reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja już po wizycie. Wszystko ok 😍 nie było co prawda jeszcze serduszka (6+4tc). Następna wizyta dopiero 19 września wiec wrzucam na luz i ciesze się :) teraz trzeba się skupić na zdrowym trybie życia i trzymać się przy towarzyszących Mdłościach i senności.

reklama
Ja już po wizycie. Wszystko ok 😍 nie było co prawda jeszcze serduszka (6+4tc). Następna wizyta dopiero 19 września wiec wrzucam na luz i ciesze się :) teraz trzeba się skupić na zdrowym trybie życia i trzymać się przy towarzyszących Mdłościach i senności.
Faktycznie teraz najważniejsze 2-3 tyg ! Ja tez przybrałam opcje - odpoczynek , zero swirowania i 19.08 sprawdzę czy pulsuje dalej serduszko i już będę trochę spokojniejsza :) chociaż pewnie ja będę w strachu do 12-14 tyg No ale proboje walczyc ze swoją głowa ;) ze teraz będzie dobrze :-)

Powiem szczerze, że zastanawiałam się milion razy, czy dołączać, czy nie. Już dwa razy się żegnałam. Poronienie w 13 i 7 tygodniu.
Porobiłam badania po pierwszej ciąży i dostałam wskazania do heparyny. Niestety nie pomogła ona utrzymać 2 ciąży, ale przechodziłam ją w silnym stresie (śmierć bliskiej osoby).

Tym razem jestem obstawiona lekami.
Clexane ( z uwagi na wykryty haplotyp m2 w genie anxa5)
Luteina dopochwowo
Estdofem
Encorton.

Żyję nadzieją, że może tym razem.
Robiłam tylko testy. Bety hcg nie robie, już mnie oszukała. Nic mi nie da jej sprawdzanie.
W obydwu ciążach silne krwotoki-w pierwszej nie wiadomo skąd, w drugiej krwiak.
Dziś aplikacja wskazuje na 5 tydzień i 5 dni.
Trzymam za Was kciuki i wy trzymajcie za mnie ❤️

Powiem szczerze, że zastanawiałam się milion razy, czy dołączać, czy nie. Już dwa razy się żegnałam. Poronienie w 13 i 7 tygodniu.
Porobiłam badania po pierwszej ciąży i dostałam wskazania do heparyny. Niestety nie pomogła ona utrzymać 2 ciąży, ale przechodziłam ją w silnym stresie (śmierć bliskiej osoby).

Luteina dopochwowo
Estdofem
Encorton.

Robiłam tylko testy. Bety hcg nie robie, już mnie oszukała. Nic mi nie da jej sprawdzanie.
Cześć, mam nadzieję że tym razem wszystko bedzie dobrze ❤️ jak sie czujesz? 🙂

Luteina dopochwowo
Estdofem
Encorton.

cześć, trzymam mocno kciuki aby tym razem ciąża przebiegała wręcz "nudno"

Cześć, mam nadzieję że tym razem wszystko bedzie dobrze ❤️ jak sie czujesz? 🙂
Generalnie w poprzednich dwóch ciążach już na tym etapie miałam mega nudności, nie mogłam nic jeść. Teraz tylko wielki ból piersi no i dzisiejsza nieprzespana noc 🙈
A tak mam tyle energii, sporadycznie coś tam mi zaśmierdzi, ale bez przesady. Gdybym nie zrobiła testu, to chyba bym się nawet nie domyśliła.
A tym razem zostaliśmy troszkę zaskoczeni, wiec testowałam kilka dni po dacie miesiączki. Bo zdarzają mi się opóźnienia i nawet do głowy by mi nie przyszło.
🙏 się, żeby tym razem wszystko poszło.

Generalnie w poprzednich dwóch ciążach już na tym etapie miałam mega nudności, nie mogłam nic jeść. Teraz tylko wielki ból piersi no i dzisiejsza nieprzespana noc 🙈
A tak mam tyle energii, sporadycznie coś tam mi zaśmierdzi, ale bez przesady. Gdybym nie zrobiła testu, to chyba bym się nawet nie domyśliła.
A tym razem zostaliśmy troszkę zaskoczeni, wiec testowałam kilka dni po dacie miesiączki. Bo zdarzają mi się opóźnienia i nawet do głowy by mi nie przyszło.
🙏 się, żeby tym razem wszystko poszło.
nie narzekaj na za małe nudności, dobrze radzę :D ja tak powtarzałam, że w tej ciąży trochę mnie męczy ale nieporównywalnie mniej niż przy ciąży z synem i... od kilku dni mam masakrę, dobrze że jutro wizyta (4 dzień idzie mi krwią co chwila)

nie narzekaj na za małe nudności, dobrze radzę :D ja tak powtarzałam, że w tej ciąży trochę mnie męczy ale nieporównywalnie mniej niż przy ciąży z synem i... od kilku dni mam masakrę, dobrze że jutro wizyta (4 dzień idzie mi krwią co chwila)
Krwią? Ale plamisz tak? Czy wymiotujesz 😮?

reklama
wymiotuję do tego stopnia, praktycznie całodobowo... Tyle szczęścia, że mam akurat urlop, mam nadzieję, że nieco się uspokoi do tego czasu
O kurcze 😬 Nie wiem czy Cie to pocieszy, czy nie, ale zwykle jak są takie silne wymioty to znaczy, że bobas też jest bardzo silny. Ja nie znam ciąży z wymiotami, która zakończyła się źle. Wiesz, zawsze jest opcja bliźniaków 😅
Moja przyjaciółka mega wymiotowała od początku.

Do góry