Wzajemnie na którą masz wizytę?Dobrego dnia wszystkim
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wzajemnie na którą masz wizytę?Dobrego dnia wszystkim
Tu w Niemczech muszę dopłacać właśnie za cytomelagie i toksoplazmoze, toksoplazmoze zrobię na pewno ale nad cytomelagia się jeszcze zastanawiam, bo z tego co już trochę czytałam badanie jest ważne na późniejszym etapie ciąży? jestem kompletnie zielona w tym temacie, o toksoplazmozie wiedziałam, ale o cytomelagii usłyszałam pierwszy raz gdy u gin dostałam kartke z dodatkowymi badaniami za które bym musiała dopłacić jeśli będę chciałahmm zauważyłam, że nie zawsze lekarze zlecają w badaniach krwii cytomegalię ciekawe czemu.
Szczerze mówiąc to pierwszy raz o tym słyszęhmm zauważyłam, że nie zawsze lekarze zlecają w badaniach krwii cytomegalię ciekawe czemu.
13.40Wzajemnie na którą masz wizytę?
A ja cały czas mam nadzieję nie wiem dlaczego ale mysle pozytywnie , oby mnie przeczucia nie zawiodły13.40
Podczytuje was ale nie mam weny na pisanie, przyzwyczajam sie do pożegnania
Ja mam szóstkę siostrzeńców i siostrzenic, najmłodszy niedawno skończył pół roku więc może i powinnam to zrobićCytomegalia to wirus, który podobno ma większość Polaków - jest w ogóle niegroźny, dopóki się przez niego nie przechodzi w ciąży (wciąż niegroźny dla nas, ale dla dziecka może być). Ja go jednak nigdy nie miałam.. kiedyś to już mi ginekolog przepisał. Także pewnie sprawdzę znowu. Z tego co czytałam najłatwiej się zarazić przez obcowanie z bobasami itp., więc ryzyko jest u mnie niewielkie :d
A ja cały czas mam nadzieję nie wiem dlaczego ale mysle pozytywnie , oby mnie przeczucia nie zawiodły
Ja mam szóstkę siostrzeńców i siostrzenic, najmłodszy niedawno skończył pół roku więc może i powinnam to zrobić