reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Taaaa, ciąża nie rozpieszcza 🙈😅 a na głodniaka ja mam zawsze większe mdłości niż normalnie więc zobaczymy 🤷🏻‍♀️ w poprzedniej ciąży przeżyłam, teraz też jakoś będzie trzeba 🙈
ja się bałam bo w poprzedniej słabo zniosłam krzywą ale tym razem było dużo lepiej (może dlatego że wcześniejsza ciąża). Poprzednio mały nie pomagał bo po glukozie strasznie się wiercił- teraz ten plus że tego nie czułam ;)

reklama
Kurcze piszecie o tej krzywej a ja pamietam ze bardzo mi smakowala jak bylam w ciazy z córką 🙊🙊🙊
Ale zrobilam sobie dzis glukoze na czczo i wyszla 92 a ponoc w ciazy jak jest taki wynik to trzeba robic te krzywa wcześniej.. no i TSH mam prawie 4 🙄 czekam jeszcze jak na szpilkach na wynik bety i musze szukac endokrynologa, a nigdy nawet nie byłam, ehhh

Ja bety też źle nie wspominam z pierwszej ciąży 😀taki przesłodzony napój, miałam smakową miętowo - cytrynową.
Też właśnie przed wizytą chce zrobić tsh, bo w pierwszej ciąży byłam na euthyroxie 🤷‍♀️. Zobaczymy, jak będzie teraz :)

Ja bety też źle nie wspominam z pierwszej ciąży 😀taki przesłodzony napój, miałam smakową miętowo - cytrynową.
Też właśnie przed wizytą chce zrobić tsh, bo w pierwszej ciąży byłam na euthyroxie 🤷‍♀️. Zobaczymy, jak będzie teraz :)
dla mnie nie sam smak a to jak organizm reagował było nieprzyjemne. Najpierw po ok 1,5h po glukozie zemdlałam, jak się ocknęłam to zawroty głowy wzmogły standardowe ciążowe mdłości. Do tego mały bardzo się kopał po glukozie (a był już wtedy sporo większy jak na wiek ciąży więc i ruchy silniejsze), a jak wyszliśmy z przychodni, dostałam pierwszych bolesnych skórczy (na szczęście na 2 się skończyło). Bardziej takiej powtórki się bałam niż smaku.

dla mnie nie sam smak a to jak organizm reagował było nieprzyjemne. Najpierw po ok 1,5h po glukozie zemdlałam, jak się ocknęłam to zawroty głowy wzmogły standardowe ciążowe mdłości. Do tego mały bardzo się kopał po glukozie (a był już wtedy sporo większy jak na wiek ciąży więc i ruchy silniejsze), a jak wyszliśmy z przychodni, dostałam pierwszych bolesnych skórczy (na szczęście na 2 się skończyło). Bardziej takiej powtórki się bałam niż smaku.
Rozumiem, to rzeczywiście trudne przeżycia.

Je też już po wizycie.
Wszystko dobrze. Jest serduszko ❤️
Ależ mi ulżyło.
Też dostałam mnóstwo badań i tez zalecenie usg piersi (lekarka mówiła ze jest wskazanie powyżej 35 rz ale ona zaleca każdej kobiecie). Dodatkowo dostałam jeszcze acard z leków oprócz duphastonu. Następna wizyta dopiero za 4 tyg.

reklama
Do góry