reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też nie mogę się doczekać! Też pojadę sama bo skoro partnera i tak nie wpuszczą to zostanie z młodym w domu 😄 Na szczęście mam na 11:15 więc zdążę się jeszcze wcześniej najeść słodkiego i wypić te zalecane 1,5 litra wody. Ciekawe czy się tam nie posikam w trakcie badania, bo ja normalnie baaardzo mało piję a i tak ciągle biegam do łazienki a tutaj taka dawka żeby pęcherz był pełen 😅
To trzeba na pełnym pęcherzu? 😱 ja zawsze do gina jeszcze przed wejściem siusiu robię bo bym tam nie wytrzymala godziny 🙈😂 na 1 prenatalnych tak samo przed wejściem siusiu, teraz nic nie mówili, ze mam z pełnym pęcherzem wejść., 😱🙈

reklama
To trzeba na pełnym pęcherzu? 😱 ja zawsze do gina jeszcze przed wejściem siusiu robię bo bym tam nie wytrzymala godziny 🙈😂 na 1 prenatalnych tak samo przed wejściem siusiu, teraz nic nie mówili, ze mam z pełnym pęcherzem wejść., 😱🙈
No to raczej zależy chyba od lekarza nie wiem, w tych wcześniejszych tygodniach to warto mieć, ale teraz już nie, u mnie pisało żeby się wysikać przed wizytą, napewno nie pić na chama 1,5l wody 😂 ja rano szlam po szklance wody i było git

@Perlaa jakbym wypiła 1,5 l wody i gin by mnie nacisnął głowica, to już bym nie miała pełnego pęcherza 😉
Nie wiem czy tu pisałam ale ja mam połówkowe na NFZ i za USG 3D jest dopłatą 400 zł a za możliwość nagrywania dopłatą ciut mniejszą jak to się wyraziła kobieta z rejestracji 🤦 w tej cenie bym zrobiła drugie badanie prywatnie.

Ja też nie mogę się doczekać! Też pojadę sama bo skoro partnera i tak nie wpuszczą to zostanie z młodym w domu 😄 Na szczęście mam na 11:15 więc zdążę się jeszcze wcześniej najeść słodkiego i wypić te zalecane 1,5 litra wody. Ciekawe czy się tam nie posikam w trakcie badania, bo ja normalnie baaardzo mało piję a i tak ciągle biegam do łazienki a tutaj taka dawka żeby pęcherz był pełen 😅
O matko, to nie usg jamy brzusznej, żeby się wodą opijać :D
Ja cały pierwszy trymestr tylko sikałam i sikałam, więc na żadne usg pełnego pęcherza nie miałam i zresztą nikt nigdy nie mówił, żeby mieć. Ani teraz ani w poprzedniej ciąży...

Ja właśnie zastanawiam się czy to połówkowe to 3d będzie ? W poprzedniej ciąży chodziłam normalnie na NFZ do przychodni przyszpitalnej i robili 3d, tylko bez filmiku, a same fotki dawali.

Dziewczyny może mi pomożecie. 😭
Wczoraj po południu zaczął mnie tak mocno boleć brzuch, cos w rodzaju kolki (ja mam często takie kolki z nerwów), bólu żołądka, coś jak ból brzucha podczas biegunki. Takie jedno wielkie połączenie. Wczoraj wzięłam i espumisan i no spe, cale południe i wieczorem sie nasiliło. Cala noc przespalam w jednej pozycji, zeby tylko nie bolalo. Rano sie obudziłam wszystko dobrze i dzisiaj powtórka z rozrywki po zjedzeniu obiadu. Wypiłam sobie rumianek i zaliczyłam 2 razy toaletę. Ale boli dalej.. Miałyście moze tak? :/ może macie jakiś sposób jak sobie ulżyć. Męczy strasznie, chodzę aż w pół zgięta..

Zazdroszczę strasznie kobietom, które przechodzą ciąże bezobjawowo, albo tak gładko.. Mojego szwagra dziewczyna w 8 mies ciąży na pole dance chodzi. 🙈 A ja po prostu jak troche więcej pospaceruje to pozniej umieralnia..

Wczoraj po południu zaczął mnie tak mocno boleć brzuch, cos w rodzaju kolki (ja mam często takie kolki z nerwów), bólu żołądka, coś jak ból brzucha podczas biegunki. Takie jedno wielkie połączenie. Wczoraj wzięłam i espumisan i no spe, cale południe i wieczorem sie nasiliło. Cala noc przespalam w jednej pozycji, zeby tylko nie bolalo. Rano sie obudziłam wszystko dobrze i dzisiaj powtórka z rozrywki po zjedzeniu obiadu. Wypiłam sobie rumianek i zaliczyłam 2 razy toaletę. Ale boli dalej.. Miałyście moze tak? :/ może macie jakiś sposób jak sobie ulżyć. Męczy strasznie, chodzę aż w pół zgięta..

Zazdroszczę strasznie kobietom, które przechodzą ciąże bezobjawowo, albo tak gładko.. Mojego szwagra dziewczyna w 8 mies ciąży na pole dance chodzi. 🙈 A ja po prostu jak troche więcej pospaceruje to pozniej umieralnia..
Mam to samo z tymi "kolkami". I to tak dzień w dzień. Lekarka kazała mi jeść dużo jabłek i faktycznie pomogło. Wciągam z 4-5 dziennie i od tamtej pory kołki się skończyły. Ale za to gazy non stop. Ale wole bąki niż ból :D

reklama

Raz mi się zdarzyło jak się nażarłam tłustego kebaba... od tej pory trzymam się z dala od tłustych rzeczy... ⛔
Ja pierwszą ciążę zniosłam idealnie! Nic mi nie było, na nic nie zważałam, nic się nie ograniczałam, brzuszek zaczął rosnąć w 6 mscu, powiedziałabym, że to jeden z najlepszych okresów w moim życiu! A w tej to normalnie od początku jakieś złe samopoczucie itp itd. Nie wiem czy to wiek czy to taki czas czy co...

Do góry