A jakie mają imiona starsi?U mnie tez ma byc Artur mial juz tak miec na imie 4 syn ale poniewaz cala poprzednia 3 celowo ma imiona na A to za 4 razem chcialam sie wybic z tego schematu i dalam mojemu starszemu synowi do wyboru Artur lub Emil i wybral Emila. Potem zalowalam bo jakos najmlodszy idealnie pasowalby pod takiego Artura wiec teraz kolejny bedzie poprostu Artur. A jesli stalby sie cud i nie bylby chlopiec to nie mam zadnego pomyslu bo nigdy nie myslalam nad imionami dla dziewczynki.
reklama
My mamy już Ignasia. Mąż chciał Kuba a ja Ignacy. Stanęło na moim pod warunkiem, że jak kiedyś pojawi się drugi syn to będzie Kuba.
Teraz narazie nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka ale siostra męża teraz urodziła chłopca i ma być Kuba więc zonk Mąż nie będzie zadowolony jeśli okaże się, że będzie drugi chłopiec
Dla dziewczynki podoba mi się Iga.
Teraz narazie nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka ale siostra męża teraz urodziła chłopca i ma być Kuba więc zonk Mąż nie będzie zadowolony jeśli okaże się, że będzie drugi chłopiec
Sandra2307
Fanka BB :)
O Ige też brałam pod uwagę śliczne imięMy mamy już Ignasia. Mąż chciał Kuba a ja Ignacy. Stanęło na moim pod warunkiem, że jak kiedyś pojawi się drugi syn to będzie Kuba.
Ola0207
Wszytskie tradycyjne metody stosuję. Miód, cytryna, sok z malin ale i tak bardzo się boję że mogę zaszkodzić dziecku tym wirusemJa póki co na ból gardła podleczam się miodem tymiankowym. Nigdy nie wierzyłam w naturalne metody, więc sceptycznie podchodziłam do miodu tymiankowego przywiezionego z Grecji, a teraz naprawdę mnie ratuje. Gdy już tak z dwa dni pobolewa mnie gardło i promieniuje do ucha, to po prostu zjadam wieczorem łyżeczkę miodu i rano już nic mnie nie boli.
Ginekolog mi polecił leki z serii *spam* dla kobiet w ciąży to kupiłam tabletki na gardło
Sandra2307
Hmm bardziej Bianka, tak łagodniejŚlicznie u nas miał być Mikołaj albo Szymon ale okazało się że będzie Panienka i jest problem choć byłam pewna że jest dużo imion .... a jak oceniacie Bianka albo Klara?
M_imi
O i kolejny 12.10 prenatalnychJa też mam prenatalne za tydzień we wtorek, trzymam za Nas kciuki
Chciałam jeszcze iść w zeszłym tygodniu na konteolne USG na NFZ ale nie mogę się dodzwonić od kilku dni, a nie chce mi się jechać do miasta, więc chyba muszę uzbroić się w cierpliwość
Kropka29
Moderator
A napar z imbiru próbowałaś? 3-4 cm korzenia obieram, połowę z tego ścieram na tarce o drobnych oczkach a drugą połowę kroję na plasterki. Zalewam 0,5l wrzątku i gotuję na małym ogniu przez około 15 minut. Później całość przelewam do słoika i trzymam w lodówce (można kilka dni). Jak potrzebuję to ok 50 ml naparu mieszam z 200 ml gorącej wody i do tego dodaję sok z cytryny i miód. Tylko trzeba pamiętać że miod i cytrynę dodaje się jak już przestygnie, bo zbyt wysoka temperatura zabija ich właściwości lecznicze U mnie działa super W sezonie chorobowym piję jedną szklankę dziennie a przy infekcjach trzy na dzieńWszytskie tradycyjne metody stosuję. Miód, cytryna, sok z malin ale i tak bardzo się boję że mogę zaszkodzić dziecku tym wirusem
Ginekolog mi polecił leki z serii *spam* dla kobiet w ciąży to kupiłam tabletki na gardło
Marta_1991
Ja mam córcię Hanie a teraz będzie Marysia albo Kuba bądź Franek tak zdecydowała córcia więc niech tak będzie
Karimigotka
Hej dziewczyny ja już po wizycie jest wszystko w porządku. Dzisiejsza wizyta była wyjątkowa. Tak pięknie wszystko było widać paluszki, stopki i jak się ruszał mały człowieczek niesamowite dzisiaj mamy 11+1. Dodaje oczywiście zdjęcie Jeśli chodzi o imiona to mamy wielką burzę mózgów w rodzinie i każdemu podobają się inne imiona Mamy już Nicole i Olivera, wtedy nie mieliśmy problemu a teraz gdzieś ciężko się zdecydować. Mężowi podoba się dla chłopca Dominik albo Marcel mnie Oskar albo David dla dziewczynki .... Podoba mi się Anika, Gaja.... Mężowi Natalia, Scarlett... I mamy problem o ile moje imiona się w ogóle nie podobają mężowi tak mnie męża, tak średnio. Natalka ładne ale pospolite.... Scarlett znowu zupełnie w drugą stronę dobrze, że jest jeszcze czas
reklama
Karimigotka