reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

jesteś jak najbardziej normalna. Ja np. Nigdy nie brałam na ręce niemowlaka od koleżanek, rodziny bo się bałam. StarsZe dzieci już tak i takie jakby stabilne ruchowo 😱 a teraz to nie mam pojęcia jak to się obsługiwać takim dzieckiem 🤦‍♀️ mam w planach szkole rodzenia mam nadzieje ze do naszego porodu będę mogła tam pójść chociaż pare razy i mi ktoś coś pokaże. A jak nie to może teściowa ??
Kochana to ci samo przyjdzie, ja też nie miałam kontaktu z tak małymi dziećmi, Tez stres przed porodem, a jak urodziłam to czułam wszystko odrazu, jak wziąść na ręce jak zmienić jak przystawić do piersi jakby to moje bynajmniej 3dzieckoo było 🤣

reklama
Mi w 11 tygodniu rozpoznali ciążę blizniacza dopiero. Nie było widać drugiej dzidzi
ale to czy ja dobrze rozumiem ze tutaj są dwie kasie i obie maja bliźniaki czy to Ty jesteś ta jedna z bliźniakami 😁 a ogólnie to super sprawa. Pewnie będzie ciężko na początku ale szczęście podwójne i na pewno z czasem będzie suuuppper świetnie

jesteś jak najbardziej normalna. Ja np. Nigdy nie brałam na ręce niemowlaka od koleżanek, rodziny bo się bałam. StarsZe dzieci już tak i takie jakby stabilne ruchowo 😱 a teraz to nie mam pojęcia jak to się obsługiwać takim dzieckiem 🤦‍♀️ mam w planach szkole rodzenia mam nadzieje ze do naszego porodu będę mogła tam pójść chociaż pare razy i mi ktoś coś pokaże. A jak nie to może teściowa ??

Może instynktownie będziemy wiedziały co robić :) też bym chciała pójść do szkoły rodzenia, ale czy się uda?

ale to czy ja dobrze rozumiem ze tutaj są dwie kasie i obie maja bliźniaki czy to Ty jesteś ta jedna z bliźniakami 😁 a ogólnie to super sprawa. Pewnie będzie ciężko na początku ale szczęście podwójne i na pewno z czasem będzie suuuppper świetnie
Wiesz nie wiem czy ta druga Kasia będzie miała bliźniaki ale ja na 100%ustawilam avatar dla znaku rozpoznawcze go 😁
Na początku będzie jazda dobra ale nie martwię się na zapas ma mi kto pomoc takze nie zostanę sama ☺
Najważniejsze zeby się urodzily zdrowe i żebym donosiła ciążę o to się najbardziej boje, a jak będzie zdrówko to po porodzie damy radę bo kto jak nie my 😁😁

My już po wizycie ♥️ pierwsze co udało się zobaczyć przy USG dowcipnym to ptaszka 😂 także będziemy mieć chłopczyka ♥️
Maluch rośnie jak na drożdżach, według OM 14+5, według dzisiejszego USG 15+3 i 123 g ♥️
Jedyne co mnie niepokoi to dalej wysokie tętno bo 170. Ale Pan dr mówił, że w tym tygodniu dalej jest w normie.
IMG_20201023_151249.jpg

My już po wizycie ♥ pierwsze co udało się zobaczyć przy USG dowcipnym to ptaszka 😂 także będziemy mieć chłopczyka ♥
Maluch rośnie jak na drożdżach, według OM 14+5, według dzisiejszego USG 15+3 i 123 g ♥
Jedyne co mnie niepokoi to dalej wysokie tętno bo 170. Ale Pan dr mówił, że w tym tygodniu dalej jest w normie. Zobacz załącznik 1191740

Ale cudny!!! Super, że już znasz płeć ja może dowiem się w poniedziałek :)) Takie usg to jest chyba 3D jest dodatkowo płatne ?

Cudownie, gratulacje [emoji173]
Też chciałabym już wiedzieć kto mieszka, ale jeszcze troszkę :)
My już po wizycie [emoji3531] pierwsze co udało się zobaczyć przy USG dowcipnym to ptaszka [emoji23] także będziemy mieć chłopczyka [emoji3531]
Maluch rośnie jak na drożdżach, według OM 14+5, według dzisiejszego USG 15+3 i 123 g [emoji3531]
Jedyne co mnie niepokoi to dalej wysokie tętno bo 170. Ale Pan dr mówił, że w tym tygodniu dalej jest w normie. Zobacz załącznik 1191740

reklama
Ale cudny!!! Super, że już znasz płeć ja może dowiem się w poniedziałek :)) Takie usg to jest chyba 3D jest dodatkowo płatne ?
Miałam wizytę na NFZ, nic nie płaciłam. Ale szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczona tą wizytą, Pann Dr pomierzył główkę, brzuszek, nóżki. Wszystko bez pośpiechu i bardzo dokładnie. I jestem trochę w kropce 😱 bo moja lekarka prowadząca do której chodzę prywatnie, robi USG bardzo szybko, bez większego omawiania. Wizyta u niej trwa max 10 minut.

Do góry