reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej Dziewczyny! :) Dołączam do kwietniowych mam [emoji3059] To moja pierwsza ciąża i stres ogromny :o Na razie ósmy tydzień, słyszałam już serduszko :) Ale mdłości i wymioty męczą okropnie :( W tę sobotę jestem świadkiem na ślubie i nie wiem jak ja wytrzymam, potrafią mnie męczyć cały dzień - rano, wieczorem, bez reguły. Czy jest może coś co Wam pomogło? Nie chciałabym narobić nikomu kłopotu na tym ślubie :D
Witaj mi nic nie pomaga . Najgorzej jak jestem głodna. Jak pojem to mi lepiej

reklama
Ja juz po wizycie u lekarza [emoji4] wszystko dobrze, dostałam milion skierowań plus już na prenatalne [emoji846] wszystko poszło zgodnie z planem. Dostałam też dziś od endokrynologa tabletki na obniżenie TSH i skierowanie na usg tarczycy i badania krwi. Od jutra biorę leki [emoji4] Dzień pełen wrażen.

Powiedzcie mi, dla pewności, czy prenatalne w terminie 12+3 będzie już ok? [emoji848] wydaje mi się, że powinno być wszystko widać [emoji846]
Będzie ok[emoji123]

Moja córka 5lat zawsze mówiła że nie chce, że mam żadnego dzieciaka nie przynosić ze szpitala 😁 jak jej z mężem powiedzieliśmy wczoraj to powiedziała "acha"... Entuzjazmu nie ma... A jak u was?
Syn ma już 8 lat więc długo był sam.. W sumie to prosił mnie już 4 lata. Zaczęło się jak poszedł do przedszkola i widział sąsiadów obok. Zaczęły padać pytania dlaczego jest sam? Rok temu jak poroniłam to bardzo przeżywał i teraz nie chciałam mu mówić ale ma gumowe ucho i usłyszał coś tam raz i później w domu byłam na dywaniku 🤣 zapytał jesteś mamo w ciąży? Oczywiście przyznałam mu się i bardzo się cieszy. Co każda wizyte jak jadę i wracam to pyta czy z dzidziusiem wszystko okej 😁🤭 koniecznie chce mieć siostrę ale bratem też nie pogardzi❤️ ale spokojnie do 3 roku życia nie chciał rodzeństwa 🤣

Hej Dziewczyny! :) Dołączam do kwietniowych mam 🥰 To moja pierwsza ciąża i stres ogromny :o Na razie ósmy tydzień, słyszałam już serduszko :) Ale mdłości i wymioty męczą okropnie :( W tę sobotę jestem świadkiem na ślubie i nie wiem jak ja wytrzymam, potrafią mnie męczyć cały dzień - rano, wieczorem, bez reguły. Czy jest może coś co Wam pomogło? Nie chciałabym narobić nikomu kłopotu na tym ślubie :D
Mnie pomagał Troche prevomit. Niby nie duzo ale zawsze cos. Teraz juz minęły nudności praktycznie calkiem.

No mi bratowa mówiła że ją mdliło do 6 miesiąca......... [emoji1785]
W pierwszej ciąży do 6miesiaca wymiotowałam kilka razy dziennie, a od 6 do 9 miesiąca regularnie raz dziennie, codziennie aż do porodu... Teraz mnie tylko muli i jak coś zasmierdzi to ciągnie na wymioty ale jeszcze nie zwymiotowalam ani razu. Także mnie już nic nie zaskoczy😉

reklama
A co było powodem? Ja też mam zalecone te zastrzyki ale dostać je graniczy całkowicie z cudem!!!😣😣😣mam jedno opakowanie bez szans na zrealizowanie recepty na resztę opakowań 😣😣😣 a jak długo macie je brać?
Ja straciłam pierwsze dziecko, zdrowe... Moja doktor chce teraz zrobić wszystko, co tylko można... Nie mam przeciwciał przeciwko kardiolipinie, ale zastrzyki biorę... Ja dostałam 3 opakowania, czyli na miesiąc. Kolejne 3- pani w aptece powiedziała, że "stanie na rzęsach", ale je zdobędzie

Do góry