reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
My tym razem chcieliśmy mieć majową dzidzie bo ja też majowa a tu szybko się udało i jednak kwiecień😅

W pierwszej ciąży też się strasznie stresowałam i bałam się, że tak będzie całą ciążę, ale później jak się czuje ruchy jest troszkę łatwiej🙂
Doczytałam jeszcze, że piszesz coś o biegunce. U mnie pierwszy objaw w ciąży to właśnie takie luźniejsze stolce i tak może być na początku.
Mi wychodzi końcówka kwietnia. Zobaczymy może będzie majówka. 😅
Ja chyba do końca będę się stresować.

Witam dziewczyny. Jestem w 7 tyg. ciązy, w poniedziałek było USG, ciąża potwierdzona i wyczuwalne tętno. Z powodu delikatnych plamień i bólu brzucha lekarz zapisał luteinę dopochwowo 2x100 dziennie. Plamienia nadal są, ale delikatne. Cały czas miałam książkowe objawy mdłości itd. a dzisiaj nic :( Pewnie panikuje, ale jest się czym martwić?
Spokojnie :) ja tez tak miałam, lekkie mdłości i ból piersi aż jednego dnia nic, czułam się jak nowo narodzona. Za to następnego dnia wszystko wróciło x2 czułam się jakby ktoś mnie czołgiem przejechał. Oczywiście nie mówię ze masz bagatelizować sprawę ale poczekaj kilka dni może to po prostu taka przerwa organizmu. Jak za kilka dni nadal nie będziesz nic czuła to idz na kontrole do lekarza .

Mi wychodzi końcówka kwietnia. Zobaczymy może będzie majówka. 😅
Ja chyba do końca będę się stresować.
Jak kiedyś spytałam jednej dziewczyny w ciąży czy ten stres kiedyś minie i powiedziała mi, że nie, że od kiedy nosi się pod sercem dziecko to już zawsze będzie strach. Wtedy pomyślałam, że mnie wykończy te 9 miesięcy. Teraz jak już jestem mamą to wiem, że miała rację, że mama zawsze się martwi o dziecko. Ale nie stresowalam się całe 9 miesięcy później w okolicy 10 tygodnia było już więcej szczęścia i radości niż tego stresu. Później jak czułam ruchy też było łatwiej jak dzidzia dawała o sobie znać.

Jak kiedyś spytałam jednej dziewczyny w ciąży czy ten stres kiedyś minie i powiedziała mi, że nie, że od kiedy nosi się pod sercem dziecko to już zawsze będzie strach. Wtedy pomyślałam, że mnie wykończy te 9 miesięcy. Teraz jak już jestem mamą to wiem, że miała rację, że mama zawsze się martwi o dziecko. Ale nie stresowalam się całe 9 miesięcy później w okolicy 10 tygodnia było już więcej szczęścia i radości niż tego stresu. Później jak czułam ruchy też było łatwiej jak dzidzia dawała o sobie znać.
Ja teraz mam 26 września wizytę więc chyba do niej osiwieje. Zastanawiam się czy czasem nie pójść wcześniej do lekarza żeby zobaczyć serduszko.

31.08.2021 r. Ciąża pozamaciczna.
31.08.2021 r. Grube endo, brak pęcherzyka ciążowego. Gin podejrzewa zaśniad. No widzicie moje drogie, nie nastawiałam się na pozytywny finał, bo przeczuwałam, ze znowu będzie Ch.j wielki z tego 🤷‍♀️. Na wniosek ginka zrobiłam ponownie betę, jeśli osiągnie wysoki wynik, jesczze dziś mam zjawić się w szpitalu.

Jest mi przykro, jest mi zle, czuje mimo wszystko zawód i jestem wkurwiona na los.

Trzymajcie się ciepło, zdrowych, piękny bobasów życzę ❤️🍀
A na jakiej podstawie lekarz podejrzewa zaśniad?
O to super 🤞
U mnie niestety cukrzyca. Na czczo dzisiaj 104
O nieee... bierzesz metformine albo jakieś inne leki?

31.08.2021 r. Ciąża pozamaciczna.
31.08.2021 r. Grube endo, brak pęcherzyka ciążowego. Gin podejrzewa zaśniad. No widzicie moje drogie, nie nastawiałam się na pozytywny finał, bo przeczuwałam, ze znowu będzie Ch.j wielki z tego 🤷‍♀️. Na wniosek ginka zrobiłam ponownie betę, jeśli osiągnie wysoki wynik, jesczze dziś mam zjawić się w szpitalu.

Jest mi przykro, jest mi zle, czuje mimo wszystko zawód i jestem wkurwiona na los.

Trzymajcie się ciepło, zdrowych, piękny bobasów życzę ❤️🍀
Życie to suka ... nie poddawaj się przypadkiem ... ja już po trzech poronieniach i w końcu się uda wierze ze nam wszystkim ! Trzymaj się !

Ja po wizycie ! Książeczka założona ( różowa - tak doktor mówi ze czuje :p oczywiście z przymrużeniem oka ;-) bąbel ma 2,5 cm ! Usg 9 tyg i 2 dni serce dalej bije ;-) wg om dziś 9 tydzień ;-) już po cichu myśle ze ten mały człowiek zostanie ze mną ... ;-) zaczynam w to wierzyć

reklama
Do góry