reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

32. Dzidziusia kolejnego chciałam za ok 2 lata. Teraz jest bardzo zaskoczeniem dla nas. Ale w gruncie rzeczy jestem szczęśliwa :-) mam nadzieję że będzie dziewczynka, bo przed owulacja zazwyczaj tak właśnie wychodzi.
Beta nie potrzebna, krechy dwie mocne czerwone i brak okresu.

reklama
Byliśmy wczoraj na tych urodzinach znajomego, ale się objadam dobroci 😂
Robiłam za kierowcę więc nikt się nie dziwił, że nie piłam, chociaż w pewnym momencie ktoś powiedział, że możemy taksówka wrócić 😅 no ale my byliśmy z dzieciakami nie na długo więc kolejna wymówka, że tylko jeden rodzic pije 😅 u nas na razie nikt jeszcze nie wie o ciąży, powiemy po pierwszej wizycie jak będzie ok. Wizyta w poniedziałek, już się doczekać nie mogę, chociaż nie nastawiam się na serduszko jeszcze 🤷‍♀️

Ale kurde ja Wam zazdroszczę braku tych wkurzających objawów 😎 na prawdę. Większość moich koleżanek przeszło ciąże prawie bez tych dolegliwości pierwszego trymestru (wiadomo, pod koniec to każdy ociążały itp.) i dzieciaki są zdrowe. 😁 także nie ma reguły, a samopoczucie na pewno milion razy lepsze niż u mnie.
Ja gdzies wczoraj przeczytalam wypowiedz pewnej pani ginekolog, ze silne nudnosci i wymioty sa wspanialym objawem, bo wskazuja na duza obecnosc hormonu podtrzymujacego ciaze. Nosz kurcze.. i pozniej ludzie sie martwia, bo nie maja objawow i to znaczy, ze jest malo hormonu 🤦🏻‍♀️ Naprawde zaluje, ze czytalam google. Wczesniej nie wiedzialam az tak duzo i bylam spokojniejsza. W kazdym razie przestaje czytac brednie i zyje dniem dzisiejszym ♥️
Dzieki za wiadomosc o Twoich kolezankach 😘 Bardzo pozytywne i pocieszajace

reklama
No właśnie ale wiesz, ze glupia nawet nie spytalam go i w aucie zaczęłam myśleć po kiego mu ta beta... jak echo zarodka było, fakt dwa puste sa, ale albo wchłonął się albo się psikus stanie i bliźniaki będą 🤣 ale beta mi tego nie powie... oszalec mozna z pomysłami tych lekarzy. Druga kwestia jaka nie daje mi spokoju to jest zdania, ze jak bedzie wszystko ok w środę a usg mam odstawić "magiczne" leki luteine i dupka, według niego nic juz nie wniosą, a tylko działają jako placebo, bo jak zarodek jest silny przetrwa. I tez zaczęło mnie to gnębić, bo w sumie troche ma racje, ale czy tak nagłe odstawienie nie spowoduje czegos złego np krwawienia ?
Może negocjuj, powiedz w prost ze się obawiasz nagłego odstawienia leków i np odstawisz luteine ale dupka wolisz brać i powoli zmniejszać dawki ? Powiedz ze osiwiejesz ze stresu i wolisz sobie tego oszczędzić . Przecież dupek nie zaszkodzi a może lepiej brać chociaż małe dawki i być spokojna ?

Do góry