reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

.

Też mam macice z podobną wadą. Bałam sue że będę mieć problem z donoszeniem. Ale na szczęście jest ok.
Dziś było badanie i podglądanie. 4.38 cm. Ruchliwe stworzenie😊 tylko dalej nie wiem jakie jest tętno bo moja gin uważa że dopler może teraz zaszkodzić i nie jest to potrzebne.
Za 12 dni prenatalne. Zaczynam się stresować😟
A czemu badanie tętna dziecka może zaszkodzić? Tak z ciekawości...Ja miałam dwa razy raz miało 125 A za drugim razem 170.

reklama
Kurde no to ja nadal chudne :( juz na ten moment sie nawet nie waze. Spodnie inne niz dresy opinaja mnie w pasie bo ewidentnie biodra sie poszerzaja ale na udach juz wisza. Ale ja generalnie malo jem. Jeszcze teraz jak doszlo do wszystkiego przeziebienie to juz wogole 1 kromka na sniadanie, o 15 jakis obiad i o 20 znow 1-2 kromki na kolacje. W miedzy czasie czasem moze kilka kostek czekolady czy tam jakies ciastko przezuje. Tesknie bardzo za czasami kiedy jedzenie mi smakowalo 😔
Współczuję ci bardzo...ja przytyłam 1 kg bo najpierw to chyba schudłam że 2 kg. Nie miałam ochoty jesc zmuszałam się. Teraz głód mnie budzi w nocy ...

Jestem w 16tyg chociaż Usg mówi że 17 😀 początkowo miał być chłopiec, ale już na prenatalnych okazał się babką ❤ Dziś się potwierdziło 😀 ciesze się ogromnie ale też bojee bo mam w domu 13letniego kawalera. I kompletnie nie umiem obsługiwać dziewczynki 🥰💖.. Będzie zdrowiutkie
Ps.Ja tez byłam pewna że czuję chłopa;D
Ja na początku czułam że dziewczynka. Maz tez mowi ze dziewczynka. Syn 11 lat ma i chce pierwszy raz chce siostrę. A ha teraz coś czuję że to będzie chłopak...😂 w poniedziałek wizyta może coś się pokaze...ale bardziej stresuje się tym żeby było wszystko ok.

Moje pierwsze ciążówki przerobione ze starych spodni. Na początek będą super.
20211001_104257.jpg

Ja na początku czułam że dziewczynka. Maz tez mowi ze dziewczynka. Syn 11 lat ma i chce pierwszy raz chce siostrę. A ha teraz coś czuję że to będzie chłopak...😂 w poniedziałek wizyta może coś się pokaze...ale bardziej stresuje się tym żeby było wszystko ok.
Nic się nie obawiaj napewno wszystko jest w najlepszym porządku i maluszek sobie zdrowo fika w brzuszku. My już tak mamy że się za bardzo przejmujemy. Mam tak samo jak mija ostatni tydzień do wizyty to już myślę:) Teraz mam spokój większy bo już czuje ruchy :D ale jak w jakiś dzień nie czuje to się zaczyna myślenie 😄 Poproś lekarza żeby Ci tak mniej więcej określił jeśli da radę płeć 😀 to zawsze mile emocje beż względu jaka 😇 Bo zdrowiutkie na Bank! ❤ Koniecznie daj znać po wizycie 🤗

A mnie dla odmiany napiernicza głowa I nie mam siły na nic...zatoki...tak się boję rozchorować w poprzednich dwóch ciążach które straciłam tak było choroba i koniec...chociaż lekarz mi mówił że to nie od tego ale mam pietra...😭 wtedy było gorzej bo gorączkę miałam a teraz ta głowa...ból okrutny...na noc wezmę apap połówkę może choć trochę ulży...a teraz się przemęczę...
A jak reagujesz na kawę? Mi czasem pomaga z bólem głowy (lekarz powiedział, że jak mam ciśnienie w normie to mogę pić i na jedną max dziennie sobie pozwalam).

Nie porównujmy tego co było! Wiem, że łatwo mówić bo sama już liczę na palcach kiedy wyjdę z 11 tyg. (wtedy dowiedziałam się o stracie), ale musimy to jakoś odciąć i postawić grubą krechę. Teraz musi być dobrze!!!

Ostatnia edycja:
Czy też tak macie, że się w ogóle ostatnio najeść nie możecie? Nie jem mało, jak zjem to wydaje mi się wystarczająco. A po chwili (30-40 minut) znowu łapie mnie głód i tak ciągle 🙈 mogłabym jeść i jeść i jeść i tak bez końca 😂
Ja mam tak dzisiaj, właśnie opierniczyłam dwie kanapki z wędlinka, musztardą 🙈 i kiszonym i zjadłabym drugie tyle. 😅 (u mnie wagowo bez zmian na ten moment)

reklama
Do góry