Ja mam prenatalne w terminie 12+6 a miga być chyba od 11 tygodnia albo 12 więc spokoJa juz po wizycie u lekarza wszystko dobrze, dostałam milion skierowań plus już na prenatalne wszystko poszło zgodnie z planem. Dostałam też dziś od endokrynologa tabletki na obniżenie TSH i skierowanie na usg tarczycy i badania krwi. Od jutra biorę leki Dzień pełen wrażen.
Powiedzcie mi, dla pewności, czy prenatalne w terminie 12+3 będzie już ok? wydaje mi się, że powinno być wszystko widać
reklama
TePati_95
Fanka BB :)
Ja mam prenatalne na 15.10 i wtedy lekarz wyliczył mi, ze to będzie 11+6 wiec wydaje mi się ze to OK terminPowiedzcie mi, dla pewności, czy prenatalne w terminie 12+3 będzie już ok? wydaje mi się, że powinno być wszystko widać
Rozdepka
Ja mam 12.10 szybko zleci.Ja mam prenatalne na 15.10 i wtedy lekarz wyliczył mi, ze to będzie 11+6 wiec wydaje mi się ze to OK termin
Anuuula
To ja widzę mam podobnie do Ciebie. Mi tsh przed ciaza wyszło 3.36 a w ciąży 4.37 więc za dużo niestety. Już miałam usg tarczycy ale wszystko wporzadku delikatnie powiększona. Ale beż guzków to najwazniejsze Dodatkowo robiłam jeszcze dwa badania co do tarczycy które wyszły w normie i sam lekarz mówił że to bardzo dziwne ze tsh podwyższone a dwa inne wyniki w normie. Narazie dostałam leki, jutro pierwsza dawka. Ale mam brać pół tabletki przez 4 dni żeby przyzwyczaić organizm bo pracuje i lekarz mówił że mogę mieć skutki uboczne wiec zaczynam powoli a Ty jaki miałaś wynik tsh ?
Ja mam TSH mniejsze, 2.68 ale powiedziala lekarka, ze trzeba je zbic a gin zaakceptował wytyczne. Ja mam dawkę 25 i 50 i mam brać jeden dzien tabletkę 25 a kolejnego 50 i tak na zmianę. Za miesiąc kontrola. Pytałam o skutki uboczne, czy coś mi może być ale Pani powiedziała, że raczej nie, że nic nie powinno być..
TePati_95
Oby! Już się nie mogę doczekaćJa mam 12.10 szybko zleci.
Współczuję mdłości ale nie pomogę bo sama ich jakoś specjalnie nie doświadczyłam, podobno imbir pomaga i migdałyHej Dziewczyny! Dołączam do kwietniowych mam To moja pierwsza ciąża i stres ogromny Na razie ósmy tydzień, słyszałam już serduszko Ale mdłości i wymioty męczą okropnie W tę sobotę jestem świadkiem na ślubie i nie wiem jak ja wytrzymam, potrafią mnie męczyć cały dzień - rano, wieczorem, bez reguły. Czy jest może coś co Wam pomogło? Nie chciałabym narobić nikomu kłopotu na tym ślubie
Ja też mam takie dawki ale inaczej mam brać bo wiadomo mam większe tsh niż Ty. Miejmy nadzieję że nie będzie żadnych skutków ubocznychJa mam TSH mniejsze, 2.68 ale powiedziala lekarka, ze trzeba je zbic a gin zaakceptował wytyczne. Ja mam dawkę 25 i 50 i mam brać jeden dzien tabletkę 25 a kolejnego 50 i tak na zmianę. Za miesiąc kontrola. Pytałam o skutki uboczne, czy coś mi może być ale Pani powiedziała, że raczej nie, że nic nie powinno być..
Rozdepka
Ja mam 43 lata i trochę mniej entuzjazmu. Zdaję sobie sprawę z ryzyka. Ale wynik niczego nie zmieni, a dobrze jest wiedzieć co w trawie piszczy. Będzie czas na odpowiednie przygotowaniaOby! Już się nie mogę doczekać
Anuuula
mnie ratuje napar z imbiru. Obieram imbir, kroje w plasterki i zalewam gorącą wodą. Jak ostygnie to wlewam po troszku do szklanki i dolewam zimnej zwykłej wody i to piję na mnie migdały nie działają..Hej Dziewczyny! Dołączam do kwietniowych mam To moja pierwsza ciąża i stres ogromny Na razie ósmy tydzień, słyszałam już serduszko Ale mdłości i wymioty męczą okropnie W tę sobotę jestem świadkiem na ślubie i nie wiem jak ja wytrzymam, potrafią mnie męczyć cały dzień - rano, wieczorem, bez reguły. Czy jest może coś co Wam pomogło? Nie chciałabym narobić nikomu kłopotu na tym ślubie
reklama
TePati_95
Kochana! pamiętaj, ze wiek to tylko liczbaJa mam 43 lata i trochę mniej entuzjazmu. Zdaję sobie sprawę z ryzyka. Ale wynik niczego nie zmieni, a dobrze jest wiedzieć co w trawie piszczy. Będzie czas na odpowiednie przygotowania
Najwazniejsze, żebyś była dobrej myśli a to już według mnie 89% sukcesu