlabym tętna od razu to pewnie w panice nie znalazlabym już wcale i wolę sobie oszczędzić tego stresu. Już niedługo będzie trochę lepiej - będziemy czuć ruchy i to na pewno da nam większe poczucie kontroli.

Do góry