reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mój diabetolog ostatnio nie chciał mnie wypuścić z gabinetów bo miałam ciśnienie 150/90 [emoji849] ale co ja zrobię jak w domu mierze i mam dobre a u lekarza zawsze wyższe [emoji1751]
Uff wszystko ok serduszko bije [emoji173]
Doktor mierzy chyba wszystko na każdej wizycie...sprawdzał rozszczep podniebienia, wargę i inne różne rzeczy...
Ja miałam ciśnienia 135 na 86 i puls 129 normalnie mam ciśnienie 90 na 65 i puls 70

reklama
[emoji853][emoji853]
Ja chorowałam z rodzicami. Dwoje starszych ludzi. Mama z początkiem demencji. Brat nam wirusa przywiózł. Dobrze że objawy jak przy mocnej grypie. Łamało nas w kościach. Nie mieliśmy apetytu. Koleżanka robiła nam zakupy. Przez tydzień jedliśmy tylko zupy warzywne bo nic innego nie wchodziło. Z tatą działaliśmy na zmianę bo jak mnie ścinało to jemu było chwilowo lepiej i tylko dzięki temu jakoś przetrwaliśmy.
Mama nie pamięta że chorowała.

Dziewczyny też chciałabym się pochwalić swoim maleństwem. Zdjęcie z 12+3 z prenatalnych.
Obecnie jestem 14+3:)

Załączniki

• IMG_20211029_143642.jpg
    IMG_20211029_143642.jpg
    647,6 KB · Wyświetleń: 60
Ja też dziewczynka i tak samo słodkie jabłka od jakiegoś czasu był moment ze dziennie 3 jadłam, ale teraz maz był u sadownika i kupił inne nie są takie słodkie...to znalazłam u mojej pani na straganie pomarańcze wzięłam 2 bo jak nie słodkie...a one takie słodkie, że jak tata jechał na zakupy to dzwoniłam zeby jechał i kupił z 8
to ja przed jabłkami miałam fazę na kiwi i tez słodkie bardzo musiało być 😁 dobrze ze wizyta przebiegła pomyślnie bardzo się cieszę ☺️ moja przyjaciółka ostatnio rodziła i cała ciąża wszystko prawidłowo i właśnie jak malutki przyszedł na świat to okazało się ze ma roszczep wargi bardzo się martwiła ale lekarz zapewnił ze teraz takie operacje są ze nawet blizny nie bedize widać

A wracając jeszcze do tematu spania, to ja też się często budzę w nocy i nie mogę zasnąć ale bardziej mnie wkurzają moje dziwne sny które mam codziennie 🤷‍♀️😂 wczoraj mi się śniło ze byłam na Majorce i szukałam tam greckich oliwek (przez cały sen), a dzis mi się śniło ze urodziłam na kanapie, ale dzidziuś urodzil się zdrowy, czyściutki jak po kąpieli i nie trzeba było odcinać pępowiny, wiec go tylko ubrałam i położyłam do łóżeczka i zaczęłam dzwonić na pogotowie żeby ktoś przyjechał i sprawdził czy wszystko ok ale nie mogłam się dodzwonić 🤷‍♀️ nie są to koszmary ale rano się budzę i myśle sobie co w tej mojej głowie siedzi 😅 te sny zaczęły się 2 tygodnie temu i sa codziennie😅
Jesku te sny to porażka! Mi się tez takie głupoty śnią ze to niemożliwe 🙈 ostatnio mi się śniło ze dałam staremu 100tys i mowie kup auto tylko żeby rodzinne było a on przychodzi i mówi ze kupił golfa a ja na to czy chociaż w kombi a on ze nie bo on chciał turkusowego a turkusowy był tyko w hatchbacku 🤣🤣🤣

Mnie do tego toku myślenia, ze jak mam powiedzmy 13+2 to jest 14 tydzień nakierował mój lekarz prowadzący ciąże i tego się trzymam, ale wiadomo ile ludzi tyle opinii i przekonań 😄
O widzisz a mój lekarz znowu mówi ze jak mam dziś 16+5 to mam 16tc 😄 nawet lekarze liczą inaczej to jak tu się dogadać 🤣

A ja dzisiaj się zdenerwowałam bo mi przełożyły połówkowe o tydzień później i będzie to 21+6. Dobrze ze dwa tygodnie wcześniej mam wizytę to przynajmniej sprawdzę co u malucha i się uspokoje trochę...mam nadzieje🙂

I powiem wam że z tym spaniem w drugim trymestrze jest już super! Wcześniej wstawałam 6 razy do sikania i wg spać nie mogłam . A teraz wreszcie śpię normalnie wstaję 1 w nocy tylko także jestem zadowolona tym bardziej że chodzę do pracy i muszę być wyspana 😏

Uff wszystko ok serduszko bije ❤
Doktor mierzy chyba wszystko na każdej wizycie...sprawdzał rozszczep podniebienia, wargę i inne różne rzeczy...
Ja miałam ciśnienia 135 na 86 i puls 129 normalnie mam ciśnienie 90 na 65 i puls 70
Super gratulacje !!!

Do mnie dzwonił nefrolog, jednak konieczna wizyta w uniklinice w kolonii i wyznaczyli na 15.11 o godzinie 11 .
Tylko troszkę za dużo pierwsze prenatalne mam 11.11 🤨

reklama
Do góry