reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
A kiedy masz teraz wizytę? I który tydzień gdy zobaczyłaś serduszko?
Teraz mam w piątek :) Jak byłam na pierwszym USG to według OM był 6+6, a według USG 6+1 i było serduszko, ale wolno biło... Z kolei jak byłam dwa dni później u innego lekarza to niby z USG wychodziło 5+6, ale serduszko nadal biło choć wolno, niestety nie wiem jakie było tętno za pierwszym razem, także nie wiem czy chociaż wzrosło...więc zgłupieć można...

6+0 to z OM wg aparatu, pęcherzyk jest mniejszy, więc pewnie na 5 tydzień.
Moja ciąża też według USG jest 5 dni młodsza. Na tym etapie każdy dzień robi dużą różnicę, dlatego dziewczyny często piszą, żeby się nie spieszyć z pierwsza wizytę, żeby później się niepotrzebnie nie denerwować. Trzymam kciuki abyś na kolejnej wizycie zobaczyła już serduszko❤️

Ja dzisiaj chyba nie usnę... dawno się tak nie bałam jak przed jutrzejszą wizyta u mnie będzie już 7+5 boję się żeby nie było puste jajo a podtrzymuje się tylko przez duphaston już mi wszystko do głowy przychodzi.

Ja odwołałam czwartkową wizytę USG w enel medzie, to za wcześnie i jednak wolę się nie stresować, że czegoś nie widać, już wolę zaczekać dłużej...

reklama
Do góry