reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Cena zaporowa a pozatym, gdyby się coś działo to i tak zwykle wiozą do szpitala państwowego o wyższym stopniu referencyjności...w sumie z mojej miejscowości tez wożą do matki polki w razie co...póki co mam jeszcze czas. Podpytam koleżanki męża gdzie w Łodzi miała cesarkę prywatnie...
Otóż to. Moja znajoma poszła prywatnie, zapłaciła grubsze pieniądze a przy komplikacjach zawieźli ją do szpitala państwowego.

reklama
Każdy ma swoje doświadczenia z pielegniarkami/lekarzami i ogólnym systemem świadczeń zdrowotnych w Polsce. Więc przepraszam, za urazenie osób w służbie zdrowia 😉 jednak pewne opinie nie biorą się bez podstawnie.

Teraz z innej beczki , jestem na etapie szukania mebelków do pokoiku dziecięcego.. polecacie jakieś ? 😀🤩

Każdy ma swoje doświadczenia z pielegniarkami/lekarzami i ogólnym systemem świadczeń zdrowotnych w Polsce. Więc przepraszam, za urazenie osób w służbie zdrowia 😉 jednak pewne opinie nie biorą się bez podstawnie.

Teraz z innej beczki , jestem na etapie szukania mebelków do pokoiku dziecięcego.. polecacie jakieś ? 😀🤩
Nie będę oryginalna jeśli powiem Ikea , maja różne fajne rozwiązania

No właśnie musze tam jechać;) .... myślałam bardziej o danej kolekcji ;),zalezy mi na pojemnych mebelkach, bo za duży ten pokój nie będzie sądzę że wejdą max 3 komody i szafa plus łóżeczko 😁🤗 Dzięki 👌
Moja córka ma malusieńki pokój i znaleźliśmy tam naprawdę fajne rozwiązania . Poza tym to tez zależy od tego jakim funduszem dysponujesz

Ja po nocach myślę jak zorganizować łóżka w pokoiku. Mały, długi i jeszcze skos. Wcześniej mieliśmy sypialnię to było łatwo. Mojej 2,5 latce muszę zmienić łóżeczko na łóżko tylko chyba jakieś składane ala fotrl. Junior będzie spał w łóżeczku, a największy problem gdzie będę karmić, bo tylko na leżąc potrafię. Do naszego łóżka nie wezmę chyba że tatuś pójdzie na podłogę 😂. Nie wiem jak to ogarnąć.

@TePati_95 ściągnęłam Vinted 😁 fajnie to wygląda. Poczekam do kolejnej wizyty miał nic nie odpadnie to coś sobie kupię.
Komplet Kubusia był za 15,30 i 40. Ceny różne.
Tak ceny są tam zróżnicowane. A ze ja lubię poszperać to zawsze jakieś perełki się znajdzie 😅 Teraz nawet była akcja ze była darmowa wysyłka wiec już w ogóle super zakupy można było zrobić 😄

Wiem ...Też się zawahałam i zaczęłam zastanawiać jak dużo takich osób tu jest....mnie osobiście to przeraża... Mega Stalking🤔
I znowu chwilę mi zajęło, żeby Was nadrobic... :):) i tak, też dziwi mnie to, że ktoś potrafi nas tygodniami/miesiącami czytać, a nawet słowa nie napisze... każda z nas ma swoją historię, niektore czekały na dziecko latami, a dla innych ciąża była zaskoczeniem. Gadamy o wózkach, seksie, snach, i wielu innych, i mimo, ze to jest internet i kazda z nas pozostaje mimo wszystko trochę anonimowa, to dobrze jest wiedzieć kto mniej więcej nas czyta...

Imiona... widzę, ze i u Was w domkach temat już żywy, albo nawet i imiona już na dobre wybrane :) Odkąd wiemy, że to dziewczynka, to coraz częściej mówimy o Poli. Ale nie wiem, czy to ostatecznie wybrane imię:) Podoba mi się Michasia, Zoja, Mia, i kilka innych... no ale mąż potrafi mnie skutecznie zniechęcić:(

Dziewczyny, czy któraś z Was cierpi na okropne bóle głowy? Nigdy nie miałam z tym problemu, a i ciśnienie od zawsze mam niskie. Od kilku dni grany jest amol, oklady, sporadycznie tabletka jak już nie daję rady... ale to cholerstwo nie przechodzi.

Wiele z Was juz o ruchach pisze. Ależ ja zazdroszczę!:) Ja termin mam na 24 kwietnia, więc ruchy dzidziusia pewnie dużo później poczuję.

reklama
Cześć dziewczyny:)
Jednak bezsenne noce mają ten plus, bo znalazłam Wasze forum. Lekarka wyznaczyła mi termin na 1 kwietnia, ale podejrzewam, że mogę rozpakować się wcześniej.
Niestety u mnie ciąża nie jest takim słodkim okresem, bo od początku października muszę leżeć, ze wstawieniem tylko do łazienki. Najpierw był krwiak, odklejanie łożyska a obecnie problem ze skróconą szyjką, na dodatek z lejkiem. Nie ukrywam, mam dni kiedy płaczę z bezsilności, ale mimo wszystko wierzę z całych sił w tego maluszka. Mam za sobą w tym roku dwie straty, mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i że teraz będzie już tylko lepiej. W tej chwili mam 18+4, od kilku dni czuję ruchy dziecka i w końcu trochę odetchnęłam psychicznie, bo wcześniej każdego dnia żyłam w ciągłym strachu. Trochę się naczekałam, bo łożysko mam z przodu.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, mam nadzieję, że jakoś dobrniemy wszystkie do końca tej podróży i będziemy się cieszyć naszymi maluchem. Liczę na fajne towarzystwo, porady nie tylko dzieciowe i wsparcie w gorszych momentach.
Nie ogarniam jeszcze tej zmianyczasu i zastanawiam się czy teraz jest 3.30 czy 5.30 po starym czasie:p

Do góry