reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Haha tak, z cisnieniem mam identycznie :) U lekarza też zawsze wysokie, w domu super :D

Ciekawe jak indywidualne jest to, jak szybko komu brzuszek się pojawia :) My zaczęliśmy 13 tydzień i z rana jest deelikatne uwypuklenie, a wieczorem bęben :D więc oczywiście to jednak wciąż te wzdęcia robią u mnie robotę..

W ogóle to strasznie męczą mnie bóle pleców w odcinku lędźwiowym :( macie też coś takiego? praktycznie codziennie to czuje, a jeszcze praca siedząca przez 8h mi nie pomaga.
Ja mam tak samo rano trochę widać już a wieczorem wlasnie większy wiec to też po części wzdęcia...a ból pleców też mnie męczy...zawsze miała przez siedzącą pracę problemy z plecami, teraz dodatkowo jakoś narazie boję się ćwiczyć i jest do bani...

reklama
Haha tak, z cisnieniem mam identycznie :) U lekarza też zawsze wysokie, w domu super :D

Ciekawe jak indywidualne jest to, jak szybko komu brzuszek się pojawia :) My zaczęliśmy 13 tydzień i z rana jest deelikatne uwypuklenie, a wieczorem bęben :D więc oczywiście to jednak wciąż te wzdęcia robią u mnie robotę..

W ogóle to strasznie męczą mnie bóle pleców w odcinku lędźwiowym :( macie też coś takiego? praktycznie codziennie to czuje, a jeszcze praca siedząca przez 8h mi nie pomaga.
Ja dziś zaczynam 14 i u mnie też chyba w dużej mierze kwestia wzdęć bo rano jest delikatny i nawet uda mi się w miarę zapiąć spodnie a w ciągu dnia zaczynają być ciasne i wieczorem już spory się robi 😅

Co do bólu pleców to może spróbuj z takim dyskiem do siedzenia? Kiedyś czytałam że przynosi też ulgę podczas siedzenia w ciąży.
42760490-D0B9-4211-921A-4A9D67429255.jpeg

Mnie też łapie dolny odcinek kręgosłupa 😔 Moja lekarka mówi, żeby się ratować wizytami u fizjoterapeuty, który się nie boi ciężarnych kobiet, teraz się pojawia sporo właśnie uroginekologicznych fizjoterapeutów. Przygotowują kobiety do porodu, pomagają właśnie z kręgosłupem, po porodzie też pomagają dojść do siebie, pracują z blizną po cc. Także chyba rzeczywiście muszę się rozejrzeć, bo jest kilka dni, że w ogóle nic, a później tydzień czy więcej boli krzyż...

Ja odpukać na razie nie mam większych problemów z kręgosłupem. Tez mam prace siedzaca a do tego dojazdy po 1h w jedną stronę wiec jeszcze więcej siedzenia.. na razie jest ok i oby tak zostalo jak najdłużej bo juz lekami sie nie poratuje jak coś..

Co do brzucha to ja nie potrafię jeszcze określić 😀 widze natomiast ze rano jest mniejszy a wieczorem juz odstaje caly i bluzki dotyka aż haha 😅
A jak chodzę z mężem gdziekolwiek to 2x bardziej krzycze zeby poczekal i zwolnil bo on ma chod jak na maratonie lub olimpiadzie 🤣🤣 a ja za nim jęczę i prawie upadam haha

Ja dziś zaczynam 14 i u mnie też chyba w dużej mierze kwestia wzdęć bo rano jest delikatny i nawet uda mi się w miarę zapiąć spodnie a w ciągu dnia zaczynają być ciasne i wieczorem już spory się robi 😅

Co do bólu pleców to może spróbuj z takim dyskiem do siedzenia? Kiedyś czytałam że przynosi też ulgę podczas siedzenia w ciąży. Zobacz załącznik 1325413
Mam i powiem Wam szczerze że też nie można na tym za długo siedzieć, bo to takie aktywne siedzenie i mogą bolec jeszcze bardziej, ja w pracy często tak godzinę na tym siedziałam.

Mnie też łapie dolny odcinek kręgosłupa 😔 Moja lekarka mówi, żeby się ratować wizytami u fizjoterapeuty, który się nie boi ciężarnych kobiet, teraz się pojawia sporo właśnie uroginekologicznych fizjoterapeutów. Przygotowują kobiety do porodu, pomagają właśnie z kręgosłupem, po porodzie też pomagają dojść do siebie, pracują z blizną po cc. Także chyba rzeczywiście muszę się rozejrzeć, bo jest kilka dni, że w ogóle nic, a później tydzień czy więcej boli krzyż...
Ja mam fajną osteopatkę, ale ona się mnie boi po tych dwóch stratach...😂 powiedziała że bardzo by nie chciała mnie teraz przyjmować...kazała odpoczywać i odezwą się później

Mam dwie córki, a w rodzinie same dziewczyny też wszyscy liczą na 🥚🥚 ale ja czuję że to dziewczynka - 8 wnuczka 😊
Dziś mam wizytę, ale wolę chyba dowiedzieć się w połowie będzie bardziej wiarygodne.

Mam to samo też praca siedząca. Po ostatniej ciąży moje plecy bardzo ucierpiały.
Lekarz w ostatnich miesiącach podawał mi rękę żebym wstała z samolotu.
Pomaga starannie z szeroko rozstawionymi nogami.

reklama
A jak chodzę z mężem gdziekolwiek to 2x bardziej krzycze zeby poczekal i zwolnil bo on ma chod jak na maratonie lub olimpiadzie 🤣🤣 a ja za nim jęczę i prawie upadam haha
Haha a to dobre, bo ja zawsze krzyczałam do starego żeby szybciej przebierał nogami a teraz właśnie jak tak jak mówisz, ze wołam za nim „zwolnij, poczekaj na mnie” 😂

Do góry