reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

My z mężem tak dyskutowaliśmy o tych imionach ze słuchajcie szok.. każdemu zupelnie co innego się podobalo. On takie klasyczne Paulina, Dominika, Justyna, Kacper, Artur itp a to zupełnie nie moje klimaty, zwłaszcza te dziewczynki 🙈
Ja bardziej chcialam Tymon ohhhh 🥰 Franek.. Zoja oooomg kocham to imie 🥰🥰🥰 Maja, Sara 😀 to nie, ten absolutnie nie i do każdego imiona mi rymowanki wymyślał i je zamieniał tak aby było jakos zabawnie 🤣🤣

Także zrobiliśmy listę i metodą eliminacji doszliśmy o kompromisu i wybraliśmy tak jak pisałam Szymon (Blisko do Tymon 😀😀) oraz Wiktoria 😊😊

Ale tego Zoja mi tak szkoda lub Franiooo 🥺🥺😅😅

reklama
U nas z imieniem to było prawdziwe wyzwanie 🤭 Stary jest obcokrajowcem więc chcieliśmy jakieś imię, które będzie takie samo w obu językach a najlepiej jeszcze w angielskim więc to już zawęża wybór. Nie jesteśmy też z tych, którym się podoba za dużo imion i nie mogą się zdecydować tylko z tych co większość się nie podoba 😂🙈 No i my akurat się nastawialiśmy na chłopca i tu jeszcze były jakieś pomysły a jak się okazało, że jest dziewczynka to w ogóle byliśmy w czarnej dupie z imieniem 😂
W końcu wyglada na to, że będzie Blanca 💜❤️🧡

Ja na przykład do niedawna nie wiedziałam czy moja ciąża się utrzyma i średnio miałam ochotę zadręczać wszystkie z Was swoimi obawami ale za to czytanie Waszych postów dodawało mi otuchy. Ale skoro najważniejsze jest żeby się udzielać, nawet jeśli nie ma się nic ciekawego/pozytywnego do dodana to ok. Są tu pewnie osoby, którym ciężko napisać coś o sobie, są różne powody. Niemniej rozumiem potrzebę zamknięcia grupy z tym że jednak w taki sposób wykluczyć można osoby, które mimo iż nie piszą "żyją" Waszymi historiami.
Wiele z nas miało obawy po poronieniach czy po ciążach biochemicznych A jednak pisały po to żeby otrzymać wsparcie. Skoro czytalas nas to napewno to zauważyłaś 🙂🙂🙂

My z mężem tak dyskutowaliśmy o tych imionach ze słuchajcie szok.. każdemu zupelnie co innego się podobalo. On takie klasyczne Paulina, Dominika, Justyna, Kacper, Artur itp a to zupełnie nie moje klimaty, zwłaszcza te dziewczynki 🙈
Ja bardziej chcialam Tymon ohhhh 🥰 Franek.. Zoja oooomg kocham to imie 🥰🥰🥰 Maja, Sara 😀 to nie, ten absolutnie nie i do każdego imiona mi rymowanki wymyślał i je zamieniał tak aby było jakos zabawnie 🤣🤣

Także zrobiliśmy listę i metodą eliminacji doszliśmy o kompromisu i wybraliśmy tak jak pisałam Szymon (Blisko do Tymon 😀😀) oraz Wiktoria 😊😊

Ale tego Zoja mi tak szkoda lub Franiooo 🥺🥺😅😅
Znam to, my się nie mogliśmy dogadać z imieniem dla dziewczynki wiec w sumie ulga ze będzie syn bo będzie miał pełna rodzine a nie starych po rozwodzie 😂😂😂 ja tak strasznie chciałam Marike a stary do mnie „Marika niepodmyta” 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja na przykład do niedawna nie wiedziałam czy moja ciąża się utrzyma i średnio miałam ochotę zadręczać wszystkie z Was swoimi obawami ale za to czytanie Waszych postów dodawało mi otuchy. Ale skoro najważniejsze jest żeby się udzielać, nawet jeśli nie ma się nic ciekawego/pozytywnego do dodana to ok. Są tu pewnie osoby, którym ciężko napisać coś o sobie, są różne powody. Niemniej rozumiem potrzebę zamknięcia grupy z tym że jednak w taki sposób wykluczyć można osoby, które mimo iż nie piszą "żyją" Waszymi historiami.
My również w wiekoszci jesteśmy po przejściach... ciężko było napisać , jednak po każdej historii wydaje mi się że każda z Nas czekała na nasteona która będzie mieć szczesliwy final.. I broń boże nie wymuszam tu żadnych presji , a tylko wyrażam opinie że moim zdaniem na priv powinny trafić dziewczyny które się że sobą zżyły. I nie wstydzą sie mówić o problemach.. niech ogólny wątek będzie dostępny dla wszystkich chętnych. Prywatny myślę jak najbardziej słusznie dla aktywnych.

U nas z imieniem to było prawdziwe wyzwanie 🤭 Stary jest obcokrajowcem więc chcieliśmy jakieś imię, które będzie takie samo w obu językach a najlepiej jeszcze w angielskim więc to już zawęża wybór. Nie jesteśmy też z tych, którym się podoba za dużo imion i nie mogą się zdecydować tylko z tych co większość się nie podoba 😂🙈 No i my akurat się nastawialiśmy na chłopca i tu jeszcze były jakieś pomysły a jak się okazało, że jest dziewczynka to w ogóle byliśmy w czarnej dupie z imieniem 😂
W końcu wyglada na to, że będzie Blanca 💜❤️🧡
Ja jakbym miała wybierać coś po angielsku to na pewno bym wzięła Emma albo Emily. Jakby u nas była dziewczynka to na polską Emilkę bym cisnęła, chociaż mąż oczywiście kręcił nosem.

reklama
Do góry