reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Mam nadzieję 😊 mi z aplikacji wychodziłoby dziś 6+2 ale z USG dzień młodsza ciąża, czyli o tak wszystko super się zgadza. Martwilam się przed pierwszym USG bo w pierwszej ciąży od początku ciąża dużo młodsza.

Tylko z tego co widziałam masz termin na ostatnie dni kwietnia, a mi wyszlo na 24 kwietnia 🌸
Z terminu aplikacji mi wychodzi na 29 kwietnia. Z usg na 25. Ale lekarz mówił, że datę dokładną poda na usg polowkowym.

reklama
@pietraczkaa miałam to samo w poprzedniej ciąży. Co badanie to inny wiek ciąży. Dużo młodsza.. Nic się nie zgadzało. Dlatego u tej kobietki pomylonej jak usłyszałam że 2 tyg. Różnicy to się załamałam.
A jest 2 dni różnicy z usg. A wymiary tamte od babki były z kosmosu. Zarodek ma dopiero dziś centymetr, a ona podawała 1,18cm i wiek 5 tydz. Ale zrobiła źle pomiary, wczoraj dr wszystko mi wyjaśnił.
Dajcie spokój 🤦‍♀️ co za lekarze "leczą".

Kochana to jeszcze nie jest zbyt duży pęcherzyk 🙂 okolice 7 mm to już trzeba obserwować. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Owszem w pierwszej ciąży straconej mój pecherzyk był powiększony i była wada genetyczna ale ja miałam pęcherzyk 8,7mm a ciaza z USG 7+1 także różnica ogromna. Głowa do góry ❤️
Dziękuję, Twoja odpowiedź podniosła mnie na duchu. Jestem umówiona na jutro na 20:00 do innego lekarza, dowiem się więcej, a stres w niczym teraz nie pomoże. Wierzę, że będzie dobrze, chociaż historie w internecie nie pocieszają. Też w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową, teraz już od 4 tygodnia na ścisłej diecie z metmorfiną (brałam już przed ciążą) i cukier dziś rano przez ten stres i niepewność wyższy.

@pietraczkaa miałam to samo w poprzedniej ciąży. Co badanie to inny wiek ciąży. Dużo młodsza.. Nic się nie zgadzało. Dlatego u tej kobietki pomylonej jak usłyszałam że 2 tyg. Różnicy to się załamałam.
A jest 2 dni różnicy z usg. A wymiary tamte od babki były z kosmosu. Zarodek ma dopiero dziś centymetr, a ona podawała 1,18cm i wiek 5 tydz. Ale zrobiła źle pomiary, wczoraj dr wszystko mi wyjaśnił.
Dajcie spokój 🤦‍♀️ co za lekarze "leczą".
O kurcze 🤬
No daj spokój, tylko straciłaś nerwy i czas. Niektórzy lekarza to naprawdę nie wiem skąd wie wzięli 🤷 oby teraz już bylo wszystko dobrze

reklama
Tak pierwsze. Chociaż ciąża druga 😢
Mam 28 lat
A Ty ile masz lat? Bo z wpisów kojarzę że też druga ciąża jak u mnie
Pierwsze. Trzy lata temu całkiem przypadkowo wyłapałam biochema. Ale to był może 5tc. Albo nawet wcześniej. Zrobiłam test był bladzioch a beta bardzo niska. Dostałam po kilku dniach ostrego krwawienia. Beta spadła, a lekarz nic nie widział już na usg.
A mam 27 lat. Śmieje się, że może urodzę w urodziny, bo ja 1 majowa.

Do góry