reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Oczywiście, że tak. Myślałam, że masz jakąś sprawdzoną markę 🤪 bo ja od niedawna zaczynam się farbować i głównie dlatego, że mi siwe włosy się pojawiają 😭

A mój mąż na farby w ciąży mówi kategoryczne NIE.
Ogólnie te co używałam strasznie śmierdziały, że duszno mi było, dlatego też wolę takimi się nie farbować.
Teraz są farby bez amoniaku i bez problemu można farbować włosy w ciąży. Ja mam kilka siwych włosów ale nie zamierzam się farbować, mam kręcone włosy które są delikatne i jakbym farbowała to już by mi nic z nich nie zostało 😀

reklama
W obecnych czasach to ciężko powiedzieć :p może gdzieś w górach w Polsce 🤣 powiem wam że jak zaczęliśmy się starać to sobie wyliczyłam, jakbym teraz zaszła to jaki byłby miesiąc :p a jak już zaszłam, to w sumie było mi obojętnie a trafiło się fajnie :D

Ja to liczylam, ze na grudzien maks urodze. A tu taka lipa, ze pech nie chcial. Ale z perspektywy porazek, nieważne kiedy, wazne aby zdrowe.

Wiadomo, że najważniejsze aby było zdrowe, ale jakby to był koncert życzeń to ja chciałabym drugiego chłopaka, bo mam już obcykane co i jak, dziewczynki to dla mnie czarna magia. o_O
Ja właśnie z chłopcami nie wiem co i jak nawet nigdy nie przewijałam :D
Nie pytali o certyfikat :) polecam poszukać grup facebookowych mamusiek w okolicy, ja dołączyłam do " ciąża poród połóg w lublinie" i tam dziewczyny dzieliły się miejscami gdzie można wejść z os. Towarzyszącą :)
O widzę że mieszkamy blisko siebie :)

Dzięki babeczki. Od dziś sypie siemieniem lnianym po wszystkim ;p. Jeśli chodzi o wodę, to pije Ok.2 litrów samej wody, nie wliczam w to soku ani herbaty. Ja od zawsze miałam zaparcia , pomagał mi ruch, aa teraz jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży, to robię z siebie obłożnie chora - leżę cały czas, żeby czasem NIC nie uszkodzić. Myśle ze taki stan ciągłego leżenia mi przejdzie jak się dowiem, ze wszystko jest Oki ..;)
U mnie to ruch przy robieniu obiadu, ale tak to tsz praktycznie kocyk i leze.

U mnie to ruch przy robieniu obiadu, ale tak to tsz praktycznie kocyk i leze.

Też bym się pewnie nie ruszała, gdyby nie to że jeszcze mamy 1.5 rocznego psa-świrusa... wychodzę z nim przed pracą na godzinę, potem mąż i ostatnio jeszcze ja po pracy na kolejną godzinę. nigdy mi się nie chce, a potem się cieszę, że się ruszyłam :D

reklama
Do góry