reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

no pierwszy moment nie należy do przyjemnych bo trzeba sobie wpuścić tą wodę do nosa 🤣ale serio brzmi to gorzej niż jest w rzeczywistości (butelka jest wielokrotnego użytku więc właściwie w dłuższej perspektywie koszt jest maly).
Ja mam i miałam od zawsze częste katary które kończyły się najczęściej zapalenie zatok a to mi pomaga.
Też uzywamy tego preparatu do płukania zatok. Ulga natychmiastowa. Za pierwszym razem może nie wyjść ale parę razy i pokumasz co i jak.

reklama
Na razie mam jedną Na NFZ. Prywatnie mam mieć założoną na kolejnej wizycie. Mialm isc w tym tygodniu, ale chyba pójdę dopiero w kolejnym, po prenatalnych.
Ja też mam dwie. Skupiam się co prawda na prywatnych wizytach bo chcę rodzić w szpitalu, w którym pracuje ta doktor a na NFZ korzystam ze skierowań na badania. Ot cała prawda. Od 15 lat odprowadzam składki więc się należy jak chłopu ziemia, a zaoszczędzoną kasę będzie na co wydawać później 😅😁

Cześć dziewczyny. Jestem w 12 +1tc. Dziś byłam na pobraniu krwi na test pappa i wolne bhcg. 27.09 mam pierwsze prenatalne.
Byłam już 2 razy w ciąży niestety nie mam dzieci. W końcu zaszłam w upragniona ciążę i cieszę się nią. Ale bardzo się boje. Ciąża młodsza o 5 dni , mam bardzo późne owulacje. Mam nadzieję,że teraz będzie dobrze.
Boje się wyników ,więc nawet nie będę zaglądać w kopertę jak przyjda.
Przechodzę 1 trymestr ciąży w miarę dobrze. Miałam tylko lekkie mdłości , za to śpię w ciągu dnia i bardzo wcześnie w ogóle się kładę. Mam też potworne zapracia , jednego dnia miałam biegunkę a teraz znowu. Mam dziwny smak w buzi. Taki nieprzyjemny. Ale też koncze brać sterydy. Biorę encorton , neoparin i acard. Brałam też accofil. Ale już odstawiłam. Nawet dałam radę z zastrzykami. Ostatnia wizyta 9.09. ja jestem już na zwolnieniu bo mam stresująca pracę i szefa. Poza tym i taka sama moja Pani dr prosiła o oszczędny tryb życia. Proszę trzymajcie kciuki ,żeby mi też się udało. Bardzo wycierpiałam z powodu utraty ostatniego maluszka. :( Oby teraz było Dobrze. Życzę Wszystkim Wam kochane spokojnej ciazy. Pozdrawiam

Ok i daj znać co Ci powiedział, sama jestem ciekawa jak podchodzą do tego inni lekarze. Moj powiedzial ogólnie, ze te badania prenatalne to bardzo ważna sprawa, ale nie rozdzielał tego na usg j krew.
Ja dostałam skierowanie na Pappa i Usg. Rozmawiałam ze swoja Panią doktor i mówiła ze oba badania są ważne. Mam je jutro 🙈 z mężem stwierdziliśmy ze jeśli po nich wyszłoby coś niepokojącego to zrobiłby nifty dodatkowo.

Cześć dziewczyny. Jestem w 12 +1tc. Dziś byłam na pobraniu krwi na test pappa i wolne bhcg. 27.09 mam pierwsze prenatalne.
Byłam już 2 razy w ciąży niestety nie mam dzieci. W końcu zaszłam w upragniona ciążę i cieszę się nią. Ale bardzo się boje. Ciąża młodsza o 5 dni , mam bardzo późne owulacje. Mam nadzieję,że teraz będzie dobrze.
Przechodzę 1 trymestr ciąży w miarę dobrze. Miałam tylko lekkie mdłości , za to śpię w ciągu dnia i bardzo wcześnie w ogóle się kładę. Mam też potworne zapracia , jednego dnia miałam biegunkę a teraz znowu. Mam dziwny smak w buzi. Taki nieprzyjemny. Ale też koncze brać sterydy. Biorę encorton , neoparin i acard. Brałam też accofil. Ale już odstawiłam. Nawet dałam radę z zastrzykami. Ostatnia wizyta 9.09. ja jestem już na zwolnieniu bo mam stresująca pracę i szefa. Poza tym i taka sama moja Pani dr prosiła o oszczędny tryb życia. Proszę trzymajcie kciuki ,żeby mi też się udało. Bardzo wycierpiałam z powodu utraty ostatniego maluszka. :( Oby teraz było Dobrze. Życzę Wszystkim Wam kochane spokojnej ciazy. Pozdrawiam
Hej ;) cieszę się ze udało ci się zajść mimo strat ;) ja tez jestem po stracie i również na heparynie. Strasz chyba zostanie do końca ciąży ale z wizyty na wizytę jest trochę lepiej bo mija ten najgorszy okres ;) Jutro mam prenatalne plus pappa i tez się denerwuje nimi 🙈 No ale trzeba wierzyć ze będzie dobrze ❤️ Trzymam za ciebie kciuki ❤️

reklama
Wysyłam wirtualne przytulaski. Łatwo sie mówi ale sama wiem jakie nakręcanie się na negatyw jest złe. Tutaj każda na każdą mocno trzyma kciuki 🙂 w kwietniu albo może juz w marcu będziemy się cieszyć naszymi dziećmi 😉 trzeba wierzyć, że będzie dobrze 😊

Do góry