reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No to raczej zależy chyba od lekarza nie wiem, w tych wcześniejszych tygodniach to warto mieć, ale teraz już nie, u mnie pisało żeby się wysikać przed wizytą, napewno nie pić na chama 1,5l wody 😂 ja rano szlam po szklance wody i było git
Ja za każdym razem odwiedzam najpierw toaletę. Mam dobrą godzinę drogi do lekarza i ledwo wytrzymuję dojazd. Nigdy lekarz nie zwrócił mi uwagi, że powinienem być pełen pęcherz.
Od piątku czuję takie jakby przelewanie na dole brzucha. Jakby mi coś tam pływało. Mały chyba zaczyna charce 😄

reklama
Na stronie LuxMedu mój partner znalazł informację żeby przed badaniem wypić 1,5l wody żeby pęcherz był pełen. Pierwszy raz będę miała takie porządne badanie więc zastosuję się do tych wskazówek, pamiętam że w pierwszej ciąży nie miałam żadnego prenatalnego, tylko normalne usg na każdej wizycie a w tej ciąży to w 12 tygodniu też przegapiłam bo miałam kiepską sytuację
Hm ale to badanie się niczym nie różni od takiego zwykłego USG. Tyle że jest trochę dłuższe od zwykłego bo musi dokładnie zmierzyć i obejrzeć wszystkie narządy.

Na stronie LuxMedu mój partner znalazł informację żeby przed badaniem wypić 1,5l wody żeby pęcherz był pełen. Pierwszy raz będę miała takie porządne badanie więc zastosuję się do tych wskazówek, pamiętam że w pierwszej ciąży nie miałam żadnego prenatalnego, tylko normalne usg na każdej wizycie a w tej ciąży to w 12 tygodniu też przegapiłam bo miałam kiepską sytuację
Ale to napewno przed półowkowym może przed tym w 12tygodniu?hmm🤔

Ja w pierwszej ciąży też przegapiłam prenatalne w 12 tc, bo chodziłam na NFZ i po prostu terminu nie było wcześniej :mad: A w tej to normalnie wszystko na top top, ale tylko dlatego, że mam ten lux med...

Dziewczyny, zapisywałam się telefonicznie na pobranie krwi w lux medzie ( glukoza) i toxo. Z tego co widzę teraz bo sprawdziłam jeszcze gdzie się zapisywałam że nadal mogę się zapisać na toxo, czyli ta dziewczyna nie zleciła mi tego. Czy jest szansa, że jutro i tak przy pobieraniu krwi zrobią i to? Wkurzyłam się strasznie bo kurcze jadę przez całe miasto na czczo i jeszcze nie wszystko zapisane. 😤

reklama
To chyba takie ogólne zalecenie... 🤔 Ale nie ma opcji, ponad godzina przed + godzina badania... Nie wytrzymam tyle bez wizyty w toalecie 😂 Najwyżej najem się tylko czegoś słodkiego żeby maleństwo było żwawe i tyle
W życiu bym tyle nie wytrzymała i nie wypiła, ja po szklance herbaty chodzę 3 razy 🤦 i nie tylko w ciąży 😅

Do góry