reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny ja będę pewnie jakiś czas mniej albo wcale nieobecna na forum , dziś zmarła moja teściowa i mąż mnie teraz potrzebuje,nie wiem jak dalej bedzie co tera będzie sama jestem przerazona tym co nas czeka :( dziewczyny jak jest z pogrzebem ?czy kobieta w ciąży może iść? Bo różnie się mówi :(ehh
Bardzo mi przykro - trzymaj się i dbaj o siebie teraz. Chyba co do pogrzebów są obostrzenia tez jakieś. Szczególnie w czerwonej strefie

reklama
@mama.Antosia wyrazy współczucia! :( Co do pogrzebu to myślę, że to tylko przesądy. Chyba, że chodzi o ewentualne emocje, które mogą wpłynąć na dzieciaczka. Ja bym poszła.
Tak samo niby z dzieckiem do roku czasu nie można chodzić na cmentarz - jak młoda miała pół roku to zmarł mój dziadek i poszliśmy wszyscy razem.

To u was jest jakoś inaczej niż u nas w Luxmedzie, bo ja prowadzę ciążę w ramach pakietu, który ma mój mąż w pracy, płacimy 100zł msc i mamy w pakiecie wszystkie badania i wizyty u różnych specjalistów i u nas w gabinetach ginekologicznych wszędzie, w każdej placówce Luxmedu jest sprzęt do usg, nie trzeba u nas osobno się umawiać na wizytę i osobno na usg, dlatego jestem zaskoczona, że w innych miastach jest inaczej 🤔
No ja w ramach pakietu też mam konsultacje, badania, badania laboratoryjne, rehabilitacje itp w pakiecie, ale poza zwykła konsultacja na wszystko inne muszę mieć skierowanie w tym usg 😀 no u Ciebie na pewno jest to lepiej rozwiązane, no ale ja mam ten pakiet praktycznie darmo bo płace za niego punktami z dodatkowej platformy, czyli nawet nie ze swojej pensji, także nie narzekam xD

Hej dziewczyny ja będę pewnie jakiś czas mniej albo wcale nieobecna na forum , dziś zmarła moja teściowa i mąż mnie teraz potrzebuje,nie wiem jak dalej bedzie co tera będzie sama jestem przerazona tym co nas czeka :( dziewczyny jak jest z pogrzebem ?czy kobieta w ciąży może iść? Bo różnie się mówi :(ehh
Bardzo mi przykro😟 co do pogrzebu to jest tak przesad po prostu. Aleee jest tez przesad, żeby nie nosić łańcuszka, nie obcinać włosów i wiele wiele innych. Dla mnie to bzdura te przesady i na pewno bym poszła. Mąż na pewno będzie Cię potrzebował... Jesli juz miałabym nie isc to brałabym pod uwagę realne powody jesli jakies by były

Hej dziewczyny :) ! U mnie od soboty pojawiły się bóle kości ogonowej, które przeszły w ból pachwiny przez co chodzę jak kaczka 🙄 . Postanowiłam przyśpieszyć moją wizytę i udało mi się zapisać na środę na 9:00 do mojej ginekolog - chciałam sprawdzić czy wszystko jest ok i nic tam się nie dzieje z dzieckiem niedobrego bo te bóle przyszły tak nagle. Nie mam żadnych plamień ani nic , więc podejrzewam, że te bóle są związane z tym, że dziecko rośnie, ale miałam możliwość przyśpieszyć wizytę, więc idę w środę :D

W Wawie polecam Multi Med - w gabinecie ginekologicznym oprócz standardowego badania przy każdej wizycie miałam USG (do tej pory dopochwowe).
Prenatalne miałam również w Multi Med, ale w placówce na Waryńskiego (tam mają lepszy sprzęt).

Ja dzisiaj byłam obejrzeć nowego Primarka w Warszawie w Galerii Młociny i polecam jak ktoś ma możliwość się tam przejechać :) T-shirty i bluzki z długim rękawem w przedziale 13-17 zł :) - myślę, że te większe rozmiary będą super na późniejszy okres ciąży :) . Oprócz tego sporo swetrów / bluz w niewygórowanych cenach. Dział dla dzieci też jest super 😍 😍
W Primarku kupiłam sobie majciochy ciążowe, są rewelacyjne i chetnie poszłabym jeszcze kupić, ale czy tam dalej są takie mega kolejki do wejścia? Dla dzieci też super ciuszki :D Dla siebie to ja nic nie widziałam ciekawego, ale teraz to mi nic nie pasuje :( na wszystko jestem na niee :(

@Kamiśka :)
[emoji173][emoji173][emoji173] ściskam kciuki, serce mocno bije i myślami jestem z Tobą!
Dzidzia[emoji173] rośnie i ma się świetnie, bo jest zdrowa! Tak czuje [emoji8]!
Z Bogiem [emoji8][emoji8][emoji8]!
Dzidziu [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Boże trzęsę się jak galareta.... Naszły mnie wątpliwości czy ja dobrze robię [emoji29][emoji29][emoji29]

Mama.antosia Boże bardzo współczuję Tobie i całej rodzinie , trzymajcie się [emoji17][emoji17][emoji8]

@mama.Antosia wyrazy współczucia! :( Co do pogrzebu to myślę, że to tylko przesądy. Chyba, że chodzi o ewentualne emocje, które mogą wpłynąć na dzieciaczka. Ja bym poszła.
Tak samo niby z dzieckiem do roku czasu nie można chodzić na cmentarz - jak młoda miała pół roku to zmarł mój dziadek i poszliśmy wszyscy razem.
O tym cmentarzu to nie słyszałam nawet...jak mój synek miał chyba miesiąc to byliśmy z Nim na cmentarzu u moich rodziców.

reklama
Bardzo mi przykro,wspolczuje calej rodzinie xx
Ja byłam w ciąży jak zmarł mój ojciec, potem byłam w ciąży jak zmarł mój dziadek w obu ciążach byłam na pogrzebie.....nie wiem jak z obostrzeniami teraz ale uważaj na siebie. W9adomo będą emocje, ale masz pod sercem nowe życie i na nim się skup.

Do góry