reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Lekarz na pewno wybierze najlepsze rozwiązanie ale może Twój strach tez weźmie pod uwagę i razem wybierzecie najlepsze rozwiązanie 😊 ja córkę rodziłam godzinkę o 2 pojechałam do szpitala a o 3 urodziła się Hania więc wspominam dobrze oprócz bólu 😁 teraz nie wiem jak będzie bo miałam przyrośnięte łożysko a tu podobno czasem przy kolejnym porodzie robią cesarkę więc nie wiem ale też narazie nie pytałam lekarza 😊
Masz rację 🙃 ja się boję bo miałam dużo.zrostow w brzuchu i teraz podobno to właśnie je czuje dlatego ruchy od 15tyg są wyraźne ...dużo się zmieniło po tym zabiegu na szczęście rewelacyjnie zrobiony zabieg i nie było nawrotów choroby. Na początku stres ogromny bo jajniki mi obskubali do max. 🙄

reklama
Pochodzę
U mnie znow 100 😑 ale ja jem o 21 potem już nie mam siły bo jakieś wzdęcia ja noc jak balon🤣... dziś przyjdzie mój chleb z niskim indeksem jest pyszny i ma 42% rewelacja...A aproposss tych pieczyw chrupkich czytam teraz 😅
Mama ginekolog z tego co pamiętam przy cukrzycy też nie polecała wafli😁
Ale myślę że każdy organizm może zareagować inaczej... Jeden dobrze drugi źle 😁

U mnie znow 100 😑 ale ja jem o 21 potem już nie mam siły bo jakieś wzdęcia ja noc jak balon🤣... dziś przyjdzie mój chleb z niskim indeksem jest pyszny i ma 42% rewelacja...A aproposss tych pieczyw chrupkich czytam teraz 😅
To jest czarna magia 😁 moja mama mówi żebym jadła normalnie a nie jakieś wydziwianie a później dziecko niedożywione i nic nie jedzące. Moja Hania urodzona z hipotrofia z wagą 2650 g i 51cm a cukier miałam idealny i kurczowo trzymałam się diety. Dlatego teraz czasem sobie pozwalam na coś zakazanego...

Hej dziewczyny, jestem :) ale przez ostatni tydzien forum na aplikacji nie dzialalo a ja mega nie lubie obslugiwac tej wersji w wyszukiwarce wiec czekalam cierpliwie az w koncu to naprawi🙂 i dziala 😄.
U mnie juz ponad 17tc, nadal czuje sie nie najlepiej, porownania nawet nie ma z poprzednimi ciazami gdzie juz czulam sie super.
Za 2.5 tyg (6 listopada) bede chciala miec usg polowkowe. Bedzie to jakies 19+6 wedle tych pierwszych usg bo wedle ostatniego juz spokojnie 20 tydz. Teoretycznie na stronie pisze ze od 20 ale 13 listopada nie ma lekarza a mnie teraz bedzie meczylo potwierdzenie plci bo boje sie jeszcze cieszyc a tak bym chciala rzucic okiem na zenskie imiona. Ale puki co boje sie ze banka prysnie, na kolejnym usg dowiem sie ze jednak chlopiec i przezyje zalamanie nerwowe. Tak ze oby jaknajszybciej juz byl t3n 6 listopada... pierwszy raz mi sie tak dluzy.

Hej dziewczyny, jestem :) ale przez ostatni tydzien forum na aplikacji nie dzialalo a ja mega nie lubie obslugiwac tej wersji w wyszukiwarce wiec czekalam cierpliwie az w koncu to naprawi🙂 i dziala 😄.
U mnie juz ponad 17tc, nadal czuje sie nie najlepiej, porownania nawet nie ma z poprzednimi ciazami gdzie juz czulam sie super.
Za 2.5 tyg (6 listopada) bede chciala miec usg polowkowe. Bedzie to jakies 19+6 wedle tych pierwszych usg bo wedle ostatniego juz spokojnie 20 tydz. Teoretycznie na stronie pisze ze od 20 ale 13 listopada nie ma lekarza a mnie teraz bedzie meczylo potwierdzenie plci bo boje sie jeszcze cieszyc a tak bym chciala rzucic okiem na zenskie imiona. Ale puki co boje sie ze banka prysnie, na kolejnym usg dowiem sie ze jednak chlopiec i przezyje zalamanie nerwowe. Tak ze oby jaknajszybciej juz byl t3n 6 listopada... pierwszy raz mi sie tak dluzy.
Będzie dziewczynka ;) 😉 3mamy kciuki 🥰 u Nas będzie Klara 😁

Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄

😂 😂 😂

To jest czarna magia 😁 moja mama mówi żebym jadła normalnie a nie jakieś wydziwianie a później dziecko niedożywione i nic nie jedzące. Moja Hania urodzona z hipotrofia z wagą 2650 g i 51cm a cukier miałam idealny i kurczowo trzymałam się diety. Dlatego teraz czasem sobie pozwalam na coś zakazanego...
Twoja mama ma rację tak patrząc realnie...kiedyś kobiety mialy cukrzyce beż fanaberii w ciąży nawet specjalnie nie pilnowali.. dzieci zdrowe jedyne co większe niż inne... z drugiej strony spotykam się z opiniami ze do 100glukoza jest dobra... I faktycznie jest tak że im bardziej przestrzegam diety tym wyższy cukier.. ostatnio pofolgowalam sobie i cukier norma 🤪

Twoja mama ma rację tak patrząc realnie...kiedyś kobiety mialy cukrzyce beż fanaberii w ciąży nawet specjalnie nie pilnowali.. dzieci zdrowe jedyne co większe niż inne... z drugiej strony spotykam się z opiniami ze do 100glukoza jest dobra... I faktycznie jest tak że im bardziej przestrzegam diety tym wyższy cukier.. ostatnio pofolgowalam sobie i cukier norma 🤪
Więc skoro dwie osoby już tak mówią to będę częściej sobie pozwalać 😁 zazwyczaj podmieniam produkty w tych godzinach co trzeba ale ostatnio np po godzinie po posiłku potrafię zjeść pomarańcze jak jestem głodna i cukier ok. Po moich 4 kromkach chałki smażonej w jajku mam cukier 134. Może wysoki wyższy niż po czymś innym ale dalej w normie 😁 cieszę się że nie tylko ja coś podjem 😁

Trzymam kciuki za kobietkę ❤️

reklama
Będzie dziewczynka ;) 😉 3mamy kciuki 🥰 u Nas będzie Klara 😁
Na wakacjach mieliśmy w ośrodku Klarcie, taki słodziak że szok!!! 😍❤️ Piękne imię też o takim myślałam ale moja córka już wybrała i nie ma zmiłuj 😁 ostatnio w tv było dzievko i strasznie płakało a moja Hanna mówi do mnie :" jak to nasze tak będzie wyło, to można w szpitalu wymienić na inne?" 😂

Do góry