reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja mam wielka nadzieje poczuć się w pazdzierniku lepiej i chcielibyśmy gdzies wyskoczyć na krótki urlop, bo w tym roku nie było okazji :/ ale nie mam pojęcia gdzie… nie chce za bardzo w tym stanie lecieć samolotem, tym bardziej kilka dobrych godzin, a w Polsce, czy okolicznych państwach za bardzo nie wiem gdzie by można było w ciąży robić coś ciekawego o tej porze roku. Nad morzem już za zimno, z term za bardzo nie można korzystać w ciąży… macie może jakieś pomysły?

reklama
Ja mam wielka nadzieje poczuć się w pazdzierniku lepiej i chcielibyśmy gdzies wyskoczyć na krótki urlop, bo w tym roku nie było okazji :/ ale nie mam pojęcia gdzie… nie chce za bardzo w tym stanie lecieć samolotem, tym bardziej kilka dobrych godzin, a w Polsce, czy okolicznych państwach za bardzo nie wiem gdzie by można było w ciąży robić coś ciekawego o tej porze roku. Nad morzem już za zimno, z term za bardzo nie można korzystać w ciąży… macie może jakieś pomysły?
Znaczy jak nad morze to ja bym np w Trójmiasto uderzała. W samym Gdańsku jest bardzo dużo miejsc do zobaczenia i zjedzenia dobrych rzeczy. Do tego jakiś fajny hotel i możliwość spacerów. Ale co kto lubi, wiadomo. 🙂 Ja jestem tak spragniona wyjścia z domu bez towarzyszącej prawie non stop choroby morskiej i nie zmęczenia się po kilku krokach, że opcje spacerów w tej chwili marzy mi się najbardziej. 😂😂😂

Ja przed ciaza poziom tsh miałam 2,6 i jestem leczona euthyroxem. Udało mi się zbić do 1,5 ,wtedy zaszłam w ciążę, w tej chwili mam 1,2 i lekarz utrzymuje mi dawkę euthyrox 25

Miło Cię poznać 😊
Ja mam takie samo TSH i od 3 dni również biorę ten lek w dawce 1 dzien 25mg a kolejny 50mg i na zmianę 🙂 na razie nie mam po nim skutków ubocznych i czuję się ok. Zobaczymy w przyszłym miesiącu jak z wynikami badań w tym temacie.
W ciąże zaszłam z TSH 2.1 i skoczyło do 2.6 w przedziale 2 tyg.

Miło Cię poznać 😊
Ja mam takie samo TSH i od 3 dni również biorę ten lek w dawce 1 dzien 25mg a kolejny 50mg i na zmianę 🙂 na razie nie mam po nim skutków ubocznych i czuję się ok. Zobaczymy w przyszłym miesiącu jak z wynikami badań w tym temacie.
W ciąże zaszłam z TSH 2.1 i skoczyło do 2.6 w przedziale 2 tyg.
No to i ja mam podobnie... mam 2,86 i biorę Euthyrox 25. Wcześniej nie miałam problemów, ostatni wynik przed ciąża chyba 1,5. Zobaczymy czy lek pomógł, za 2 tyg mam przyjść na badanie krwi.

reklama
Hej mamuśki 😍
Odzywam się dopiero teraz bo chyba zszedł ze mnie teraz cały stres... Od rana okropne kłucie w brzuchu. Uciążliwe i okropne... Po południu strasznie się nasiliło. Nie mogłam ani nie lewym boku ani na prawym wyleżeć... Pojechałam do szpitala i czekanie - wiadomo... Na szczęście już po badaniach i dzidziuś zdrowy! Urósł aż 1 cm i przyspieszył o 4 dni ❤️ A ja? Mam okropne problemy gastryczne które spowodowały tak silny ból. Więcej paniki przez te okropne zaparcia 🤦🏻‍♀️ Co prawda zostawili mnie na oddziale na noc wrazie gdyby coś się działo i wieczorna Głodówka a akurat w Tv kuchenne rewolucje😂. Trzymajcie kciuki żeby jednak nic się nie wydarzyło bo szpitale zdecydowanie nie są dla mnie 😅
D5A98403-2B25-4771-87A9-0FB504B0367E.jpeg

Moje 2 cm szczęścia 😍

Do góry