reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

.

Też mam macice z podobną wadą. Bałam sue że będę mieć problem z donoszeniem. Ale na szczęście jest ok.
Dziś było badanie i podglądanie. 4.38 cm. Ruchliwe stworzenie😊 tylko dalej nie wiem jakie jest tętno bo moja gin uważa że dopler może teraz zaszkodzić i nie jest to potrzebne.
Za 12 dni prenatalne. Zaczynam się stresować😟
A czemu badanie tętna dziecka może zaszkodzić? Tak z ciekawości...Ja miałam dwa razy raz miało 125 A za drugim razem 170.

reklama
Kurde no to ja nadal chudne :( juz na ten moment sie nawet nie waze. Spodnie inne niz dresy opinaja mnie w pasie bo ewidentnie biodra sie poszerzaja ale na udach juz wisza. Ale ja generalnie malo jem. Jeszcze teraz jak doszlo do wszystkiego przeziebienie to juz wogole 1 kromka na sniadanie, o 15 jakis obiad i o 20 znow 1-2 kromki na kolacje. W miedzy czasie czasem moze kilka kostek czekolady czy tam jakies ciastko przezuje. Tesknie bardzo za czasami kiedy jedzenie mi smakowalo 😔
Współczuję ci bardzo...ja przytyłam 1 kg bo najpierw to chyba schudłam że 2 kg. Nie miałam ochoty jesc zmuszałam się. Teraz głód mnie budzi w nocy ...

Jestem w 16tyg chociaż Usg mówi że 17 😀 początkowo miał być chłopiec, ale już na prenatalnych okazał się babką ❤ Dziś się potwierdziło 😀 ciesze się ogromnie ale też bojee bo mam w domu 13letniego kawalera. I kompletnie nie umiem obsługiwać dziewczynki 🥰💖.. Będzie zdrowiutkie
Ps.Ja tez byłam pewna że czuję chłopa;D
Ja na początku czułam że dziewczynka. Maz tez mowi ze dziewczynka. Syn 11 lat ma i chce pierwszy raz chce siostrę. A ha teraz coś czuję że to będzie chłopak...😂 w poniedziałek wizyta może coś się pokaze...ale bardziej stresuje się tym żeby było wszystko ok.

Moje pierwsze ciążówki przerobione ze starych spodni. Na początek będą super.
20211001_104257.jpg

Ja na początku czułam że dziewczynka. Maz tez mowi ze dziewczynka. Syn 11 lat ma i chce pierwszy raz chce siostrę. A ha teraz coś czuję że to będzie chłopak...😂 w poniedziałek wizyta może coś się pokaze...ale bardziej stresuje się tym żeby było wszystko ok.
Nic się nie obawiaj napewno wszystko jest w najlepszym porządku i maluszek sobie zdrowo fika w brzuszku. My już tak mamy że się za bardzo przejmujemy. Mam tak samo jak mija ostatni tydzień do wizyty to już myślę:) Teraz mam spokój większy bo już czuje ruchy :D ale jak w jakiś dzień nie czuje to się zaczyna myślenie 😄 Poproś lekarza żeby Ci tak mniej więcej określił jeśli da radę płeć 😀 to zawsze mile emocje beż względu jaka 😇 Bo zdrowiutkie na Bank! ❤ Koniecznie daj znać po wizycie 🤗

A mnie dla odmiany napiernicza głowa I nie mam siły na nic...zatoki...tak się boję rozchorować w poprzednich dwóch ciążach które straciłam tak było choroba i koniec...chociaż lekarz mi mówił że to nie od tego ale mam pietra...😭 wtedy było gorzej bo gorączkę miałam a teraz ta głowa...ból okrutny...na noc wezmę apap połówkę może choć trochę ulży...a teraz się przemęczę...
A jak reagujesz na kawę? Mi czasem pomaga z bólem głowy (lekarz powiedział, że jak mam ciśnienie w normie to mogę pić i na jedną max dziennie sobie pozwalam).

Nie porównujmy tego co było! Wiem, że łatwo mówić bo sama już liczę na palcach kiedy wyjdę z 11 tyg. (wtedy dowiedziałam się o stracie), ale musimy to jakoś odciąć i postawić grubą krechę. Teraz musi być dobrze!!!

Ostatnia edycja:
Czy też tak macie, że się w ogóle ostatnio najeść nie możecie? Nie jem mało, jak zjem to wydaje mi się wystarczająco. A po chwili (30-40 minut) znowu łapie mnie głód i tak ciągle 🙈 mogłabym jeść i jeść i jeść i tak bez końca 😂
Ja mam tak dzisiaj, właśnie opierniczyłam dwie kanapki z wędlinka, musztardą 🙈 i kiszonym i zjadłabym drugie tyle. 😅 (u mnie wagowo bez zmian na ten moment)

reklama
Do góry