reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja też tak miałam za pierwszym razem zorientowałam sie koło 16 tygodnia ze to jest to...potem w drugiej i 3 ciąży koło 14 tygodnia już wiedziałam...wiedziałam że coś jest nie tak bo przestałam czuć to łaskotanie, ake położna powiedziała że nie mogę czuć jeszcze ruchów w 16 tygodniu, byla niemiła...wyczuwalność zależy też od tego czy jesteśmy szczupłe czy bardziej puszyste
Też słyszałem, że tak szybko nie mogę czuć ruchów i niepotrzebnie panikuję. Jeszcze będę miała ich dość....
Właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze max miesiąc i powinnam zacząć czuć maluszka😍

reklama
Nasza Kruszynka 💓

Załączniki

• 20210903_202018.jpg
    20210903_202018.jpg
    353,6 KB · Wyświetleń: 70
To ja ruchy w pierwszej ciąży tak, że byłam na 100% pewna, że to bobas, a nie coś mi się przywidziało albo jeździ mi w żołądku to czułam w 27 tygodniu, a byłam wtedy bardzo szczupła, więc chyba różnie z tym bywa. 😁 Za to później regularnie miał czkawki, a w ostatnich tygodniach wbijał mi nogi w żebra, więc się uaktywnił. 😂
W 14 tygodniu te dzieciaczki mają 7-9 cm i ważą 25 gramów, tyle co 2 łyżki cukru, więc szanse na poczucie takiego wielkoluda są bliskie zeru. Prawdziwe kopniaki i pokazywanie obecności zaczyna się znacznie później. 😊

Ostatnia edycja:
To ja ruchy w pierwszej ciąży tak, że byłam na 100% pewna, że to bobas, a nie coś mi się przywidziało albo jeździ mi w żołądku to czułam w 27 tygodniu, a byłam wtedy bardzo szczupła, więc chyba różnie z tym bywa. 😁 Za to później regularnie miał czkawki, a w ostatnich tygodniach wbijał mi nogi w żebra, więc się uaktywnił. 😂
W 14 tygodniu te dzieciaczki mają 7-9 cm i ważą 25 gramów, tyle co 2 łyżki cukru, więc szanse na poczucie takiego wielkoluda są bliskie zeru. Prawdziwe kopniaki i pokazywanie obecności zaczyna się znacznie później. 😊
Dużo zależy od tego na której ścianie jest łożysko i która to ciąża.

reklama
Do góry