reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

stan po cesarce. Bardzo bym chciala urodzic sn ale niestety to juz kolejne cc, na tyle powazna sytuacja z blizna ze lekarka rozwaza rozwiazanie ciazy nawet i w 36tc jesli bedzie taka potrzeba.
Zastanawiam się czy mi właśnie przypadkiem wczoraj moja Pani doktor nie zasugerowała cesarki 🤔🤔 bo powiedziała, że w moim przypadku ( cukrzyca typu 1) trzeba pewnie rozwiązać wcześniej ciążę.
Ale też nie dopytywałam, bo to jeszcze za wcześnie. Syna urodziłam 9 lat temu sn, ale wtedy jeszcze nie byłam zdiagnozowana.

Macie może jakieś podobny na nerwy ? Chodzę ostatnio jak bomba z opóźnionym zapłonem 🤬😡🤬 później ryczę i tak w kółko. Wszystko i wszyscy mnie irytują.
Chciałabym się wyciszyć po prostu....🙇🤦

reklama
stan po cesarce. Bardzo bym chciala urodzic sn ale niestety to juz kolejne cc, na tyle powazna sytuacja z blizna ze lekarka rozwaza rozwiazanie ciazy nawet i w 36tc jesli bedzie taka potrzeba.
Mnie też czeka CC 😞 nie w dane mi rodzic sn niestety
A to może coś źle napisałam 🙈 Ja korzystam z Medicovera :)
Jak to jest? Prenatalne pokrywa Medicover czy NFZ? 🤔 Tak z czystej ciekawości pytam. 😉

Zastanawiam się czy mi właśnie przypadkiem wczoraj moja Pani doktor nie zasugerowała cesarki 🤔🤔 bo powiedziała, że w moim przypadku ( cukrzyca typu 1) trzeba pewnie rozwiązać wcześniej ciążę.
Ale też nie dopytywałam, bo to jeszcze za wcześnie. Syna urodziłam 9 lat temu sn, ale wtedy jeszcze nie byłam zdiagnozowana.

Macie może jakieś podobny na nerwy ? Chodzę ostatnio jak bomba z opóźnionym zapłonem 🤬😡🤬 później ryczę i tak w kółko. Wszystko i wszyscy mnie irytują.
Mnie na nerwy pomogło przyspieszenie wizyty😅 tak na poważnie to nie wiem co możemy brać....może melisa...najlepsze jest odwrócenie myśli, zajęcie głowy czymś przyjemnym, ale łatwo się gada🙄...

Mnie też czeka CC 😞 nie w dane mi rodzic sn niestety

Jak to jest? Prenatalne pokrywa Medicover czy NFZ? 🤔 Tak z czystej ciekawości pytam. 😉
Mam to normalnie w pakiecie, więc Medicover :) Nie wybieram się do żadnego lekarza na NFZ, więc nie wiem jak to jest w przypadku prowadzenia ciąży przez fundusz 😊

Mi swego czasu pomógł stresometr. Znalazłam go w jakiejś książce, wrzucam screeny.
Rozrysowałam go sobie i wtedy wyszło mi, że najbardziej stresuje mnie praca, jazda samochodem i gdy mój syn szaleje, a ja nie jestem w stanie nad nim zapanować.
Do pracy już nie chodzę, gdy mam gdzieś jechać autem to wyjeżdżam sporo wcześniej i nie stresują mnie wtedy powolni kierowcy ani korki, a z młodym po prostu odpuszczam, włączam bajkę czy daję ciastko gdy czuję, że zaczynam się niepotrzebnie denerwować, nie muszę być idealną matką 24/7.

Załączniki

• 20210903_124537.jpg
    20210903_124537.jpg
    143,6 KB · Wyświetleń: 46
  • 20210903_124456.jpg
    20210903_124456.jpg
    127,8 KB · Wyświetleń: 44
Mi swego czasu pomógł stresometr. Znalazłam go w jakiejś książce, wrzucam screeny.
Rozrysowałam go sobie i wtedy wyszło mi, że najbardziej stresuje mnie praca, jazda samochodem i gdy mój syn szaleje, a ja nie jestem w stanie nad nim zapanować.
Do pracy już nie chodzę, gdy mam gdzieś jechać autem to wyjeżdżam sporo wcześniej i nie stresują mnie wtedy powolni kierowcy ani korki, a z młodym po prostu odpuszczam, włączam bajkę czy daję ciastko gdy czuję, że zaczynam się niepotrzebnie denerwować, nie muszę być idealną matką 24/7.
Tylko właśnie problem, że mnie drażni wszystko. Sama ze sobą wytrzymać nie mogę, a inni też mają mnie dość. Z niemocy ryczę i później boli mnie głowa i tak w kółko. Idę do apteki bo mam na dole. Może coś Pani farmaceutka mi poleci 🙇😢

reklama
Dziewczyny, jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze☺️ Widziałam bijące serduszko naszego Maleństwa. Wszystko się zgadza z terminem OM. Przewidywany termin porodu 12 kwietnia❤️❤️❤️ Zostaję na insulinie i od dziś heparyna. Następna wizyta 20 września.😍😍😍

Załączniki

• 57777249-47F7-4F70-BE79-3976850B93B9.jpeg
    57777249-47F7-4F70-BE79-3976850B93B9.jpeg
    407 KB · Wyświetleń: 72
Do góry