reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja odkupilam od dziewczyny za grosze , tez z Ali i działa . Nie tak super jak profesjonalny sprzęt ale tętno znajduje .
Ja kupiłam taki zobaczyny czy działa jak przyjdzie 😁 zawsze to człowiek będzie spokojnieszy trochę 😁

Załączniki

• Screenshot_20211028_191642_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_20211028_191642_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    196,2 KB · Wyświetleń: 49
  • Screenshot_20211028_191648_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_20211028_191648_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    247,4 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Dziewczyny dawno mnie nie było, ale jakiś tak masa pracy 😅
Mam pytanko, ile trwa u Was takie standardowe USG w ciąży? Czy lekarz wszystko dokładnie sprawdza na każdej wizycie? Powiem Wam, ze do tej pory byłam ogólnie zadowolona z mojego ginekologa, był zawsze bardzo dociekliwy i nie lekceważył żadnych rzeczy (nawet jak znalazł jakaś torbiel to zawsze zlecał komplety badań itp). Na początku ciąży tez wszystko dokładnie sprawdzał, ale od 2-3 wizyt USG jest bardzo po łebkach. Patrzy czy serce bije (jak się rusza to nawet tego nie sprawdza dokładnie), czy nic się nie odkleja i tyle. Nie dostaje tez zazwyczaj nigdy zdjęcia. Mówi, ze dokładne badania to będą połówkowe. I nie wiem, czy taki jest standard jak nic się nie dzieje w ciąży, czy jednak powinien coś więcej mierzyć i kontrolować?
U mnie zawsze mierzy, dokladnie ogląda nawet ostatnio spytałam czym się różni jego obraz od prenatalnego..Czy to chodzi o aparat/umiejętności.stwierdzil że sprzęt taki sam tylko lekarze maja certyfikaty i podpisana umowę z NFZ. Powiedział że nie ma czasu bo jest zastępca ordyn. I prywatnie przyjmuje... Ale że tu na Śląsku najbardziej znani lekarze uczeni byli u niego. Także uspokoił mnie , i utwierdził w przekonaniu że to dobry doktor. Nie wiem jak u Ciebie to wygląda może faktycznie stawiają na prenatalne. Z tego co czytam innym mamusiom mierzą maluchy... Ja osobiście lubię wszystko wiedzieć i mega bym była zniesmaczona gdybym płaciła za wizytę z której nie uzyskuje wszystkich odpowiedzi.😶

Co do imion - mam swój typ dla dziewczynki, połączenie imion mojej mamy, mojej teściowej i mojego taty😍 jak im powiedziałam to każdy miał mega wzrusz, ale mówię poczekajcie, nie nastawiajcie się jeszcze. Z imieniem dla chłopaka nie mam żadnych typów, bo swojego czasu dużo randkowałam i każde jakieś takie jest dla mnie niewydarzone teraz.... 🤣🤣🤣

reklama
Co do imion - mam swój typ dla dziewczynki, połączenie imion mojej mamy, mojej teściowej i mojego taty😍 jak im powiedziałam to każdy miał mega wzrusz, ale mówię poczekajcie, nie nastawiajcie się jeszcze. Z imieniem dla chłopaka nie mam żadnych typów, bo swojego czasu dużo randkowałam i każde jakieś takie jest dla mnie niewydarzone teraz.... 🤣🤣🤣
Coś w tym jest że nie dasz imienia swojego byłego niedoszłego 😅🤣

Do góry