reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja mam takie pytanko do dziewczyn, które już mają dzieci.
Czy używałyście laktatora elektrycznego i możecie coś polecić?
Powoli spisuje sobie, co będzie mi potrzebne, bo wyprawka od podstaw u mnie tworzona [emoji846]
Ja używałam ręcznego. Ale w sumie odciągałam tylko kilka razy także na moje potrzeby był wystarczający. No i syn zostawał z moją mamą na kilka godzin jak miał 2tyg więc dużo mleka nie potrzebował.

Odnośnie spania to ja zawsze byłam nocnym markiem. Uwielbiałam drugie zmiany, bo i posiedziałam do późna i do późna pospałam. Teraz też chodze spać 23-24 a wstajemy ok.8. Z tym że ja lubie sobie uciąć drzemke z synem😅 pospać lubię😁 Dzisiaj z mamą rozmawiałam że nie wyobrażam sobie wdtawać o 5 żeby iść rano do pracy..

reklama
Też kiedyś spróbowałam, to po śniadaniu poszłam na drzemkę jeszcze przed pracą [emoji1787][emoji1787]
Ja nawet nie wiem co o takiej godzinie wczesnej można robić haha Kiedyś chciałam wstać wcześnie żeby mieć taki długi dzien. Myslalam ze bedzie fajnie no ale jak wstalam o 7 to nie miałam pojęcia co ja mam robić o takiej godzinie. Wszystkie czynności wydawały mi się bez sensu [emoji23] Mowie o dniach wolnych :)

Powoli spisuje sobie, co będzie mi potrzebne, bo wyprawka od podstaw u mnie tworzona [emoji846]
Ja mam laktator elektryczny canpol babys ale nie umiem go używać - raz spróbowałam to efekt - krew z brodawek🤦🏻 więc niestety nie pomogę.

Ja mialam reczny-mega kijowy i w sumie go nie uzywalam. Ale ja mialam mega problemy z karmieniem i w sumie tylko 3tygodnie mi sie udalo😔mam nadzieje, ze tym razem sie uda i bedzie inaczej. W ogole bedac w ciazy, myslalam, ze porod to bedzie cos najgorszego-o jak bardzo sie mylilam. Finalnie mialam cesarke-wiec porod to byl pikus... a krmienie-nawal pokarmu, krwawienie i w ogole. Koszmar. Nigdy bym nie przypuszczala, ze to moze byc taki bol. Szkoda, ze nikt mi wczesniej o tym nie powiedzial. Ale spoko-nie wszystkie tak maja:) slyszalam, ze ponoc latwiej jest dziewczynom z mniejszym biustem... ja niestety jestem w tej drugiej grupie... po porodzie nie wiedzialam co mam trzymac-czy piers czy dziecko😂😂😂😂 tak, ze chetnie tez poczytam opinii o laktatorach😛

A dla mnie to jakis kosmos o 21 iść spać :D zawsze chodziłam późno szczególnie jak na drugi dzień nie musialam wstawać do pracy więc jak w ciazy chodze koło północy to uważam że wcześnie. Tylko że później śpię do 9:00-10:00 :D oj pewnie zmieni się tryb życia jak już będę miała dziecko :) a Wy dziewczyny które chodzicie spać o 21 to pewnie wcześnie wstajecie? :) ja z kolei jestem w szoku jak widzę że ktoś pisze o 6 rano. Dla mnie to niewykonalne :p
Ja kłade moja 20 miesięczną corcie koło 21 a ze śpi przy mnie to kładę się z nią i zazwyczaj zasypiamy koło 22. W nocy oprócz na siku to budzę się do niej dwa razy bo albo płacze albo chce mleczka a około 7 czasami wcześniej zawsze się budzi więc ja też muszę być na chodzie.

Ja i w pierwszej ciąży 11 lat temu i w drugiej 2 lata temu używałam elektrycznego z Medeli. Niestety po urodzeniu Nadi nie mogłam jej karmić bo już w pierwszej dobie a później w jedenastej była operowana. Miała podejrzenie hirsprunga i miała operacje na otwartym brzuszku. Trwala walka o jej życie. Jeść mleczko zaczela dopiero po 2 tygodniach i to najczęściej z butelki bo musieliśmy notować ile zjadła itd to długa historia ale ja od początku odciągałam i mroziła m mleko co 3 godziny. Ręcznym bym nie dała rady

Ja raczej z tych średnio buściastych[emoji38] na laktatorze mi zależy, bo uznaliśmy, że mąż też chce mieć możliwość tej bliskości podczas karmienia. Interesuję mnie ten temat specjalnie dla niego, a z drugiej strony właśnie nie wiadomo jak to będzie z tym karmieniem [emoji848] moje siostry karmiły piersią, nie odciagaly i nigdy im nie brakowało pokarmu.. ale ja mam chyba inne geny zabrane, bo nie jestem do nich podobna, ani z figury, ani z twarzy, ani nic, więc u mnie nie wiadomo jak będzie [emoji53]
Ja mialam reczny-mega kijowy i w sumie go nie uzywalam. Ale ja mialam mega problemy z karmieniem i w sumie tylko 3tygodnie mi sie udalo[emoji17]mam nadzieje, ze tym razem sie uda i bedzie inaczej. W ogole bedac w ciazy, myslalam, ze porod to bedzie cos najgorszego-o jak bardzo sie mylilam. Finalnie mialam cesarke-wiec porod to byl pikus... a krmienie-nawal pokarmu, krwawienie i w ogole. Koszmar. Nigdy bym nie przypuszczala, ze to moze byc taki bol. Szkoda, ze nikt mi wczesniej o tym nie powiedzial. Ale spoko-nie wszystkie tak maja:) slyszalam, ze ponoc latwiej jest dziewczynom z mniejszym biustem... ja niestety jestem w tej drugiej grupie... po porodzie nie wiedzialam co mam trzymac-czy piers czy dziecko[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] tak, ze chetnie tez poczytam opinii o laktatorach[emoji14]

reklama
No właśnie czytałam, że te ręczne są spoko jak się rzadko to robi.
Bardziej te elektryczne do mnie przemawiają, popatrzę na te Medeli :)
@Betty.kj bardzo polecane są Medeli - ja używałam chwilę i mi bardzo mało odciągało, ale nie mam porównania z ręcznym, więc twierdze, że to we mnie coś było nie tak.

Do góry