reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Drogie Panie, zdradźcie proszeeee jak opanować cukier rano, na czczo... Macie jakieś metody ? Codziennie mam tak samo 😔 100..
U mnie też insulina, ale też łącznie z małym posiłkiem tuż przed snem. Bez tych 2-3 wafli ryżowych (bo to jem przed spaniem), po samej insulinie też potrafiło być ponad normę, za długa przerwa między ostatnim posiłkiem a porankiem była. Teraz mi się unormowało. Ale jestem na 21 jednostkach insuliny 🙈

reklama
Na czczo w ciąży? 😳 Znaczy w ogóle te normy są jakieś dziwne, tak samo poza ciąża norma na czczo to 99 ale cukrzycę diagnozuje się jakoś od wyższych wartości 🤷🏻‍♀️. I już kiedyś pisałam, że nie rozumiem dlaczego na krzywej norma po godzinie jest 180 a przy samopomiarach już 140. 🤷🏻‍♀️ No ale nic, robię to dla moich maluszków i jakoś przeżyję. W chwilach kryzysu pocieszam się że dieta z niskim IG jest po prostu zdrowa, więc na pewno nam nie zaszkodzi (wliczam w to też mojego męża 🙈 bo solidarnie je to samo co ja, przynajmniej kiedy patrzę 😅).
Tak :) oczywiście :) ogólnie to jest dużo kobiet które nie wiedza ze maja ta cukrzyce :) I dowiadują się całkiem przez przypadek 😁..... oj teraz tylko tych badań że każdemu coś znajdą 😑

U mnie też insulina, ale też łącznie z małym posiłkiem tuż przed snem. Bez tych 2-3 wafli ryżowych (bo to jem przed spaniem), po samej insulinie też potrafiło być ponad normę, za długa przerwa między ostatnim posiłkiem a porankiem była. Teraz mi się unormowało. Ale jestem na 21 jednostkach insuliny 🙈
A jak to właśnie jest z tymi waflami?... mam brata co ma agenezje trzustki oczywiście jest na insulinie 4*dobe. I przestrzega mnie przed nimi... strasznie:/

Ja np. mam takie podejście, że nasze stare ciało samo w sobie nie będzie .. najatrakcyjniejsze (prawdopodobnie :)), więc z tatuażem czy bez - mała różnica :D właściwie to już nie mogę się doczekać widoku tych babć z tatuażami :D
A co do znudzenia.. mi się wydaje, że naprawdę tak bardzo się przyzwyczajasz do tego tatuażu, że... nie analizujesz już go potem za bardzo :D on po prostu jest, tak samo jak Twój nos czy pępek :D
No jest w tym sens, masz rację 🙂

też tak mam, że na mało co mam ochotę... czasami jak mysle, ze czas zjesc albo co do pracy zabrać to pustka bo na nic nie mam smaka... 🙄 nawet po kilku dniach mi chleb przestaje smakować... szynki tez juz sa ble, cały nabiał ble... Także ograniczone pole manewru 🤣 ostatnio mam mega smaka na gualamole, jajka, ser żółty oraz jabłka 😊
Podpisuję się pod tym. Mam jeszcze tak, że mam na coś ochotę, zjem to i później niż nie mogę na to patrzeć. Także moje spektrum posiłków do przełknięcia bardzo się skurczylo

Mam taka rozkminę, czysto teoretyczną 🤔🤣
pewnie jest głupia ale tak mnie to zastanawia.. skoro na usg w tym 12+ tyg widac bylo, że dzidzia się rusza, to ciekawe dlaczego tego jeszcze nie da się poczuć? W sensie ok jest mała i nie ma tyle siły ale jakby pewnie dotyka ścianek macicy? A skoro czujemy np jak macica boli od okresu itd to ciekawe czemu nie czuć tych malutkich pierwszych ruchów 🤔🙄😅😅
Wiem, głupie to ale też mnie w sumie ciekawi, dlaczego tak jest 😊 nawet przeciez czujemy np jakieś gazy w jelitach jak się przemieszczają czy cos się przelewa a tam 6cm człowieka się rusza i nic 🤣🤣

Mam taka rozkminę, czysto teoretyczną 🤔🤣
pewnie jest głupia ale tak mnie to zastanawia.. skoro na usg w tym 12+ tyg widac bylo, że dzidzia się rusza, to ciekawe dlaczego tego jeszcze nie da się poczuć? W sensie ok jest mała i nie ma tyle siły ale jakby pewnie dotyka ścianek macicy? A skoro czujemy np jak macica boli od okresu itd to ciekawe czemu nie czuć tych malutkich pierwszych ruchów 🤔🙄😅😅
Wiem, głupie to ale też mnie w sumie ciekawi, dlaczego tak jest 😊 nawet przeciez czujemy np jakieś gazy w jelitach jak się przemieszczają czy cos się przelewa a tam 6cm człowieka się rusza i nic 🤣🤣
Mozecie mnie uznać za wariatkę ale ja czuję bąbelki od 11tc. Wiem, że to jest to, bo to samo czułam w pierwszej ciąży w 20tygodniu. Nie jest to mocno wyczuwalne i nie w każdej pozycji, tylko na leżąco po chwili leżenia, najlepiej jak zjem coś słodkiego. I nie są to jelita.

Hah tak, też tak mam :)
Ale jednak jem teraz naprawdę sporo... a potem wieczorem nie mogę się ruszać.
Bo wieczorem to brzuch jak przed porodem? Witam w klubie🙉 widzę, że Ty też ranny ptaszek...

Ja drugą noc cierpiałam na bezsenność i nie wiem czemu ale odczuwam wielki stres w nocy, zupełnie nie mam ku temu powodów na dzień dzisiejszy ale mnie aż od środka skręca od tego stresu. Nic wiem co robić, do niedawna spałam jak suseł a teraz wstaje do pracy jak zombie. A prace mam dość odpowiedzialną. Macie jakąś receptę na bezsenność?

Super ja mam tak że w ciągu dnia po jedzeniu nie przekracza 120 a z rana skacze ;( kupuje chleb o niskim indeksie glikemicznym ale czasem zjem coś co nie powinnam :p.... a Jak Ty się czujesz??? 😘
Dla mnie ta cukrzyca to jest zagadka życia... Jem co 3 godziny ale często coś zmieniam np zupy na obiad nie jem czystej tylko normalnie z ziemniakami i mam cukier ok więc zaczynam zmieniać te rzeczy a cukier ok jedynie na czczo mam problem. A ja dzisiaj czuje się ok jedynie co to mam strasznie nabrzmiały brzuch jak przed okresem i tak też mnie pobolewa podbrzusze ale papier jest czysty. Czekam na sms o której wizyta

reklama
Do góry