reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Tylko duphaston i acard, witaminy dla ciężarnych. Pierwsze wyniki mam super i niczego więcej nie dostałam. No i mam się cieszyć ciążą i przestac zamartwiać...zalecenie lekarza!😃
Mój lekarz (złoty człowiek!) też najbardziej martwi się moim samopoczuciem. Nawet mam wyznaczone "rezerwowe" terminy między wizytami w razie gdybym musiała przyjść na szybkie USG się uspokoić. 🙈 Ale jak nic się nie dzieje to z tego nie korzystam.

reklama
Trzymamy kciuki! ✊ Z ciekawości spytam - cały lipiec i sierpień udzielałaś się na marcowych mamach, termin masz na 21.03, więc skąd pomysł, żeby dołączyć do naszej kwietniowej grupy? 😅

Ja wczoraj z mężem zrobiłam wstępną selekcję imion dla dziewczynki (odrzucaliśmy te, które nam się absolutnie nie podobają) i zostało nam 36 do wyboru. 😂 Będziemy drogą eliminacji pozbywać się kolejnych, a potem pomyślimy o chłopcu. Mąż nagle wczoraj zapałał wielką miłością do imienia Gabriela i Gabriel, więc zobaczymy. 🤣
a spoczko dziękuje ❤️ właśnie tam się rzadko udzielałam po prostu tu nie wiem jakoś lepiej się czuje trafiły się super dziewczyny 😘 mam nadzieje ze nie macie mi tego zła choć termi wypada praktycznie prawie koniec marca to trochę podciągnęłam 🤣🤣 oby tak nie

Badanie prenatalne jest na dobrym, dokladnym sprzecie robione przez lekarzy ktorzy maja certyfikat ktory ich upowaznia do wykonania takiego badania. Jest mierzone duzo parametrow z duza dokladnoscia jak wlasnie np fald karkowy dziecka, kosc nosowa, dlugosc kosci udowych itp. Zwykle usg obejmuje zmierzenie ilosci wod, dlugosci ogolnej plodu, zmierzenia akcji serca.
dzięki wielki za informacje !

Śniło wam się coś dziwnego? Mnie sue śniło że mam już całkiem spory brzuch...to chyba dobra wróżba😄 ale mój partner coś mamrotał przez sen, cmokał...budzę go i pytam co jest...a on mi n to że jelonek kopytkami gres w przedpokoju niszczy🤣🤣🤣
O jejku ja mam takie szalone sny, ze po prostu codziennie śmieje się sama z siebie. Ostatnio śniło mi się, ze idę na ślub do Kylie Jenner i Kim Kardashian pożycza mi sukienkę, ale nagle wpada moja mama i oskarża mnie o kradzież t-shirtu po czym przyjeżdzają służby specjalne i sprawdzają czy koszulka jest oryginalna 😂😂 Nawet nie interpretowałem tego z sennikiem bo od czego by tu zacząć 😂😂😂

Oby leki sprawiły ze szczęśliwie donosisz ciąże ✊ znasz przyczyny wcześniejszych poronień ?
W pierwszym wypadku nie wiadomo a w drugim w badaniu genetycznym wyszła trisomia 21 plus w badaniach immunologicznych okazało się że (najpewniej w czasie pierwszego poronienia, której najprawdopodobniej było czystym przypadkiem) mój organizm wytworzył przeciwciała "przeciwko mężowi". Także jakiejś pewnej przyczyny nie ma. Mogło być to albo to albo to albo przypadek. 🤷🏻‍♀️

Śniło wam się coś dziwnego? Mnie sue śniło że mam już całkiem spory brzuch...to chyba dobra wróżba😄 ale mój partner coś mamrotał przez sen, cmokał...budzę go i pytam co jest...a on mi n to że jelonek kopytkami gres w przedpokoju niszczy🤣🤣🤣

Idealne pytanie dla mnie po dzisiejszej nocy. Wyobraźcie sobie, że obudziłam się w środku nocy i byłam 100% przekonana, że na toaletce siedzi sobie mały czarny kot lub inny zwierz i macha ogonem. Oczywiście nie mam żadnego kota 😅 Przerażona obudziłam męża i mówie mu żeby sprawdził co to, a ja schowałam się pod kołdrę 🤣 Podszedł tam, mówi że nic nie ma a ja mówie że jest i ma sprawdzić. Cóż, to była zasłona 😅

Melduję się i ja z moim 29 mm szczęściem 🥰 Wszystko jest w porządku, serduszko bije ❤️ Teraz zostały mi 3 tygodnie czekania do kolejnej wizyty 😁
C9B583AF-2E6E-43ED-BC2F-C81F522C6983.jpeg

reklama
Do góry