reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Boże dziewczyny u mnie znowu krew 😔 dużo krwi... Poszłam do. Łazienki, wycieram się a tu cały papier czerwony!! Boję się. Dzwoniłam do. Lekarza powiedział że dziwne ze taka żywa krew, dużo a teraz już nic więc że może naczynko jakieś. Jutro mam jechać do niego a dzisiaj obserwować, jeśli znowu pojawi się krew mam jechać na oddział sprawdzić.
Spokojnie, może to jednorazowe, połóż się i dużo odpoczywaj, obserwuj jak się sytuacja rozwinie. Wiem, jaki strach przeżywasz teraz i bardzo Ci współczuję:( Jeśli się nasili, jedź do szpitala i nawet się nie zastanawiaj. Kilka dni temu też zaliczyłam sor, wysiedzialam swoje, ale zbadali, podali leki i puścili do domu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, bądź dobrej myśli!!💓

reklama
Mam takie wrażenie, że dużo z was przyjmuję heparynę albo akard i ma mutacje🤔 Pamiętam, że jak z synkiem byłam w ciąży to tylko jedna dziewczyna na grupie brała heparynę 🤔 Tak mnie zastanowiło czy to większa świadomość lekarzy czy po prostu coraz więcej kobiet ma różne mutacje 🤔
Mnie łapie jakoś dół. Najchętniej bym nie wychodziła z łóżka 🙈 To chyba przez to że, męża nie ma i niewiem kiedy wróci, pogoda też już nie rozpieszcza😏 W pracy nie mam czasu o tym myśleć a w weekend chyba nadrabiam marudzenie za cały tydzień 🙈
Dobrze, że synek mnie "zmusza" do aktywności. Teraz zrobił sobie drzemkę a ja leżę koło niego i czuję jak maleństwo w brzuchu się wierci😊 Cudowne uczucie😊
Te mutacje są od urodzenia. Dziedziczymy je od rodziców, oczywiście może być też tak, że rodzice nam ich nie przekażą. Lekarz mi mówił, że mutacje MTHFR ma ok 30% kobiet.

Spokojnie, może to jednorazowe, połóż się i dużo odpoczywaj, obserwuj jak się sytuacja rozwinie. Wiem, jaki strach przeżywasz teraz i bardzo Ci współczuję:( Jeśli się nasili, jedź do szpitala i nawet się nie zastanawiaj. Kilka dni temu też zaliczyłam sor, wysiedzialam swoje, ale zbadali, podali leki i puścili do domu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, bądź dobrej myśli!!💓
Zostawiłam córke u mamy. Lecę po samochód i jadę do szpitala

reklama
Boże dziewczyny u mnie znowu krew 😔 dużo krwi... Poszłam do. Łazienki, wycieram się a tu cały papier czerwony!! Boję się. Dzwoniłam do. Lekarza powiedział że dziwne ze taka żywa krew, dużo a teraz już nic więc że może naczynko jakieś. Jutro mam jechać do niego a dzisiaj obserwować, jeśli znowu pojawi się krew mam jechać na oddział sprawdzić.
będzie dobrze! Ja bym też pojechała od razu na sor, tak jak @Paulii ,bo przynajmniej będziesz wiedzieć już.

Do góry