Kinnia95
Fanka BB :)
Jaką bierzesz dawkę?Nie mam glukometru jeszcze
Ja narazie zwiększyłam dawkę metforminy i mam nadzieje ze to wystarczy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaką bierzesz dawkę?Nie mam glukometru jeszcze
Ja narazie zwiększyłam dawkę metforminy i mam nadzieje ze to wystarczy
2x850Jaką bierzesz dawkę?
Tak. Były szczerze mówiąc nawet czasem miałam za niski w dzień bo poniżej 70. Ale brałam dawkę 2000 a teraz od wczoraj biorę 1000 i to 2xpo 500.]a na metforminie mialas dobre cukry? Bo przecież wiele osób prowadzi ciążę na mecie, to jak Ci pomagała to dlaczego chcą Ci ją zmienić na insuline? W ogóle to namowilaś mnie na ogórkowa, właśnie wtrąbiłam całą miskę
jeśli chodzi o te 3 mutacje o których już wcześniej mówiłam czułość tych 2 badań jest porównywalna (różnica może 1-2% na korzyść płodowego DNA) i zaden nie daje gwarancji 100 %@Kinnia95 a na metforminie mialas dobre cukry? Bo przecież wiele osób prowadzi ciążę na mecie, to jak Ci pomagała to dlaczego chcą Ci ją zmienić na insuline? W ogóle to namowilaś mnie na ogórkowa, właśnie wtrąbiłam całą miskę
@Aaaanna ale z drugiej strony nipt jest chyba bardziej wiarygodny niż pappa, nawet jesli chodzi o te 3 najczęstsze trisomie? No ciężki temat ogólnie.. sama nie wiem co robić, ale chyba najpierw zobaczymy jak wyjdzie pappa a potem podejmiemy decyzje.
A wiesz czy będziesz ją brała przez całą ciążę?2x850
Olka weź umieść w swoim programie wyborczym info że byłaś na babyboom żeby było Cię łatwiej wyhaczyć w tym gąszczu kandydatówZamierzam w odpowiednim wieku
a metformina to lek który większą dostępność insuliny własnej ale przy dużej cukrzycy (dużym niedoborze insuliny) nie pomoże, konieczna jest insulina z zewnątrz która pacjent musi sobie podawać w zależności od poziomu cukru.@Kinnia95 a na metforminie mialas dobre cukry? Bo przecież wiele osób prowadzi ciążę na mecie, to jak Ci pomagała to dlaczego chcą Ci ją zmienić na insuline? W ogóle to namowilaś mnie na ogórkowa, właśnie wtrąbiłam całą miskę
@Aaaanna ale z drugiej strony nipt jest chyba bardziej wiarygodny niż pappa, nawet jesli chodzi o te 3 najczęstsze trisomie? No ciężki temat ogólnie.. sama nie wiem co robić, ale chyba najpierw zobaczymy jak wyjdzie pappa a potem podejmiemy decyzje.
Jeśli unormują się cukry to chyba tak, wolę chyba to niż insulineA wiesz czy będziesz ją brała przez całą ciążę?
Tez bym wolała. Ale przejdę na nią wcześniej niż się spodziewałam.Jeśli unormują się cukry to chyba tak, wolę chyba to niż insuline