reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej ☀️ trzymam za Was kciuki i czekam na piekne zdjęcia i same najlepsze wiadomości 🤞

Mam pytanie dotyczące świadczeń w okresie ciąży i po urodzeniu: jak naliczane są pieniądze po urodzeniu dziecka na urlopie macierzyńskim? W sensie z ostatnich 12 miesiecy ale faktycznej pracy czy nawet te miesiące w których bylam w ciąży na zwolnieniu i dostawałam 100% pensji ?
Pytam ponieważ dostalam dzis podwyżkę i nie wiem czy to mi cokolwiek zmieni potem w świadczeniu po urodzeniu, jeżeli zaraz np. Będę na zwolnieniu.. 🤔🤔🤔
Wypłata w naszym wypadku (zakładając, że urodzimy w kwietniu) to średnia wypłat od kwietnia 2021 do marca 2022 i wszystkie premie i dodatki w tym okresie.

reklama
U mnie wszystko prawidłowo. Serce pięknie bije wyniki wszystkie bardzo dobre oprócz tarczycy oczywiście 2,9 ale już coraz mniej także też to zbijam😉 ale z moim chłopczykiem wszystko dobrze, drugi doktor potwierdził dzisiaj płeć więcej jestem pewna już. Mam zdjęcie dupci i pitolka haha potem może mi się uda wstawić 😅😅😅 Maluch był dupka obrócony wiec nie mam zdjęcia całości. Ale nagrałam filmik dla męża ale nie da się go tu wstawić 😑😑

Hej ☀️ trzymam za Was kciuki i czekam na piekne zdjęcia i same najlepsze wiadomości 🤞

Mam pytanie dotyczące świadczeń w okresie ciąży i po urodzeniu: jak naliczane są pieniądze po urodzeniu dziecka na urlopie macierzyńskim? W sensie z ostatnich 12 miesiecy ale faktycznej pracy czy nawet te miesiące w których bylam w ciąży na zwolnieniu i dostawałam 100% pensji ?
Pytam ponieważ dostalam dzis podwyżkę i nie wiem czy to mi cokolwiek zmieni potem w świadczeniu po urodzeniu, jeżeli zaraz np. Będę na zwolnieniu.. 🤔🤔🤔
Moim zdaniem zmieni Ci, ale nie na maksa dużo.
Większą wypłatę będziesz miała listopad-marzec (5 miesięcy), o ile będziesz pracowała praktycznie do końca. Jeśli byś poszła teraz na L4, to nic Ci nie zmieni.

Ja już po prenatalnych. Skakałabym z radości do góry, gdyby w wyniku Nifty, w przypadkowych odkryciach, nie wpisano mi aneuplodi autosomalnej: "chromosom 3: powyżej normalnego stężenia". Lekarz który robił badanie nie jest genetykiem i powiedział że widzi coś takiego pierwszy raz. Genetyk dopiero w piątek. Chyba oszaleję do tego czasu😪.

czyli wchodzą w to wpłaty podczas l4 wiec ta podwyzka bedzie miala znaczenie 😊🙈 szok
Wchodzą wypłaty, ale L4 to wciąż średnia z ostatnich 12 miesięcy, jedynie w ciąży dostajemy 100% tej średniej, a nie 80%, więc jeśli zaraz na nie pójdziesz to prawie się nie będzie ta podwyżka liczyć w wyliczeniach do macierzyńskiego.

Ja już po prenatalnych. Skakałabym z radości do góry, gdyby w wyniku Nifty, w przypadkowych odkryciach, nie wpisano mi aneuplodi autosomalnej: "chromosom 3: powyżej normalnego stężenia". Lekarz który robił badanie nie jest genetykiem i powiedział że widzi coś takiego pierwszy raz. Genetyk dopiero w piątek. Chyba oszaleję do tego czasu😪.

Kurcze, nie mam pojęcia co to może oznaczać. Oby genetyk przekazał Ci same dobre wieści.
A jak po samych prenatalnych, wszystko w porządku?

Może to od tego że te jajo Ci się odklejało wcześniej? Czekaj spokojnie napewno będzie dobrze.. a jak ogólnie?

reklama
Wchodzą wypłaty, ale L4 to wciąż średnia z ostatnich 12 miesięcy, jedynie w ciąży dostajemy 100% tej średniej, a nie 80%, więc jeśli zaraz na nie pójdziesz to prawie się nie będzie ta podwyżka liczyć w wyliczeniach do macierzyńskiego.
A ok czyli jednak się nie liczy 🙃 chyba ze bym dlugo pracowala jeszcze 🙃

Do góry