Czarna 36
Fanka BB :)
WowU mnie będą dwie kopie jest to ciąża jednoowodiowa jednokosmkowa taka ciąża to 1 % wszystkich ciąż blizniaczych.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
WowU mnie będą dwie kopie jest to ciąża jednoowodiowa jednokosmkowa taka ciąża to 1 % wszystkich ciąż blizniaczych.
My właśnie w pt byliśmy razem. Prywatnie, jak się zapłaciło to i mąż mógł sobie na USG popatrzeć.
Będę trzymać kciuki za jutrzejsze badanie! ❤Ja mam identyczne [emoji6] na każdej wizycie mam USG , jutro jedyny plus amnio , że też pewnie kątem oka zerkne w monitor a za tydzień wizyta u mojego prowadzącego i jak to powiedział na ostatniej " pobawimy się w płeć" [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
wooowww aleee torty tu wystawiacie a ja wcześniej wstawiłam mój link z biednym tortem budyniowym ale za to tez jest pysznyDoczytałam chociaż łatwo nie było co do porodu wywoływanego to ja trochę też rozumiem kobiety, które już np są ponad tydzień po terminie, a tu dalej nic nie rusza i są już zmęczone ciążą...jak lekazalam na obserwacji w 38tc to leżała ze mną dziewczyna, która była w 42tc i nadal nic u niej nie zapowiadało, że urodzi na dniach i ja jej się nie dziwiłam, że już miała dość i wręcz błagała lekarza o wywołanie...
Co do tortu to ja robię tak jak tutaj jedna z koleżanek kremy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, bo one są najprostsze, najsmaczniejsze i można robić z takiej bazy różne smaki dodając zblendowane owoce robiłam tak krem bananowy, malinowy, czekoladowy i jagodowy, a także truflowy biszkopt najlepszy z Akademii tortu mają na stronie taki kalkulator, który przelicza ile mąki i cukru potrzeba na daną ilość jajek co do tynku to ja robię zawsze ganache czekoladowy, bo ani ja ani moja rodzinie nie lubimy mas maślanych ani na mleku skondensowanym, ale taki też można zrobić dla dzieci nie robiłam jeszcze tortów, teraz czeka mnie wyzwanie w tej kwestii, ale robiłam dla mam na dzień matki i dla męża na urodziny + tort Pavlova co też jest fajną alternatywą zamiast standardowego tortu
U mnie dzisiaj 16+6 i czuję dość często ruchy córki wczoraj dosłownie czułam jakby się pleckami ocierała o ścianki przekręcając się ❤❤ cudowne uczucie ❤❤ ...a co do spania to jest dramat, wierce się czasem po 2-3h zanim zasnę, bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, a do tego ostatnio zdarza mi się taki ból całej prawej strony od brzucha po biodro i wtedy to ani na plecach nie mogę się położyć ani na prawym boku
Dzieeeeki [emoji173]️[emoji173]️[emoji8][emoji8][emoji8] tyle kciuków , że to " Wszystko" to powinna być tylko formalność [emoji123][emoji8]Będę trzymać kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] za jutrzejsze badanie! [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji7][emoji173]
No i dzieki temu wiedzę miałam ze ulala tylko jakim kosztem Teraz i tak pozapominałam wiele z plac i kadr. Nie przełożyło sie to tez na rozwoj kariery bo teraz to za bezcen by ksiegowe zatrudniali. Smutne to ale cóżOMG przecież to tyle wiedzy i non stop zmieniających się przepisów [emoji1751][emoji1751] podziwiam. U nas kadry i księgowość to osobna komórka [emoji6]
słuchaj, w torcie najważniejszy jest smak, bo co z tego, że ładny jak w smaku taki sobie albo wręcz niejadalny? niektóre z cukierni takie są, wygląd super, a smak mocno przeciętny ...budyniowy brzmi super!. niedawno robiłam takie ciasto, które miało jedną masę budyniową miętową na bazie budyniu waniliowego i landrynek miętowych i było rewelacyjne w smakuwooowww aleee torty tu wystawiacie a ja wcześniej wstawiłam mój link z biednym tortem budyniowym ale za to tez jest pyszny
A co do bólu biodra to dobrze wiedzieć ze tęsknota tak ma. Bo już pare razy tak mnie złapało właśnie jak się wierciłem w nocy nie mogąc zasnąć i pozycji fajnej znaleźć do spania
I ja się dołączam!Dzieeeeki [emoji173]️[emoji173]️[emoji8][emoji8][emoji8] tyle kciuków , że to " Wszystko" to powinna być tylko formalność [emoji123][emoji8]
mój lekarz robi zawsze co trzy tygodnie na wizycie. Raz byłam u niego pare dni po prenatalanych to powiedział ze dziś nie ale go poprosiłam i zrobił na Twoim miejscu bym poszła - będziesz spokojna. Na początku ciąży jak miałam lekkie plamienie to tez byłam u innego bo mój akurat na urlopie był. Byłam z nim w kontakcie i w sumie nie kazał iść tylko duphaston brać i obserwować ale poszłam dla spokojnościCzy któraś z Was robi sobie prywatnie dodatkowe usg, tak dla świętego spokoju, bo nie macie na wizytach robione?
Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i myślałam, że będę mieć usg i poznam płeć..
Jak się zapytałam o usg to lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, by robić częściej, bo ciąża rozwija się prawidłowo i, że wystawia skierowanie na połówkowe..
A wiadomo, że połówkowe to za jakiś miesiąc, półtora conajmniej, bo dopiero jest w 15+0.
I zastanawiam się, czy dla świętego spokoju nie iść prywatnie na dodatkowe usg [emoji848]