reklama
natalianat
Zaangażowana w BB
Też się nad tym testem zastanawiałam... Nie jest jakiś drogi, bo 50 zł kosztuje. Z tego co czytałam, to jego skuteczność wynosi 90%. Ja to chyba poczekam do 16 tygodnia czy kiedy tam maluszek się pokaże... Nie chcę przeżyć zawodu, bo z testu wyjdzie dziewczynka, urodzi się chłopiec albo na odwrót, bo i tak wszystko nam jedno jeśli chodzi o płeć, a niepotrzebnie się na coś nastawimy i potem może być troszkę smutnoDziewczyny a co sądzicie o płytkowy teście żeby sprawdzić płeć ? u mnie koleżanka zrobiła wiedząc już ze będzie miała dziewczynkę ale zrobiła to z ciekawości i się sprawdziło i zastanawiam się czy nie zrobić takiego
natalianat
Zaangażowana w BB
Ponoć od 10 tygodnia można taki test zrobić.Też pierwsze słyszę
To od któregoś tygodnia jest?
lepsze zycie 2021
Fanka BB :)
od 11 tygmożna robić i daje 90%pewnosci chyba go zamówię dziś bo działa wybija mi 12 tydzieńTeż pierwsze słyszę
To od któregoś tygodnia jest?
Nie wiem czy musisz robić cokolwiek, wystarczy powiedzieć, że chcesz i mieć trochę szczęścia, bo zazwyczaj jest 1 anestezjolog na całą porodówkę i jak uczestniczy w cc to Ci nie poda znieczulenia, a te można podać tylko jak już masz spore rozwarcie, żeby nie zatrzymać akcji porodowej, ja dodałam przy 8 cm. No i od początku ich męczyłam, przy pobieraniu krwi jak tylko byłam w sali, bo podobno muszą coś zbadać, żeby wiedzieć jaką dawkę podać (??) i potem jak tylko widziałam położną to pytałam kiedy przyjdzie anestezjolog i kiedy przyjdzie i że zwariuje bez znieczulenia i w końcu dostałam.co trzeba zrobić żeby dostać znieczulenie?? ja prosiłam ale nie dostałam...
w Poznaniu nie ma nawet opcji żeby rodzic w zadnym prywatnym szpitalu
Zaskoczyłyście mnie dziewczynyPonoć od 10 tygodnia można taki test zrobić.
Czego teraz na tym świecie nie ma
lepsze zycie 2021
No temu maja na opakowaniu napisane ze nie ponoszą odpowiedzialności dla nas to tez bez różnicy ale z ciekawości zrobię oczywiście nie będę się tym kierować i lecieć po wyprawkę dla danej płciTeż się nad tym testem zastanawiałam... Nie jest jakiś drogi, bo 50 zł kosztuje. Z tego co czytałam, to jego skuteczność wynosi 90%. Ja to chyba poczekam do 16 tygodnia czy kiedy tam maluszek się pokaże... Nie chcę przeżyć zawodu, bo z testu wyjdzie dziewczynka, urodzi się chłopiec albo na odwrót, bo i tak wszystko nam jedno jeśli chodzi o płeć, a niepotrzebnie się na coś nastawimy i potem może być troszkę smutno
Jakaś konkretna firma produkująca?od 11 tygmożna robić i daje 90%pewnosci chyba go zamówię dziś bo działa wybija mi 12 tydzień
Chętnie bym poczytała o tym
Kropka29
Moderator
Ja o 17:40Kto ma jutro wizytę i o której? Zgłaszać się
reklama
Ola0207
Polecam przeczytaćSłuchajcie, może zabawne to pytanie, ale lekarz powiedział mi, ze jak przyjdzie odpowiedni tydzien, od którego bedzie mogl wystawić zwolnienie to bez żadnego problemu to zrobi.. nie zapytałam go który to tydzień ale myślicie, że jakoś 12? Od tego tygodnia najczęściej juz mozna wystawić zwolnienie dłuższe?
Wiem że niektóre mają już od początku bo coś dolega ale tak zastanawiam się, co miał doktor na myśli
Zwolnienia lekarskie w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
To będzie niezwykle istotny tekst, który mam pewne obawy napisać. Być może po tym artykule oberwie mi się od innych kolegów po fachu, że powiem (napiszę) głośno, jak to rzeczywiście wygląda. Część pewnie się zarzeknie, że to, co piszę nie jest prawdą… albo przynajmniej ich nie dotyczy. Ale...
mamaginekolog.pl