reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja wczoraj mialam mierzona szyjke i ma tylko 35mm a to dopiero 15tc.w tamtych ciazach na tym etapie miala dobrze ponad 4 cm. I tak trochę mi to z głowy nie schodzi ze lekarza o to nie podpytalam. Pierwsza ciąża właśnie zakończyła sie w 33 tc bo szyjka byla coraz krotssa i miękka a pessara nie mogli zalozyc bo non stop jakas infekcje lapalam. I teraz temu trochę o tym myślę ze nie za dluga jka na ten etap. A moze z każdą ciąża szyjka jest slabsza i krotsza? Macie kobietki jakies doswiadczenie?
ja mam szyjke 38mm. W poprzedbiej ciąży jak mialam 3cm to lekarz już ostrzegał. 2.6cm lezalam w szpitalu. Ogólnie teraz mam innego lekarza prowadzącego i mówi że to 3.8 może się utrzymać do 9mies, więc nie ma co się sugerować. Zobaczymy na następnej wizycie czy się skraca

reklama
Najważniejsze,że w porę tym razem działają i widać,że jesteś w dobrych rękach 🤗 a Panowie już konkretni 🤍
Niepotrzebnie czytam w necie za dużo i bez sensu się nakręcam.
Dokładnie teraz jestem w dobrych rękach teraz tylko odpoczywać muszę i mieć nadzieję na szczęśliwe zakończenie. ☺

ja mam szyjke 38mm. W poprzedbiej ciąży jak mialam 3cm to lekarz już ostrzegał. 2.6cm lezalam w szpitalu. Ogólnie teraz mam innego lekarza prowadzącego i mówi że to 3.8 może się utrzymać do 9mies, więc nie ma co się sugerować. Zobaczymy na następnej wizycie czy się skraca
Ano wlasnie. 10 listopada mam państwową wizytę i tez poprosze o zmierzenie i zagadam lekarza co mysle o takiej dlugosci w 15tc

A to już nasze zdjęcie maluszka z 16 tc, na którym dowiedzieliśmy się że prawdopodobnie mamy synka :) Czekam teraz na połówkowe za tydzień żeby się upewnić co do płci bo do 16 tygodnia słyszeliśmy na USG że to dziewczynka :) Miłego wieczoru mamusie :)

Załączniki

• F8E99884-EC00-4EE1-A673-46BB51A83E9F.jpeg
    F8E99884-EC00-4EE1-A673-46BB51A83E9F.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 86
  • 153055A9-4896-4675-8DA3-C20CBD8F5D4E.jpeg
    153055A9-4896-4675-8DA3-C20CBD8F5D4E.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 81
Dziewuchy dzwoniła do mnie Pani genetyk, mówiła, że wyniki mam naprawdę dobre tylko ta przezierność na skraju i proponuje zrobić test dodatkowy. I jakby nie powiedziała, że proponuję to bym nie myślała tyle o tym. I teraz myślę..

Czy któraś z Was miała przezornośc 2,3 i robiła dodatkowe testy? Wiem, że sa nifty a jakie inne są?
Ja przeziernosc 2.2 i zrobilam harmony czekam na wyniki,maja byc w przyszlym tyg

Dziewuchy dzwoniła do mnie Pani genetyk, mówiła, że wyniki mam naprawdę dobre tylko ta przezierność na skraju i proponuje zrobić test dodatkowy. I jakby nie powiedziała, że proponuję to bym nie myślała tyle o tym. I teraz myślę..

Czy któraś z Was miała przezornośc 2,3 i robiła dodatkowe testy? Wiem, że sa nifty a jakie inne są?
Ale to dobry wynik masz i to pappa tez bardzo ladne,a bylas na ekstra usg sprawdzic czy jest mos bo pamietam ze cos tam bylo?w uk by nic nie robili z twoimi wynikami ty chyba 2.8 dopiero jak i nie 3.0 ich interesuje

Ja wczoraj mialam mierzona szyjke i ma tylko 35mm a to dopiero 15tc.w tamtych ciazach na tym etapie miala dobrze ponad 4 cm. I tak trochę mi to z głowy nie schodzi ze lekarza o to nie podpytalam. Pierwsza ciąża właśnie zakończyła sie w 33 tc bo szyjka byla coraz krotssa i miękka a pessara nie mogli zalozyc bo non stop jakas infekcje lapalam. I teraz temu trochę o tym myślę ze nie za dluga jka na ten etap. A moze z każdą ciąża szyjka jest slabsza i krotsza? Macie kobietki jakies doswiadczenie?
W uk wogole nikt nie mierzy jesli nie ma jakis konkretnych wskazan,ja zyje w nieswiadomosci jaka dluga czy krotka jest

reklama
Ale to dobry wynik masz i to pappa tez bardzo ladne,a bylas na ekstra usg sprawdzic czy jest mos bo pamietam ze cos tam bylo?w uk by nic nie robili z twoimi wynikami ty chyba 2.8 dopiero jak i nie 3.0 ich interesuje
Mała nie chciała sie pokazać, lekarz powiedział, że na pewno wszystko ok, bo wyniki są super. Przezierność 2,3 a pappa piękne. Niskie ryzyka.

Chyba zrezygnuje z nifty i poczekam do wizyty, która ma być w 18 tc. ❤️

Będzie wszystko dobrze, musi być ❤️

Ostatnia edycja:
Do góry