reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Pierwsze. Trzy lata temu całkiem przypadkowo wyłapałam biochema. Ale to był może 5tc. Albo nawet wcześniej. Zrobiłam test był bladzioch a beta bardzo niska. Dostałam po kilku dniach ostrego krwawienia. Beta spadła, a lekarz nic nie widział już na usg.
A mam 27 lat. Śmieje się, że może urodzę w urodziny, bo ja 1 majowa.
O to masz szansę na wspólne urodziny 😃 fajnie, i kwietniowe i majowe dziecko super, ładna pogoda, od razu na spacery. Chociaż ja miałam być styczniowa mama 2023 i równiez bardzo mi tamten termin odpowiadał

reklama
O to masz szansę na wspólne urodziny 😃 fajnie, i kwietniowe i majowe dziecko super, ładna pogoda, od razu na spacery. Chociaż ja miałam być styczniowa mama 2023 i równiez bardzo mi tamten termin odpowiadał
Zawsze mówiłam, że w ciążę bym chciała zajść w wakacje żeby urodzić wiosną. Kwiecień, maj najlepsza pora, bo już cieplutko.
Masz jakieś zachcianki na jedzenie?

Dziewczyny jestem załamana 😢
w piątek beta 1530,10 (26.08)
dzisiaj 3880,80 (31.08)

w pierwszej ciąży też miałam słaby przyrost i później poronienie 😭
Który tydzień ciąży i kiedy masz wizytę? Z tego co słyszałam to przy takich wartościach beta już tak szybko nie przyrasta.
Dziewczyny ja chyba zaczynam Panikować.
Nie mam żadnych dolegliwości. Prócz bólu piersi i czasem słabo się czuje. Ale żadnych mdłości, wymiotów, senności. Nic. Ja chyba naprawdę świruje. To 6tc. Naczytałam się że brak objawów źle wróży i aż mi się płakać chce.
Kochana może chcesz się zamienić ze mną? Ja mam silne mdłości😞 Rozumiem, że się martwisz, ale nie masz czym na pewno wszystko jest ok🙂 Wiele kobiet nawet całą ciążę nie ma objawów. W tym tygodniu w którym Ty jesteś ja w pierwszej ciąży z córką też nie miałam jeszcze żadnych objawów a potem jak przyszły mdłości, codzienne wymioty, zgaga to zdychałam.

Zawsze mówiłam, że w ciążę bym chciała zajść w wakacje żeby urodzić wiosną. Kwiecień, maj najlepsza pora, bo już cieplutko.
Masz jakieś zachcianki na jedzenie?
No ja też zawsze chciałam w pierwszej połowie roku 🙂 ale nie zawsze da się zaplanować

Narazie zachcianek mało ale jestem bardzo głodna ciągle, niestety. A już mam wysoka wagę. Niestety raczej przejdę na dietę cukrzycowa więc może nie przytyje jakoś masakrycznie dużo.
A Ty masz zachcianki?

Który tydzień ciąży i kiedy masz wizytę? Z tego co słyszałam to przy takich wartościach beta już tak szybko nie przyrasta.

Kochana może chcesz się zamienić ze mną? Ja mam silne mdłości😞 Rozumiem, że się martwisz, ale nie masz czym na pewno wszystko jest ok🙂 Wiele kobiet nawet całą ciążę nie ma objawów. W tym tygodniu w którym Ty jesteś ja w pierwszej ciąży z córką też nie miałam jeszcze żadnych objawów a potem jak przyszły mdłości, codzienne wymioty, zgaga to zdychałam.
Dziękuję! Panikara ze mnie. Nie wiem tak naprawdę czego mogę się spodziewać.

No ja też zawsze chciałam w pierwszej połowie roku 🙂 ale nie zawsze da się zaplanować

Narazie zachcianek mało ale jestem bardzo głodna ciągle, niestety. A już mam wysoka wagę. Niestety raczej przejdę na dietę cukrzycowa więc może nie przytyje jakoś masakrycznie dużo.
A Ty masz zachcianki?
Miałam na makrele w pomidorach ale już mi przeszło. Teraz zjadłam spaghetti i chyba mi niedobrze. 🤢
Ja mam cukrzycę więc słodkiego nie jem w ogóle. Jem wszystko. Na razie cukier w normie, ale pewnie przejdę na insulinę.

Udało mi się umówić dzisiaj na 20💛

31.08.2021 r. Ciąża pozamaciczna.
31.08.2021 r. Grube endo, brak pęcherzyka ciążowego. Gin podejrzewa zaśniad. No widzicie moje drogie, nie nastawiałam się na pozytywny finał, bo przeczuwałam, ze znowu będzie Ch.j wielki z tego 🤷‍♀️. Na wniosek ginka zrobiłam ponownie betę, jeśli osiągnie wysoki wynik, jesczze dziś mam zjawić się w szpitalu.

Jest mi przykro, jest mi zle, czuje mimo wszystko zawód i jestem wkurwiona na los.

Trzymajcie się ciepło, zdrowych, piękny bobasów życzę ❤️🍀

reklama
Miałam na makrele w pomidorach ale już mi przeszło. Teraz zjadłam spaghetti i chyba mi niedobrze. 🤢
Ja mam cukrzycę więc słodkiego nie jem w ogóle. Jem wszystko. Na razie cukier w normie, ale pewnie przejdę na insulinę.
A faktycznie pisałaś o cukrzycy 🥺
No ja dzisiaj na czczo miałam 104
Po godzinie miałam 119 a po dwóch nie wiem bo jeszcze czekam na wynik. Trochę się martwię tym cukrem ale co zrobić 😢

Do góry