reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
@Joasia M dobrze kojarzę że Ty robiłaś nifty przez tą stronę?
Ja robilam to badanie u swojego ginekologa akurat. Czekam na wyniki bo są opóźnienia niby, wczoraj aż sama napisałam do geneplanet I odpowiedzieli że oczrkiwanuw na wynik to max 10 dni roboczych zeby wziąć to pod uwagę i żeby sie nie denerwować ze dłuższy termin 9czekiwania nie oznacza nic złego 🤪🤦‍♀️ człowiek ma w głowie sieczkę...ja miałam pakiet ten plus tam są te trisomie podstawowe i z 72 duplikacje czy coś tam...

A powiedzcie mi proszę, jak dojadę do tego szpitala medicover to mam isc do głównego budynku do jakiejś rejestracji, głównym wejściem czy jak ?
Oby korków nie było za dużych 🙄

Moim zdaniem PAPPA to statystyka. Istotne jest USG. Jednakże ja zrobiłam Nifty, gdyż wiedziałam, że jeśli wyjdzie coś nie tak na PAPPA (mimo, ze nie ufam temu badaniu) to i tak będę panikować. Znam się za dobrze. Wg mnie jeśli ufasz swojemu lekarzowi to powinnaś omówić wyniki na wizycie i zaufać mu w kwestii dalszej diagnostyki (czy ma sens czy nie). Ewentualnie skonsultować wyniki z kimś jeszcze.
Trzymam kciuki 🤞
Mam dokładnie to samo podejście. Tez przed prenatalnymi zrobiłam nifty, bo wiedziałam ze jak mi wyjdzie ryzyko poniżej 1000 to będę panikować, a tak na prawdę to jest rzesza dziewczyn, którym wychodzi i 1:4 i maja zdrowe dzieci. Nie ufam tej papie i uważam, ze to tylko statystyka. Samo to, ze duże znaczenie ma tam wiek.

Cześć dziewczynki. Czy można do Was dołączyć? :) Przyznam, że czytam Was od dawna, ale bałam się pisać wcześniej "żeby nie zapeszać" bo moja sytuacja nie była ciekawa i nie wiedziałam jak się skończy. Najpierw miałam wielką torbiel, potem krwiaka w macicy plus plamienia, które ustąpiły dopiero około 9 tygodnia mimo końskiej dawki leków. Baliśmy się powiedzieć nawet rodzinie i znajomym.
No ale teraz już jestem tu gdzie jestem :) Dzisiaj 13+6 z usg (z OM 3 dni mniej), po badaniach prenatalnych. Na USG wszystko wyszło dobrze. Robiłam też NIFTY bo po tej sytuacji chciałam być spokojna (korzystałam z GenePlanet właśnie) i ja na wyniki czekałam 5 dni roboczych. Pappę tez robiłam, ale u mnie się nie dostaje wyników tylko muszę czekać na konsultacje z genetykiem, ale już to traktuje jako proformę. Z resztą konsultacja po 20 dniach od badania więc bym pewnie osiwiała gdyby nie NIFTY :p
Rozpisałam się, ale dodam jeszcze, że mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża :)

W ogóle czytając forum zauważyłam - nie mówię, że to zasada, ale jednak się powtórzył trochę ten schemat - że dziewczyny, które gorzej znosiły pierwszy trymestr to częściej okazuje się teraz, że będzie dziewczynka a za to te, które pisały, że mają mało objawów i czują się dobrze to chłopcy :)

Myślałam, że to zabobony, ale mi też wypadały włosy, atakowały pryszcze a nudności mnie dosłownie zwalały z nóg :o No i u mnie będzie dziewczynka :D

W ogóle czytając forum zauważyłam - nie mówię, że to zasada, ale jednak się powtórzył trochę ten schemat - że dziewczyny, które gorzej znosiły pierwszy trymestr to częściej okazuje się teraz, że będzie dziewczynka a za to te, które pisały, że mają mało objawów i czują się dobrze to chłopcy :)

Myślałam, że to zabobony, ale mi też wypadały włosy, atakowały pryszcze a nudności mnie dosłownie zwalały z nóg :o No i u mnie będzie dziewczynka :D
Hej🥳
Tak tez to zauważyłam. Nawet wśród znajomych. Znaczy są jakieś „predyspozycje”, ze jedni lepiej znoszą ciąże inni gorzej, ale z reguły tam gdzie w brzuchu była dziewczynka było gorzej 🙊 ja mdłości mam do dzisiaj, pryszcze (gdzie jako nastolatka nic nie miałam), włosy leca i czuje się jak kupa. Zauważyłam tez szybszy wzrost bety na początku.

reklama

Cześć, witamy!! :)

Kurczę, a u mnie jest potwierdzony chłopak a moje objawy to drama :D mam okropny trądzik teraz, nie mogę na siebie patrzeć, mdłości mi już przeszły na szczęście, ale za to przyszedł ból pleców 😂 hormony dają mi w kość, ostatnie dni są lepsze, ale mój poziom optymizmu przez ostatnie tygodnie był równy zeru :D no i jedzeniowo też na opak :D

Do góry