reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny a tak z innej beczki... Jak radzicie sobie o ile u Was występują z zaparciami? Wcześniej nigdy nie miałam problemu z przemiana metabolizmu. Mecze się już od kilku dni. Próbowałam chyba wszystkich naparów: herbatka koperkowa, mięta, pokrzywa, rumianek.. Nadal nic..
Dodatkowo od kilku dni rano kiedy wstaje, czuje się jakby traktor po mnie przejechał w nocy.. Dzisiaj doszły mega mdłości i czuje, ze skończy się to niebawem w toalecie.. 😔
Ja mam to samo... niestety. Próbuję śliwek suszonych, morel, czasami poratuję się czopkiem glicerynowym albo syropem lactulosum. Ale taka chyba nasza uroda - jedne mają tę okropną dolegliwość, a inne nie :) Ratuj się doraźnie, zobacz co na Ciebie z tych rzeczy działa. Ja przestałam w ogóle jeść pieczywo, i zaczęłam jeść dużo więcej warzyw, a do jogurtów dosypuję błonnik. Jest troszkę lepiej, ale szału nie ma. Mam nadzieję, że niebawem nam to przejdzie :)

reklama
Właśnie w Medicoverze to tak totalnie z dupy jest 🤯 bo lekarz podczas wizyty w gabinecie nie robi usg tylko daje skierowanie na usg a później jak już idę na usg to lekarz robiący badanie nie robi kompletnie nic prócz badania, nie przeprowadza żadnego wywiadu ani nic prócz pytania o to co jest niezbędne do badania. Więc ani nie sprawdza śluzu ani nic, każe się rozebrać, położyć na kozetce, robi badanie i do widzenia 🙄 nawet ostatnio któraś pisała, że powiedział jej że ma krwiaka ale po więcej informacji to ma się skontaktować z lekarzem prowadzącym 😏
Potwierdzam tak miałam, a jak poszłam na wizytę okazało się że krwiak się wchlonal, ogólnie zero informacji pytałam czy to jest groźne czy to się leczy nie uzyskałam żadnych informacji wolę chodzić prywatnie o dupe rozbić taka opiekę w medicover. Nie polecam a zwłaszcza w Krakowie, nie mili lekarze jedyny ginekolog w miarę a to też zależy od humoru to jest dr. Kaim. Pozostaje przy leczeniu prywatnym.

Właśnie w Medicoverze to tak totalnie z dupy jest 🤯 bo lekarz podczas wizyty w gabinecie nie robi usg tylko daje skierowanie na usg a później jak już idę na usg to lekarz robiący badanie nie robi kompletnie nic prócz badania, nie przeprowadza żadnego wywiadu ani nic prócz pytania o to co jest niezbędne do badania. Więc ani nie sprawdza śluzu ani nic, każe się rozebrać, położyć na kozetce, robi badanie i do widzenia 🙄 nawet ostatnio któraś pisała, że powiedział jej że ma krwiaka ale po więcej informacji to ma się skontaktować z lekarzem prowadzącym 😏
W jakim mieście to jest? I ile płacicie tam zs wizytę? 😐

Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wyników !
Ja mam jutro prenatalne na 8:00, już nie mogę się doczekać, lekki stresik jest - z tego co widzę chyba jestem pierwsza ?
ja tez dziś tylko za na 15 i już od 6 nie śpię stres się powoli włącza ale na szczęście będzie ze mną mój partner a przy nim zawsze jakoś tak bezpieczniej się czuje trzymajcie kciuki 🥺

W jakim mieście to jest? I ile płacicie tam zs wizytę? 😐
Placówki mają w różnych większych miastach, ja akurat chodzę w Warszawie. Mam pakiet od męża z pracy i wychodzi nam to miesięcznie dość mało więc ogólnie się opłaca. Trafiłam na mega fajnego lekarza prowadzącego więc na razie mam plan się przemęczyć i korzystać z pakietu, jak będzie bardzo wielka tragedia to przeniosę się całkowicie prywatnie ;)

Dziewczynki, idę dziś na imprezę firmową i w związku z tym takie może głupie pytanie czy mogę tańcować do woli? Ciąży nie mam zagrożonej ale sportów nie uprawiam i raczej senny tryb życia teraz prowadzę, jak potańuje to czy nie naraze dzidzi na dyskomfort???🙈🙈🙈
Ja tańczyłam cała noc na własnym weselu jednak koło 3 nad ranem już czułam brzuszek i później raczej odpoczywalam i zeganalismy gości także wydaje mi się że nie ma przeciwskazań, jutro idę na panieńskie do koleżanki ale niestety na kluby nie idę bo boję się że chwycę jakies choróbsko a staram się bardo dbać o siebie teraz.

reklama
Dziewczyny ja już po ! Według usg nie ma się do czego przyczepić wszystko w porządku, dzieciątko ruchliwe, szalało wszystko w normie :) Magiczna wizyta :)
No i prawdopodobnie będzie dziewczynka :)
Szczęściara, ile ja bym dala za córeczke 🤭❤️ u nqs wszyscy na nią liczą.. Tatuś, braciszek 😂 gratulacje, najważniejsze zdrówko ✊❤️❤️

Jak byłam w ciąży z synem wybrałam same imiona męskie, żadne dla dziewczynki mi się nie podobało 😅 teraz mam pełną listę imion dla dziewczynki więc zobaczymy 🤭 coś dla chłopa a też wybrałam 😊 Kurcze ale marzą mi się sukieneczki i wgl.. Niech będzie jakaś równowaga w domu 😂

Do góry