reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Ja polecam podstawowe badania- morfologia, żelazo TSH i wizytę nawet i u rodzinnego. Sama dziś byłam na takiej wizycie - po konsultacji mam zwiększone leki na tarczycę (zawsze mi w ciąży siada), dodatkowo żelazo i pani dr poleciła właśnie femibion do tego

Cześć. Milo ze jest nas coraz wiecej. Gratulacje. Testy wyszly ci super.
już wcześniej pisałam że najlepiej ok 7 tygodnia ( nie wcześniej) żeby uwidocznić serce i jego czynność w USG . Wtedy ginekolog może założyć kartę ciąży 😀
Myślę że ok 6 tygodnia też widać serduszko, oczywiście pod warunkiem że ciąża nie jest młodsza. Mi przed pierwszą wizytą lekarza założyła już kartę ciąży położna, zmierzyła ciśnienie, ważyła i zrobiła wywiad ogolny po czym dopiero badała lekarz ginekolog.

Myślę że ok 6 tygodnia też widać serduszko, oczywiście pod warunkiem że ciąża nie jest młodsza. Mi przed pierwszą wizytą lekarza założyła już kartę ciąży położna, zmierzyła ciśnienie, ważyła i zrobiła wywiad ogolny po czym dopiero badała lekarz ginekolog.
każdy Lekarz ma swoje zasady. Zasadniczo kartę można założyć po uwidocznieniu akcji serca. Mi dwukrotnie przed 7 tygodniem nie udało się tako zrobić. Zależy to też od sprzętu i chęci badającego.😀

reklama
Do góry