reklama
agula301
Fanka BB :)
Ja myśle, że dużo zależy jak się dzidzia ułoży, ale szansa jest daj znać po wizycie, trzymam kciuki (mnie już tez zżera ciekawość i wszyscy pytają czy już wiemy )Hej dzisiaj o 13 mam wizytę 14+4 myślicie, że jest szansa zobaczyć czy to chłopak czy dziewczyna? Zżera mnie ciekawość.
natalianat
Zaangażowana w BB
Ja dzisiaj zaczynam 15 tydzień No narazie jeszcze część z nas aktywna zawodowo, część z nas ma dzieciaczki w domu i kupę roboty... i jakoś leci. Ale potem rzeczywiście może być ciężej i się dłużyć Udało się Wam na dobre przeprowadzić ?Oj tak, ja w niedzielę zaczęłam 16 tydzień i jak sobie uświadomiłam że za 4 tygodnie półmetek to się zastanawiałam jak to możliwe obawiam się tylko że na razie szybko leci a później im bliżej porodu tym bardziej będzie się dłużyło
Ja z samego rana mam w miarę płaski brzuszek, ale wieczorem to już jest mocno zauważalny... A z bólem głowy to i u mnie podobnie. Nigdy nie miałam z tym problemów, a tabletek przeciwbólowych to w domu u mnie raczej nie było, bo nie były potrzebne i nigdy ich nie brałam. No a teraz... wstaję z łóżka i idę spać z bólem głowy.Dzień dobry wszystkim Tak, czas leci szybko. Tak mówią, że później przed porodem się dłuży Ja czekam aż taki prawdziwie duży brzuszek się pojawi, nie wiem czemu, ale tak czekam Na razie lekko się zaokrąglił, bliscy widzą już, że się zmienił No i aż poczuję ruchy Budzę się każdego poranka z bólem głowy. Czasem przechodzi w ciągu dnia na chwilę, by później wrócić Normalnie też głowa bolała mnie na zmianę pogody, stres, itd. ale żeby tak dzień w dzień Moja doktor mówi, że tak jest- niektóre kobiety w ogóle tego nie przeżywają w ciąży, a inne tak, czasami w jednej ciąży boli głowa, a w drugiej ta sama kobieta już tego nie czuje... No tak... Każda ciąża jest inna. Pocieszam się tylko brakiem mdłości, unormowanym cukrem na czczo no i każdym badaniem USG, na którym widzę moje Dzieciątko, jak zdrowo rośnie i ma się dobrze
Anuuula
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, udało mi się złapać wizytę w przyszłym tygodniu więc pójdę na kontrolę i poproszę, aby właśnie tylko sprawdził, czy dzidzia ma się dobrze, nic nie musi mierzyć ale właśnie zobaczyć czy bije serce. Bardzo Ci dziękuję raz jeszczeU mnie powiedział, że najlepiej żebym zapisała się po 20 tygodniu
Tak, to on. Ma usg w gabinecie, sprzęt bardzo słabej jakości ale na każdej wizycie robi mi ekspresowe usg i sprawdza czy bije serduszko i pokazuje malucha, nic nie mierzy tylko sprawdza czy na pewno serduszko dalej pracuje
No już tyle czekamy i nie wiem w jaki kolor iść Tobie na pewno w piątek powieJa myśle, że dużo zależy jak się dzidzia ułoży, ale szansa jest daj znać po wizycie, trzymam kciuki (mnie już tez zżera ciekawość i wszyscy pytają czy już wiemy )
Paolx
U mnie już było widać byle tylko nie robił akrobacji jak u mnie, bo ciężko będzie podejrzeć płeć trzymam kciuki daj znać jak po wizycieHej dzisiaj o 13 mam wizytę 14+4 myślicie, że jest szansa zobaczyć czy to chłopak czy dziewczyna? Zżera mnie ciekawość.
Haha u mnie to samow poprzedniej ciąży tak bardzo wymiotowałam do końca ale jakaś obrotniejsza byłam i ruchliwa i nic mnie nie bolałoTo mnie dzisiaj tak w podbrzuszu zakuło, że aż poszło na kręgosłup i musiałam usiąść bo nie mogłam się ruszyć. Aż się wystraszyłam. W moim przypadku to chyba PESEL W poprzedniej ciąży nic mnie nie bolało. Do momentu porodu oczywiście
A mi się strasznie dłuży... Naprawdę. Jestem w 14tc a czuje się jak przed porodem. Ociężała... I jakbym z rok temu testowała. Nie za miłe uczucie... Ps. Super sprawa z tym wykańczaniem chałupyja mieszkam już 5 lat i za remonty drobne trzeba się wziąć jak pójdę na l4 i wreszcie z mojej mini siłowni zrobić pokoik dla dzieckaHej Dziewczyny Jak się czujecie? Ja to tak trochę uwierzyć nie mogę, że już niektóre z nas są prawie w połowie ciąży, a na forum zaraz zapewne pojawią się lipcowe mamy... Ale ten czas leci! U mnie mnóstwo pracy, dodatkowo jeszcze wykańczamy chałupę (widzę, że dużo z nas na tym etapie ), i dzień za dniem w mega szybkim tempie mija.
Ojej,.zdrówka życzę. Ja też myślałam, że będzie lepiej w 2 trymestrze... A tunie taka bezsenność wzięła okrutna i bóle głowy. Mdli mnie teraz rano nie wieczorem i ciągle chce mi się jeśćHej dziewczyny, ja też się ostatnio nie odzywam ale czytam forum na bieżąco. Już się pocieszałam wchodząc w drugi trymestr, że nie jestem taka senna, ciągle zmęczona i mogę normalnie wypić kawę bez mdłości i dzisiaj obudziłam się z wielkim bólem gardła ehh ostatnio mnie też głowa boli wieczorami nie wiem czemu jakby za dużo wrażeń w dzień i odbija sobie wieczorem. Gdy nie jestem a ciąży nigdy nie boli mnie głowa a tu masz. No i dzisiaj słabo ale kuruje się Wit C i D zobaczymy oby przeszło... Jutro wizyta na 17
Ja też mAM jutro wizytę ale na godz. 18, mam nadzieję, że wreszcie poznam płeć, bo oszaleję... USG ma mega super a żebym jeszcze nie znała płci... Ehhhhh.... No, ważne że wyniki ok. Nawet mocz mam prawie wzorcowy, szok jak nigdy.
Anuuula
Hej wszystkim, powodzenia na dzisiejszych wizytach
U mnie dzis w końcu lepiej, nie boli mnie żołądek ani nie mam juz sensacji. Wczorajszy dzień mnie wykończył, dawno się tak nie pochorowałam. Wiecie co mi pomogło? Tak mi się wydaje, stary sposób, o 22 napiłam się dosłownie 4 lyczków odgazowanej coca coli. I mi trochę odpuściło.. w nocy budziłam się co 2h i jadłam po 2 łyżeczki ryzu. Ale dzis rano na szczęście czuje się znacznie lepiej, oczywiście wykonczona ale lepiej.
Mam nadzieje, ze dzidzia to przeżyła za mną i dala rade tam w środku po tych turbulencjach
Z pozytywnych rzeczy dostalam wyniki testu PAPPA. Wszystko jest idealnie, ryzyka ponad 1:15 tys i dwa ponad 1:20 tys wiec mega szczęście bo tak się tego bałam
U mnie dzis w końcu lepiej, nie boli mnie żołądek ani nie mam juz sensacji. Wczorajszy dzień mnie wykończył, dawno się tak nie pochorowałam. Wiecie co mi pomogło? Tak mi się wydaje, stary sposób, o 22 napiłam się dosłownie 4 lyczków odgazowanej coca coli. I mi trochę odpuściło.. w nocy budziłam się co 2h i jadłam po 2 łyżeczki ryzu. Ale dzis rano na szczęście czuje się znacznie lepiej, oczywiście wykonczona ale lepiej.
Mam nadzieje, ze dzidzia to przeżyła za mną i dala rade tam w środku po tych turbulencjach
Z pozytywnych rzeczy dostalam wyniki testu PAPPA. Wszystko jest idealnie, ryzyka ponad 1:15 tys i dwa ponad 1:20 tys wiec mega szczęście bo tak się tego bałam
Trzymam kciuki żeby było wiadomo!!! Rozumiem doskonale Twoją niecierpliwośćHej dzisiaj o 13 mam wizytę 14+4 myślicie, że jest szansa zobaczyć czy to chłopak czy dziewczyna? Zżera mnie ciekawość.
reklama
agula301
Hehe ja się boje, że tam siedzi mały złośnik i sie nie ujawni a ja nie wytrzymam kolejnych 4 tyg w niewiedzyNo już tyle czekamy i nie wiem w jaki kolor iść Tobie na pewno w piątek powie