reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Wlaśnie się nie znam na tym ale chyba w prawej tetnicy macicznej wyszło coś nie tak... Kolejna wizyta dopiero za miesiąc i nie wiem co robić.
Hm no widać ze ta prawa ponad normę wyszła i to pewnie dlatego to ryzyko wyszło wysokie. Z drugiej strony skoro stwierdziła ze wyniki są w porządku to może samo ryzyko nie ma tu dużego znaczenia… ciężko stwierdzić, jeżeli masz numer bezpośrednio do niej to bym jeszcze to z nią skonsultowała, ewentualnie umówiła się wcześniej

reklama
U mnie słabo.. jestem wykonczona tym dniem.. żołądek nadal mnie boli, bylam juz tyle razy w łazience ze nie zliczę... jestem wyczerpana.. z dobrych rzeczy to udalo mi się cokolwiek zjesc i jak na razie nie oddałam tego wiec chociaż tyle... dawno się tak nie pochorowałam 🥺🥺🥺
Co czytam w ulotkach leków od lekarza to jest napisane ze nie rekomendują w ciazy wiec słabo ale chyba wie co daje skoro to gin od prowadzenia ciąży...

U mnie słabo.. jestem wykonczona tym dniem.. żołądek nadal mnie boli, bylam juz tyle razy w łazience ze nie zliczę... jestem wyczerpana.. z dobrych rzeczy to udalo mi się cokolwiek zjesc i jak na razie nie oddałam tego wiec chociaż tyle... dawno się tak nie pochorowałam 🥺🥺🥺
Co czytam w ulotkach leków od lekarza to jest napisane ze nie rekomendują w ciazy wiec słabo ale chyba wie co daje skoro to gin od prowadzenia ciąży...
Biedna, teraz wszędzie się słyszy że grupa żołądkowa panuje może to to i w końcu zaczęło Ci odpuszczać jak udało Ci się coś zjeść 🤔 Trzymam kciuki, żeby już było lepiej😐

Ooo powodzenia dzisiaj na wizycie :)

A co do połówkowych, czytałam, że najlepiej robić od 20 tygodnia (mimo że można wcześniej) - wiecie coś o tym więcej, zalecali u Was jakoś konkretnie lekarze?
U mnie powiedział, że najlepiej żebym zapisała się po 20 tygodniu ;)
Ja juz po teleporadzie i dostalam doraźne leki przeciwwymiotne i smecte ale jak się jej napiłam to w 5 minut wylądowała w toalecie w całości 🤢🤢 nic nie przyjmuje... stres ze hej co to będzie... oczywiście lekarz kazał się zastanowić czy nie miałam kontaktu z kimś potencjalnie chorym na covid bo u ciężarnych ponoc często tak sie objawia ze wlasnie żołądek, wymioty, biegunka i lekka temp.... mowie nieeee aż tak daleko nie idźmy w to 🥺🥺🥺 na razie działamy doraźnie ale czuje się bardzo słabo... dawno tak nie miałam... chyba z rok ponad bo ja mało choruje... dostalam tez zwolnienie do końca tygodnia i poprosiłam zeby byl kod ciążowy bo wtedy mi nie potraca z pensji nie ?

Mam miec kontrole w przyszłym tyg i tak chciałam się zapytać @Kropka29 bo Twoj lekarz ma usg w gabinecie, czy możesz mi przypomnieć czy to Marek Brzeziński co przyjmuje na Wołoskiej ? Upolowałam termin na piątek i bym mogła skontrolować dzidzie jeśli mowisz ze ma aparat w pokoju... 🥺😞
Moj lekarz nie ma a terminy ma dopiero na grudzień wolne 🙄
Tak, to on. Ma usg w gabinecie, sprzęt bardzo słabej jakości ale na każdej wizycie robi mi ekspresowe usg i sprawdza czy bije serduszko i pokazuje malucha, nic nie mierzy tylko sprawdza czy na pewno serduszko dalej pracuje ;)

Ostatnia edycja:
Do tej pory tak miałam że czasami coś zabolało a czasami nie. Tylko , że z tymi pachwinami to mam tak już drugi raz jak zaczną boleć to nie mogę się ruszyć 🙈

To mnie dzisiaj tak w podbrzuszu zakuło, że aż poszło na kręgosłup i musiałam usiąść bo nie mogłam się ruszyć. Aż się wystraszyłam. W moim przypadku to chyba PESEL 🤣 W poprzedniej ciąży nic mnie nie bolało. Do momentu porodu oczywiście 😜

Hej Dziewczyny ;) Jak się czujecie? Ja to tak trochę uwierzyć nie mogę, że już niektóre z nas są prawie w połowie ciąży, a na forum zaraz zapewne pojawią się lipcowe mamy... Ale ten czas leci! :) U mnie mnóstwo pracy, dodatkowo jeszcze wykańczamy chałupę (widzę, że dużo z nas na tym etapie :p), i dzień za dniem w mega szybkim tempie mija.

Hej dziewczyny, ja też się ostatnio nie odzywam ale czytam forum na bieżąco. Już się pocieszałam wchodząc w drugi trymestr, że nie jestem taka senna, ciągle zmęczona i mogę normalnie wypić kawę bez mdłości i dzisiaj obudziłam się z wielkim bólem gardła ehh ostatnio mnie też głowa boli wieczorami nie wiem czemu jakby za dużo wrażeń w dzień i odbija sobie wieczorem. Gdy nie jestem a ciąży nigdy nie boli mnie głowa a tu masz. No i dzisiaj słabo ale kuruje się Wit C i D zobaczymy oby przeszło... Jutro wizyta na 17 :)

Hej Dziewczyny ;) Jak się czujecie? Ja to tak trochę uwierzyć nie mogę, że już niektóre z nas są prawie w połowie ciąży, a na forum zaraz zapewne pojawią się lipcowe mamy... Ale ten czas leci! :) U mnie mnóstwo pracy, dodatkowo jeszcze wykańczamy chałupę (widzę, że dużo z nas na tym etapie :p), i dzień za dniem w mega szybkim tempie mija.
Oj tak, ja w niedzielę zaczęłam 16 tydzień i jak sobie uświadomiłam że za 4 tygodnie półmetek to się zastanawiałam jak to możliwe 😱 obawiam się tylko że na razie szybko leci a później im bliżej porodu tym bardziej będzie się dłużyło 😅

reklama
Dzień dobry wszystkim 😊 Tak, czas leci szybko. Tak mówią, że później przed porodem się dłuży 🤪 Ja czekam aż taki prawdziwie duży brzuszek się pojawi, nie wiem czemu, ale tak czekam 😁😁😁 Na razie lekko się zaokrąglił, bliscy widzą już, że się zmienił 😉 No i aż poczuję ruchy♥️ Budzę się każdego poranka z bólem głowy. Czasem przechodzi w ciągu dnia na chwilę, by później wrócić 😔 Normalnie też głowa bolała mnie na zmianę pogody, stres, itd. ale żeby tak dzień w dzień 😔😔😔 Moja doktor mówi, że tak jest- niektóre kobiety w ogóle tego nie przeżywają w ciąży, a inne tak, czasami w jednej ciąży boli głowa, a w drugiej ta sama kobieta już tego nie czuje... No tak... Każda ciąża jest inna. Pocieszam się tylko brakiem mdłości, unormowanym cukrem na czczo no i każdym badaniem USG, na którym widzę moje Dzieciątko, jak zdrowo rośnie i ma się dobrze 🥰🥰🥰

Do góry